Thuis in uw branche
Corona proof

Cyberrisico’s herkennen en adviseren over passende maatregelen

Voorkom gijzeling door internet-criminelen

Het is niet de vraag óf u wordt gehackt, maar wanneer, hoe vaak en hoe groot de schade is. Zijn de informatiesystemen van u en uw klant bestand tegen deze digitale risico’s?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 450,00
Prijs niet-leden: € 595,00
Groepsgrootte: 16
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Controleleider, Teamleider/Relatiebeheerder, Compliance officer
Resultaat:

U kent de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging en computercriminaliteit. U herkent de risico’s en maakt uw klanten hiervan bewust.

Virtual classroom

Webinar

Vragen? Neem contact op met educatie@sra.nl.

.

Inhoud

Het is niet de vraag óf u wordt gehackt, maar wanneer, hoe vaak en hoe groot de schade is. Zijn de informatiesystemen van u en uw klant bestand tegen deze digitale risico’s?

Ingrijpende cyber-incidenten volgen elkaar steeds sneller op, ook in het mkb! Denk eens terug aan de Citrix servers. Ook de AFM heeft een uiting opgesteld! In de nieuwe ‘Principes voor Informatiebeveiliging’ worden de verwachtingen over het gewenste gedrag accountantsorganisaties op het gebied van informatiebeveiliging geschetst. Hoe voldoet u hieraan?

Ook kunnen de nieuwe cyberrisico’s grote gevolgen hebben voor de continuïteit van ondernemingen en úw kantoor! Hoe signaleert u stapsgewijs belangrijke cyberrisico’s en hoe maakt u uw klant bewust van deze risico’s? Welke maatregelen kunt u nemen om uzelf én uw klant tegen de nieuwe risico’s te wapenen? En hoe zorgt u ervoor dat uw klantgegevens niet op straat belanden?

Tijdens deze cursus leert u niet alleen signaleren en voorkomen, maar vergroot u ook uw kennis over gebruikte tooling. De docent neemt u mee in ‘de wondere wereld’ van een hacker. We nemen een kijkje op het darkweb om te zien welke ‘snoepwinkel’ met gratis middelen hackers tot hun beschikking hebben om ‘nalatige’ ondernemers geld afhandig te maken. Verder komen een aantal actuele aanvallen aan bod, om te leren welke maatregelen de aanval hadden kunnen voorkomen.

Vergroot uw kennis van cybersecurity en leer tijdens deze cursus cyberrisico’s te herkennen en te adviseren over organisatorische en technische beveiligingsmaatregelen waarmee uw kantoor én uw klanten zich kunnen wapenen in de digitale wereld.

  • Ontwikkelingen wet- en regelgeving rond informatiebeveiliging en cybersecurity
  • Nieuwe ‘Principes voor Informatiebeveiliging’ van de AFM
  • Technologische bedreigingen rondom cryptoware
  • Risico’s van cloudoplossingen, zoals AFAS en Exact online
  • Wanneer schakelt u een deskundige in?
  • Vertalen van beveiligingsrisico’s naar bedrijfsrisico’s
  • Awareness voor de mogelijkheden van een hacker
  • Aandachtspunten adviesrol in het mkb

Wegens de ontwikkelingen omtrent het coronavirus vindt deze bijeenkomst live in onze ‘virtual classroom’ plaats. U neemt deel via uw computer/laptop, u kunt vragen stellen en de docent en mede-cursisten zijn ‘live’ te zien en te horen. Wij registreren uw aanwezigheid, zodat uw PE-uren gegarandeerd zijn.
U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de 'virtual classroom' alle informatie, zoals inloggegevens, start en eindtijd en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen

Docent(en)

Jeroen Kuper

Ing. Jeroen Kuper RE

Ing. Jeroen Kuper RE is IT-auditor en strategisch adviseur op het gebied van technologische innovatie, eigenaar van Technogratie en universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren