Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Branche en Advies kring 2019

SRA organiseert op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring.

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 642,00
Prijs niet-leden: € 770,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 12
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Mkb-adviseur
Resultaat:

U blijft bij voor wat betreft de laatste brancheontwikkelingen. U bent een nog betere sparringpartner voor uw klanten en kunt ze nog beter adviseren

Danielle Janssen

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot adviesgerichte organisaties, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advieskring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur (voor specialisten heeft SRA-Branche-expertgroepen in het leven geroepen).

Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van de SRA-Branche en Advieskring behandelt een deskundige de actuele (economische) ontwikkelingen en toekomstverwachtingen van een bepaalde branche en/of een adviesthema. Er is uiteraard gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur).
Aansluitend vindt er desgewenst een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

  • U doet (branche)kennis op waardoor u een nog betere sparringpartner wordt voor uw klanten;
  • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
  • U verdient 3 PE-punten (RA/AA) en 2,5 PE-punten (RB) per bezochte bijeenkomst.

Een persoonsgebonden jaarlidmaatschap kost in 2019 voor vier bijeenkomsten € 642 oftewel € 160 per bijeenkomst. Mocht u bij een bepaalde bijeenkomst niet aanwezig kunnen zijn, dan mag u incidenteel een vervanger afvaardigen. 
U kunt ook een kantoorlidmaatschap à € 922 nemen. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 770 voor vier bijeenkomsten en € 1.049 voor een kantoorlidmaatschap. Er zijn Branche- en advieskringen in Houten en Eindhoven (Van der Valk Hotel).

Jaarprogramma 2019:

  • Adviseren en voorbereiden van een bedrijfsoverdracht (april)
  • Trends en ontwikkelingen in de webwinkels (juni)
  • IT-Ontwikkelingen in het MKB: uw klanten en cybersecurity en cybercrime (september) 
  • Toeristische sector: staan alle seinen op groen? (november)


Jaarprogramma 2020:

Op dit moment wordt het programma voor het komende seizoen samengesteld. Vragen? Neem contact op met kringen@sra.nl

Programma

Adviseren en voorbereiden van een bedrijfsoverdracht (april)

Als adviseur heeft u een belangrijke rol in de overwegingen van ondernemers met betrekking tot bedrijfsoverdracht. Hoe bereidt u een bedrijfsoverdracht voor, wanneer is het bedrijf verkoopklaar en wat is voor uw relatie de beste structuur? Neem uw klant mee in een gestructureerde voorbereiding op misschien wel de belangrijkste transactie uit zijn of haar leven.
Gastspreker: drs. Gert Romme MSc, bedrijfskundig adviseur

Trends en ontwikkelingen in de webwinkels (juni)

Wat is de toekomst van winkelen in een wereld die altijd en overal met elkaar verbonden is? Niemand kan er omheen: nieuwe generaties shoppers vragen om nieuwe manieren van winkelen. Zij staan aan de basis van de grote retailtransformatie die nog maar net begonnen is. Een masterclass over een nieuw economisch paradigma, de nieuwe customer journey en de kansen en bedreigingen voor (web)winkels in een platformeconomie.
Gastspreker: Wijnand Jongen, oprichter en CEO van Thuiswinkel.org, auteur en trendwatcher op gebied van retail en e-commerce

IT-Ontwikkelingen in het MKB: uw klanten en cybersecurity en cybercrime (september)

De automatisering en digitalisering van onze maatschappij heeft ook zijn keerzijde. Cyberrisico’s hebben steeds grotere gevolgen voor de continuïteit van de ondernemingen. Zijn MKB-ondernemers en hun informatiesystemen wel bestand tegen de nieuwe digitale risico’s? De praktijk wijst uit dat dit helaas vaak niet het geval is. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de laatste ontwikkelingen op het gebied van computercriminaliteit en welke maatregelen u kunt nemen om uzelf én uw klant tegen deze nieuwe risico’s te wapenen, zodat u in staat bent digitale risico's vroegtijdig te signaleren en maatregelen te nemen.
Gastspreker: ing. J. (Jeroen) Kuper RE,  is docent aan de Rijksuniversiteit Groningen

Toeristische sector: staan alle seinen op groen? (november)

Toerisme en recreatie blijven de komende jaren een groeisector, vooral vanwege de groeiprognoses van het inkomend toerisme. Aan de orde komen de belangrijkste trends en ontwikkelingen in de toerisme- en recreatiesector, en de vraag hoe recreatiebedrijven gebalanceerd kunnen groeien.
Gastspreker: Merlijn Pietersma (MSc BA), Leisure strateeg bij ZKA Strategy 

Docent(en)

Gert Romme MSc

Gert Romme MSc is directeur van Gremio Vitalis B.V. en verzorgt financiële en bedrijfskundige opleidingen.

 

Wijnand Jongen

Wijnand Jongen

Wijnand Jongen is oprichter en CEO van Thuiswinkel.org, auteur en trendwatcher op gebied van retail en e-commerce.

Jeroen Kuper

Ing. Jeroen Kuper RE

Ing. Jeroen Kuper RE is docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

Merlijn Pietersma

Merlijn Pietersma MSc BA

Merlijn Pietersma MSc BA is Leisure strateeg bij ZKA Strategy.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren