Sla menu over
Thuis in uw branche

BTW en horeca

Waar ligt de nadruk op bij btw-controles in de horeca?
Foute berekeningen, facturatie en btw-vooraftrek komt met regelmaat voor bij horecaondernemers. De belastingdienst is extra alert op kasgeldtransacties. Beperk de risico’s en benut de kansen op btw-gebied!

Overzicht

Bestemd voor

Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker

Leerdoelen

Ik ben in staat om:

  • De nieuwste ontwikkelingen op het gebied van btw en horeca toe te passen

Inhoud

Foute berekeningen, facturatie en btw-vooraftrek komt met regelmaat voor bij horecaondernemers. De Belastingdienst is extra alert op kasgeldtransacties. Beperk de risico’s en benut de kansen op btw-gebied!

Horecaondernemers weten dat btw-regels complex kunnen zijn. Wanneer pas je het verlaagde tarief van 9% toe en wanneer het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt er wel of niet btw afgedragen over munten? Hoe zit het met de btw en statiegeld op blikjes? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges?

Leer tijdens deze cursus hoe u uw klant optimaal kunt ondersteunen bij btw-aangelegenheden en controles. En dat u op de hoogte bent waar de Belastingdienst op let bij btw-controles.

  • Btw-risico’s en valkuilen in de horeca
  • Factuurverplichtingen
  • Hoog en laag tarief horeca
  • Btw en horeca in buurthuizen
  • Btw-controles en margekillers in de horeca

Locatie & Datum

Datum & tijd
Maandag 25 november 2024 van 14:00 uur tot 20:00 uur
Cursuscode
EOCU38293
Beschikbaar

Docent(en)

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

Contact

Marjolein van der Poel

Marjolein van der Poel

Projectmanager Educatie
Team Incompany

Incompany? Informeer naar de mogelijkheden