Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen
Corona proof

Compliance kring 2020-2021

SRA organiseert op vier locaties SRA-Compliance kringen

Tijdens deze kwartaalbijeenkomsten wordt door een gastspreker een thema met betrekking tot compliance ‘oplossingsgericht’ besproken.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 661,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 12
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Compliance officer
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

 • De actualiteiten op het gebied van wet- en regelgeving toe te passen en draag bij aan de naleving ervan in de praktijk.
 • Integriteitsrisico’s in de praktijk te beheersen.
 • Een analyse uit te voeren om diagnoses vast te stellen en aanbevelingen daarop te doen.
 • Onderdelen van de uitkomsten van de MCA- en CTA-rapporten in mijn organisatie te implementeren.
 • Een opdrachtgerichte kwaliteitsbeoordeling uit te voeren.

Danielle Janssen

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

SRA organiseert op vier locaties SRA-Compliance kringen. Tijdens deze kwartaalbijeenkomsten wordt door een gastspreker een thema met betrekking tot compliance ‘oplossingsgericht’ besproken. Er is tevens gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond het thema. U kunt vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen.

De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Commissie Vaktechniek, starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats. De Compliance kring is uitsluitend bedoeld voor compliance officers werkzaam bij SRA-Kantoren.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
 • U heeft invloed op de keuze van de thema's en de te behandelen stof;
 • U kunt eenmalig kosteloos deelnemen aan het extra vijfde thema;
 • U investeert 12 PE-uren (AA/RA/RC) en ontvangt 10 PE-punten (RB) per jaar*.

*Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2020-2021 voor vier bijeenkomsten € 661 oftewel € 165 per bijeenkomst. Er zijn Compliance kringen in Houten (locatie Hotel Houten), Eindhoven (Van der Valk Hotel Eindhoven), Zwolle (Mercure Hotel Zwolle) en Nootdorp (Hotel Den Haag-Nootdorp).

Het jaarprogramma 2020-2021:

 • WWFT/SIRA (sept/okt 2020)
 • (EXTRA) Ervaringen Toezicht (n.t.b.)
 • Oorzakenanalyse (november 2020)
 • Opvolging aanbevelingen MCA rapport en CTA rapport (maart 2021)
 • Aandachtspunten n.a.v. externe toetsingen (juni 2021)


Tot nader order vinden de kringbijeenkomsten plaats in onze virtual classroom. U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de ‘online bijeenkomst’ alle informatie, zoals inloggegevens, start- en eindtijd en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen.

Locatie & Datum

DEN HAAG-NOOTDORP

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 06-10-2020 (ONLINE), AFM op 28-10-2020 (WORDT VERPLAATST), 26-11-2020, 15-03-2021 (ONLINE) en 16-06-2021
Locatie: Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp in Nootdorp / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR32718

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 22-09-2020, 05-11-2020 (WORDT VERPLAATST), 25-11-2020 (ONLINE), 11-03-2021 en 15-06-2021
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR32719

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 13-10-2020 (ONLINE), AFM 28-10-2020 van 12.30-15.00 uur (WORDT VERPLAATST), 30-11-2020 (ONLINE), 22-03-2021 en 10-06-2021
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR32720

ZWOLLE

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 28-09-2020 (locatie Lumen Zwolle), AFM 28-10-2020 (WORDT VERPLAATST), 18-11-2020 (ONLINE), 25-03-2021 en 21-06-2021
Locatie: Mercure Zwolle in Zwolle / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR32721

Programma

WWFT/SIRA (sept/okt 2020)

Integriteit is een van de kernonderwerpen voor de compliance officer. Een reeks aan wetten en regels reguleert daar iets over; NOCLAR, WWFT, VGBA, WTA, NVKS en ga zo maar door. In de SIRA komt alles samen. In deze kringbijeenkomst gaan we met elkaar in gesprek over deze voor de compliance officer zo belangrijke tool. Hoe gebruiken we de SIRA en hoe past met name de WWFT daar goed in?
Gastspreker: Arnout van Kempen CISA, als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

Oorzakenanalyse (november 2020) 

Wat kun je met oorzakenanalyse? Waar zitten valkuilen en voetangels en klemmen? Moet je het uitbesteden of kun je het als organisatie prima zelf? Hoe hangen oorzakenanalyse en cultuur met elkaar samen? Tijdens deze bijeenkomst worden ook de modellen die voor oorzakenanalyses bekend zijn besproken zoals o.a. het 5-why-model en het visgraatmodel. Kennis en ervaring uit de praktijk wordt praktisch behandeld.
Gastspreker: drs. Ernest Ouwejan, als gedragsdeskundige verbonden aan V&A accountants adviseurs en participeert in de oorzakenanalyse commissie bij Baker Tilly

Opvolging aanbevelingen MCA rapport en CTA rapport (maart 2021)

Het kabinet heeft een pakket aan maatregelen opgesteld om de kwaliteit van de accountancy sector verder te verhogen. Tijdens deze bijeenkomst worden de gevolgen van de nieuwe accountantswetgeving voor u uitvoerig besproken. Wat zijn de belangrijkste aandachtspunten en wat betekenen deze voor onze praktijk?
Gastsprekers: Paul Dinkgreve RA, bestuurslid SRA en partner/accountant Jan Accountants en Roland Ogink RA, bestuurslid SRA en partner/directeur De Jong & Laan.

Ervaringen Toezicht (n.t.b.)

Vertegenwoordigers van de AFM zullen praktijkervaringen en casussen naar aanleiding van het toezicht behandelen, mede op basis van de uitkomsten van de rapportage overige OOB en de integriteitsonderzoeken. 
Gastspreker(s): vertegenwoordigers van de AFM

Aandachtspunten n.a.v. externe toetsingen (juni 2021)

Elke organisatie heeft meerdere “peilstokken” om de kwaliteit te meten. Daarmee komen vele signalen vanuit de organisatie op de compliance officer af. Eén daarvan betreft de uitkomsten vanuit OKB’s en reviews afgeronde opdrachten (ook wel geduid als inspecties of interne reviews). De AFM spreekt over Intern Kwaliteit Onderzoek (IKO). Tijdens deze bijeenkomst zoomen we in op de soorten signalen die naar voren komen, met name ook die vanuit OKB’s en reviews afgeronde opdrachten en bespreken we wat daarbij de verwachting is van de compliance officer.
Gastspreker: Bouwe Sprey RA, zelfstandig adviseur en lid van de Review Commissie van SRA.

Docent(en)

Arnout van Kempen

Arnout van Kempen CISA

Arnout van Kempen CISA is als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

Ernest Ouwejan

drs. Ernest Ouwejan

drs. Ernest Ouwejan is als gedragsdeskundige verbonden aan V&A accountants adviseurs, verzorgd de door NBA verplicht gestelde gedragstrainingen en zit in de oorzakenanalyse commissie bij Baker Tilly.

Roland Ogink RA

Roland Ogink RA is partner en bestuurder bij De Jong & Laan en vice-voorzitter bij SRA.

Paul Dinkgreve

Paul Dinkgreve RA

Paul Dinkgreve RA is vennoot van Jan© accountants & belastingadviseurs, bestuurslid van SRA en lid van de Commissie Vaktechniek van SRA.

Bouwe Sprey

Bouwe Sprey RA

Bouwe Sprey RA is zelfstandig gevestigd adviseur en lid van de SRA-Reviewcommissie.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren