Thuis in uw branche
Corona proof

Creëer een optimale financieringsstructuur

Toekomstgericht kijken naar de financiering van uw klant

Een optimale financieringsstructuur voor uw klant creëren is een vak! Hoe bereikt u de optimale combinatie van financieringsvormen met de beste voorwaarden?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 540,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
Resultaat:

U zet een optimale financieringsstructuur op voor uw klant met traditionele en alternatieve financieringsvormen. U weet met welke juridische aspecten en voorwaarden u rekening moet houden.

Uw docent

Charles Nijenhuis

Charles Nijenhuis is als praktijkcoach Zakelijke Kredietverlening verbonden aan Bureau Kees Horden en in die hoedanigheid werkzaam voor vrijwel alle grootbanken.

.

Inhoud

Een optimale financieringsstructuur voor uw klant creëren is een vak! Hoe bereikt u de optimale combinatie van financieringsvormen met de beste voorwaarden?

Steeds meer wordt non bancair gefinancierd in het mkb, zoals crowdfunding, factoring en hybride financieringsvormen. Dit maakt het financieren complexer! In hoeverre moet én kan uw klant hierin mee? En hoe zorgt u ervoor dat de voorwaarden van verschillende nieuwe financieringsvormen goed samengaan? Ook moet u ervoor zorgen dat de structuur past bij de toekomstplannen van uw klant. Hoe realiseert u in deze tijd een passende financieringsoplossing?
U leert een analyse te maken van de huidige financieringsstructuur en vanuit dit uitgangspunt kijken we naar verbetering, flexibilisering en de juridische aspecten van een nieuwe gelaagde financieringsstructuur. Hoe zorgt u ervoor dat de financiering van uw klant hem weer past als een maatkostuum?

  • Structureren met de cashflowwaterfall methode
  • Asset based of op basis van cashflow?
  • Nieuwe mogelijkheden in de financieringsstructuur
  • Toekomstplannen van de ondernemer als financieringsgrond
  • Combineren van (alternatieve) financieringsvormen én voorwaarden
  • Algemene voorwaarden: Negative pledge; cross default en pari passu
  • Met welke juridische aspecten moet u rekening houden?

Deze cursus vindt klassikaal plaats. Bij de accommodatie wordt volledig voldaan aan alle coronamaatregelen voor een veilige cursusomgeving, waarbij social distancing, gezondheid en hygiëne gewaarborgd worden. Indien ten tijde van de cursus de regels vanuit de overheid zijn aangepast, kan deze cursus online aangeboden worden.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Woensdag 2 december 2020 van 13:30 uur tot 20:30 uur
Beschikbaar
Locatie: Hotel Vianen in Vianen ut / routebeschrijving
Cursuscode: EOCU32508

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren