Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Compliance kring 2021-2022

SRA organiseert op vier locaties SRA-Compliance kringen

Tijdens deze kwartaalbijeenkomsten wordt door een gastspreker een thema met betrekking tot compliance ‘oplossingsgericht’ besproken.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 670,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 10
RB Algemeen 10
Bestemd voor: Compliance officer
Leerdoelen:

Overall leerdoel:
Ten behoeve van de compliance officers praktijk op de hoogte blijven van de actuele wet- en regelgeving en hierover sparren met deskundigen en collega’s.

Ik ben in staat om:

 • Integriteitsrisico’s in mijn kantoor te beheersen
 • Kwaliteitsindicatoren te formuleren en implementeren om de kwaliteit van uitgevoerde controleopdrachten te monitoren en hierover intern en extern te rapporteren
 • De actualiteiten op het gebied van wet- en regelgeving toe te passen en bij te dragen aan de naleving ervan in de praktijk.
 • De gevolgen van uitspraken van de Accountantskamer te vertalen naar maatregelen binnen mijn eigen kantoor.

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

SRA organiseert op vier locaties SRA-Compliance kringen. Tijdens deze kwartaalbijeenkomsten wordt door een gastspreker een thema met betrekking tot compliance ‘oplossingsgericht’ besproken. Er is tevens gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond het thema. U kunt vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen.

De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van de SRA-Commissie Vaktechniek, starten altijd om 16.00 uur en eindigen om 18.30 uur. Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats. De Compliance kring is uitsluitend bedoeld voor compliance officers werkzaam bij SRA-Kantoren.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
 • U heeft invloed op de keuze van de thema's en de te behandelen stof;
 • U investeert 10 PE-uren (AA/RA/RC) of 10 (RB) PE-punten per bezochte bijeenkomst*.

*Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2021-2022 voor vier bijeenkomsten € 670 oftewel € 168 per bijeenkomst. Er zijn Compliance kringen in Houten (locatie Hotel Houten), Eindhoven (Van der Valk Hotel Eindhoven), Zwolle (Mercure Hotel Zwolle) en Nootdorp (Hotel Den Haag-Nootdorp).

Het jaarprogramma 2021-2022:

 • De compliance officer en fraude (sept/okt 2021)
 • Kwaliteitsindicatoren - Audit Quality Indicators (nov/dec 2021)
 • Compliance en de samenstelpraktijk (maart 2022)  
 • Lessen uit de rechtspraak (juni 2022)

Locatie & Datum

DEN HAAG-NOOTDORP

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 05-10-2021, 02-12-2021 (ONLINE), 05-04-2022 en 23-06-2022
Locatie: Van der Valk Hotel Den Haag - Nootdorp in Nootdorp / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34544

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 29-09-2021, 07-12-2021 (ONLINE), 13-04-2022 en 15-06-2022
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34545

HOUTEN

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 26-10-2021, 29-11-2021 (ONLINE), 30-05-2022 en 20-06-2022
Locatie: Hotel Houten in Houten / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34546

ZWOLLE

Tijd & bijzonderheden: De kringbijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er (desgewenst) een netwerkborrel plaats. Beschikbaar
Wanneer: 14-10-2021, 24-11-2021, 14-04-2022 en 16-06-2022
Locatie: Mercure Zwolle in Zwolle / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR34547

Programma

De compliance officer en fraude (sept/okt 2021)

Fraude en continuïteit staan hoog op de agenda van het accountantsberoep. De Kwartiermakers, de beroepsorganisatie, de maatschappij; ze verwachten veel. Zeker nu de coronacrisis lijkt af te lopen, komen er bijvoorbeeld ook kritische vragen over misbruik van de NOW. Wat is hierin de rol van de compliance officer? Wat zijn de actuele ontwikkelingen, hoe ga je daarmee om richting je klant? We gaan er tijdens deze bijeenkomst met elkaar over in gesprek. Laat je uitdagen en daag uit!
Gastspreker: Arnout van Kempen CISA, als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

Kwaliteitsindicatoren - Audit Quality Indicators (nov/dec 2021)

De ontwikkeling van eenduidige Audit Quality Indicators (AQI's) zorgt voor meer transparantie en vergelijkbaarheid tussen accountantsorganisaties. De Kwartiermakers dragen samen met de werkgroepen zorg dat er breed gedragen AQI’s worden vastgesteld om in de toekomst meer objectieve informatie over de kwaliteit van de sector te kunnen verkrijgen. De kwaliteit richt zich op drie niveaus, de controle zelf, het kwaliteitsbeheersingssysteem en factoren die effect kunnen hebben op de kwaliteit zoals cultuur, structuur en beloning. Welke AQI’s zijn er, wat is de rol van de compliance officer, hoe kunnen ze worden gebruikt en wat betekent dit voor de praktijk? Tijdens deze bijeenkomst wordt u bijgepraat en is er aandacht voor de meest recente ontwikkelingen.
Gastsprekers: Paul Dinkgreve RA, bestuurslid SRA en partner/accountant Jan Accountants en Roland Ogink RA, bestuurslid SRA en partner/directeur De Jong & Laan.

Compliance en de samenstelpraktijk (maart 2022)  

Ook kleine(re) kantoren worstelen steeds vaker met compliance, omdat het aantal aandachtsgebieden steeds verder toeneemt. Tijdens deze bijeenkomst staan we op praktische wijze stil bij verschillende thema’s zoals de belangrijkste aandachtspunten in het samensteldossier, het kwaliteitsbeleid en de risico’s waar je extra alert op moet zijn. Met uiteraard uitgebreid aandacht voor de actuele ontwikkelingen.
Gastspreker: Carel Verdiesen AA, zelfstandig gevestigd accountant en docent. 

Lessen uit de rechtspraak (juni 2022)

Een klacht of een claim is nooit leuk, maar altijd een leermoment voor de accountant en voor het kantoor. Diverse uitspraken van de tuchtrechter en de civiele rechter gaan over uitgevoerde (controle-) werkzaamheden en al dan niet gemiste fraudesignalen. Heeft de accountant zijn werk wel vakbekwaam gedaan? Is er voldoende aandacht besteed aan het continuïteitsrisico? Had de fraude ontdekt moeten worden, is de ongebruikelijke transactie wel gemeld? Tot hoe ver ga je mee met je klant en wat is het moment om afscheid te nemen? Tijdens deze bijeenkomst behandelen we op een praktische wijze de uitleg van onze beroepsregels aan de hand van actuele uitspraken.
Gastspreker: Dirk ter Harmsel AA/RB is lid van de Accountantskamer.

Docent(en)

Arnout van Kempen

Arnout van Kempen CISA

Arnout van Kempen CISA is als compliance officer verbonden aan verschillende kantoren en oud toezichthouder bij de AFM.

Paul Dinkgreve

Paul Dinkgreve RA

Paul Dinkgreve RA is vennoot van Jan© accountants & belastingadviseurs, bestuurslid van SRA en lid van de Commissie Vaktechniek van SRA.

Roland Ogink RA

Roland Ogink RA is partner en bestuurder bij De Jong & Laan en vice-voorzitter bij SRA.

Carel Verdiesen AA

Carel Verdiesen AA is zelfstandig gevestigd accountant en ervaren trainer op het gebied van beroepsreglementering voor de mkb-accountant.

Dirk ter Harmsel

Dirk ter Harmsel AA/RB

Dirk ter Harmsel AA/RB is lid van de Accountantskamer.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren