Thuis in uw branche

Bedrijf verkocht, wat nu?

Inkomens- en vermogensplanning ná verkoop van het bedrijf

Wat gaat uw klant doen met de opbrengst van zijn bedrijf? Krijgt hij het bedrag in één keer of in delen? Leer hoe u uw klant adviseert bij het maken van de juiste financiële en fiscale keuzes!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 525,00
Prijs niet-leden: € 725,00
Groepsgrootte: 13
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 9
RB Fiscaal 9
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U begeleidt uw klant bij het optimaal structureren van vermogen en inkomen. U blijft ook na de verkoop de zakelijke gesprekspartner.

Uw docent

Jeroen Knol

Drs. Jeroen Knol

Drs. Jeroen Knol is verbonden aan O4 & Partners Private Office.

.

Inhoud

Wat gaat uw klant doen met de opbrengst van zijn bedrijf? Krijgt hij het bedrag in één keer of in delen? Leer hoe u uw klant adviseert bij het maken van de juiste financiële en fiscale keuzes!

Als accountant bent u meer dan wie ook op de hoogte van de privéomstandigheden en het bestedingspatroon van uw klant. U bent dé adviseur bij uitstek met wie de klant kan klankborden. Is de opbrengst van het bedrijf vooral pensioen of moet uw klant langere tijd van zijn vermogen leven? Of wil uw klant (een deel van) het vermogen investeren in een nieuwe of bestaande onderneming?

Hoe stelt u samen met uw klant een financieel en vermogensplan op dat past bij zijn of haar wensen, levensstijl én familieomstandigheden? En waar liggen fiscale kansen en risico’s?

  • Vaststellen risico- en wensenprofiel
  • Inkomen en vermogen optimaliseren
  • BV en/of privé?
  • Vermogen fiscaalvriendelijk overhevelen naar de kinderen?
  • Beleggen en beheren van vermogen
  • Rendement versus risico
  • Bespreken van praktijkcases

Deze cursus wordt in 2020 weer opnieuw gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jacobien Martens jmartens@sra.nl

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren