Thuis in uw branche

Cybersecurity & Privacykring 2020

De Cybersecurity & Privacykring is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoor (mede)verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de privacy van gegevens, compliance en/of informatiebeveiliging en op de hoogte willen blijven van de ontwikkeling

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 790,00
Prijs niet-leden: € 944,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
RB Algemeen 14
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Bedrijfsjuridisch adviseur, IT-manager
Resultaat:
  • Overdragen en uitwisselen van kennis
  • Delen van ervaringen
  • In contact komen met collega’s
  • Suggesties voor betere ondersteuning door SRA

Inhoud

De Cybersecurity & Privacykring 2020 is bedoeld degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoorlijk zijn voor informatiebeveiliging, cybersecurity, privacy en operationele vraagstukken met betrekking tot de AVG. 

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 26 mei (dit is een Virtual Classroom) maandag 22 juni 2020 (dit is een Virtual Classroom), dinsdag 1 september 2020, dinsdag 27 oktober 2020 en dinsdag 8 december 2020. De bijeenkomsten van de Cybersecurity & Privacykring 2020 vinden plaats bij SRA, Rijnzathe 14 te Utrecht. De bijeenkomst van 8 december vindt plaats in het NBC te Nieuwegein, aanvang 15:00 uur (einde 17:00 uur) met aansluitend een netwerkborrel.
Beschikbaar
Locatie: SRA in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR32090

Programma

Jaarprogramma Cybersecurity & Privacykring 2020

26 mei 2020 -  De impact van digitalisering op informatiebeveiliging - Virtual Classroom

12-principes vertaalt naar concrete thema's en oplossingen

Cybersecurity, informatiebeveiliging en privacy zijn steeds terugkerende thema’s. En met een goede reden. De toenemende digitalisering leidt ertoe dat data en informatie meer dan ooit over organisatiegrenzen heen gaan. Verwacht wordt dat organisaties passende maatregelen treffen om de continuïteit en betrouwbaarheid van hun informatiehuishouding (incl. grip op data) te waarborgen, risico’s te mitigeren en gevolgen van eventuele beveiligingsincidenten te beperken. De vraag waar menig kantoor mee worstelt, is hoe?

Aan de hand van de visie van SRA op informatiebeveiliging maken we in deze bijeenkomst de vertaling van de 12 principes voor informatiebeveiliging van de AFM naar concrete thema’s en aandachtspunten voor het accountantskantoor. Per thema / aandachtsgebied bespreken we tevens welke aanpak en/of oplossingen relevant zijn.

 

22 juni 2020 - Cyberriskverzekeringen, (on)zin! (Virtual Classroom) 

De (cyberrisk) verzekering ontrafelt

Met de toenemende aandacht voor cybersecurity is ook de aandacht voor en het aanbod van verzekeringen toegenomen. Er is inmiddels een grote diversiteit in het aanbod van cyberriskverzekeringen. Verzekeringen zijn complex. Het is niet altijd duidelijk wat er nu precies is gedekt of wat is uitgesloten. Ook de eisen die worden gesteld door de verzekeraar zijn wisselend.

In deze bijeenkomst staan we stil welke verzekering in welke situatie van belang is, richting uw klant, voor uw kantoor en richting uw leveranciers. Daarbij gaan we niet alleen in op de opzet en dekking van cyberriskverzekering. We kijken ook naar de samenhang met andere verzekeringen zoals de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zodat u kunt bepalen welke verzekeringen voor u en uw kantoor relevant zijn om over- of onderverzekering te voorkomen.

Spreker: Jaap van Proosdij 

 

1 september 2020 - De ethical hacker aan het woord

De waarde van uw kantoor gezien door de bril van een hacker

De slogan ‘Het is niet de vraag of je wordt gehackt, maar wanneer’ wordt vaak aangehaald als het gaat om cybersecurity. Maar is dit ook waar? Waar blijkt dit dan uit? Wat zijn dan de nieuwste manieren van hackers om u en uw medewerkers te misleiden? Of zijn het steeds dezelfde trucs waar we in blijven trappen? 
In deze praktische, interactieve sessie laat een ethical hacker zien hoe deze te werk gaat en geeft antwoord op de vraag op dit moment de meest gemaakte fouten zijn van bedrijven. En, zeker zo belangrijk, wat u in ieder geval op orde moet hebben en houden om risico’s en schade te beperken. 

Ook staan we stil bij de vraag ‘Wat is uw data waard?’. Kantoren denken soms dat hun data niet veel waard is omdat het niet gaat om specifieke of bijzondere persoonsgegevens. Maar is dit ook zo? En, wat zijn dan de meest waardevolle gegevens?

 

27 oktober 2020 - Identity and access management

Het belang van user-life-cycle management

De toegang tot applicaties en het bedrijfsnetwerk gaat verder dan alleen het gebruik van veilige wachtwoorden. Het is niet alleen van belang om te weten welke (externe) gebruikers toegang hebben tot een specifieke applicatie of het bedrijfsnetwerk en of dit gebruik op een veilige manier gebeurd. Maar ook, of dit aansluit bij het beleid.

Identity and access management / identiteits- en toegangsbeheer en user life cycle management is een punt van aandacht voor het accountantskantoor voor de komende periode. Belangrijk is dan ook om te weten welke oplossingen beschikbaar zijn en waar op moet worden gelet bij het maken van een keuze. Ook staan we stil bij ontwikkelingen zoals de verplichtstelling van e-Herkenning en de impact hiervan op het accountantskantoor.

 

8 december 2020 - IT-inspiratiesessie 2020

Combibijeenkomst aan het einde van het kringjaar. Thema: innovatie. Spreker: wordt nog bekent gemaakt. 

Permanente educatie: voor deelname aan de Cybersecurity- en Privacykring zijn 3 PE-punten (RA/AA) per volledig gevolgde bijeenkomst verbonden, met uitzondering van de sessie van 8 december, waarvoor 2 PE-punten (RA/AA) worden toegekend.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren