Thuis in uw branche
Corona proof

Cybersecurity & Privacykring 2020

De Cybersecurity & Privacykring is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoor (mede)verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de privacy van gegevens, compliance en/of informatiebeveiliging en op de hoogte willen blijven van de ontwikkeling

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 790,00
Prijs niet-leden: € 944,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
RB Algemeen 14
NEVOA 14
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Bedrijfsjuridisch adviseur, IT-manager
Resultaat:
  • Overdragen en uitwisselen van kennis
  • Delen van ervaringen
  • In contact komen met collega’s
  • Suggesties voor betere ondersteuning door SRA

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is Privacy Officer bij SRA.

Alle docenten

Inhoud

De Cybersecurity & Privacykring 2020 is bedoeld degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoorlijk zijn voor informatiebeveiliging, cybersecurity, privacy en operationele vraagstukken met betrekking tot de AVG. 

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 26 mei (dit is een Virtual Classroom) maandag 22 juni 2020 (dit is een Virtual Classroom), dinsdag 1 september 2020, dinsdag 27 oktober 2020 . IT-inspiratiesessie 2020: I.v.m. de huidige maatregelen rondom het Coronavirus wordt de IT-inspiratiesessie verzet naar januari/februari 2021
Beschikbaar
Locatie: Virtual classroom in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR32090

Programma

Jaarprogramma Cybersecurity & Privacykring 2020

26 mei 2020 -  De impact van digitalisering op informatiebeveiliging - Virtual Classroom

12-principes vertaalt naar concrete thema's en oplossingen

Cybersecurity, informatiebeveiliging en privacy zijn steeds terugkerende thema’s. En met een goede reden. De toenemende digitalisering leidt ertoe dat data en informatie meer dan ooit over organisatiegrenzen heen gaan. Verwacht wordt dat organisaties passende maatregelen treffen om de continuïteit en betrouwbaarheid van hun informatiehuishouding (incl. grip op data) te waarborgen, risico’s te mitigeren en gevolgen van eventuele beveiligingsincidenten te beperken. De vraag waar menig kantoor mee worstelt, is hoe?

Aan de hand van de visie van SRA op informatiebeveiliging maken we in deze bijeenkomst de vertaling van de 12 principes voor informatiebeveiliging van de AFM naar concrete thema’s en aandachtspunten voor het accountantskantoor. Per thema / aandachtsgebied bespreken we tevens welke aanpak en/of oplossingen relevant zijn.

 

22 juni 2020 - Cyberriskverzekeringen, (on)zin! (Virtual Classroom) 

De (cyberrisk) verzekering ontrafelt

Met de toenemende aandacht voor cybersecurity is ook de aandacht voor en het aanbod van verzekeringen toegenomen. Er is inmiddels een grote diversiteit in het aanbod van cyberriskverzekeringen. Verzekeringen zijn complex. Het is niet altijd duidelijk wat er nu precies is gedekt of wat is uitgesloten. Ook de eisen die worden gesteld door de verzekeraar zijn wisselend.

In deze bijeenkomst staan we stil welke verzekering in welke situatie van belang is, richting uw klant, voor uw kantoor en richting uw leveranciers. Daarbij gaan we niet alleen in op de opzet en dekking van cyberriskverzekering. We kijken ook naar de samenhang met andere verzekeringen zoals de beroepsaansprakelijkheidsverzekering zodat u kunt bepalen welke verzekeringen voor u en uw kantoor relevant zijn om over- of onderverzekering te voorkomen.

Spreker: Jaap van Proosdij 

 

1 september 2020 - De ethical hacker aan het woord

De waarde van uw kantoor gezien door de bril van een hacker

De slogan ‘Het is niet de vraag of je wordt gehackt, maar wanneer’ wordt vaak aangehaald als het gaat om cybersecurity. Maar is dit ook waar? Waar blijkt dit dan uit? Wat zijn dan de nieuwste manieren van hackers om u en uw medewerkers te misleiden? Of zijn het steeds dezelfde trucs waar we in blijven trappen? 
In deze praktische, interactieve sessie laat een ethical hacker zien hoe deze te werk gaat en geeft antwoord op de vraag op dit moment de meest gemaakte fouten zijn van bedrijven. En, zeker zo belangrijk, wat u in ieder geval op orde moet hebben en houden om risico’s en schade te beperken. 

Ook staan we stil bij de vraag ‘Wat is uw data waard?’. Kantoren denken soms dat hun data niet veel waard is omdat het niet gaat om specifieke of bijzondere persoonsgegevens. Maar is dit ook zo? En, wat zijn dan de meest waardevolle gegevens?

 

27 oktober 2020 - Identity and access management

Het belang van user-life-cycle management

De toegang tot applicaties en het bedrijfsnetwerk gaat verder dan alleen het gebruik van veilige wachtwoorden. Het is niet alleen van belang om te weten welke (externe) gebruikers toegang hebben tot een specifieke applicatie of het bedrijfsnetwerk en of dit gebruik op een veilige manier gebeurd. Maar ook, of dit aansluit bij het beleid.

Identity and access management / identiteits- en toegangsbeheer en user life cycle management is een punt van aandacht voor het accountantskantoor voor de komende periode. Belangrijk is dan ook om te weten welke oplossingen beschikbaar zijn en waar op moet worden gelet bij het maken van een keuze. Ook staan we stil bij ontwikkelingen zoals de verplichtstelling van e-Herkenning en de impact hiervan op het accountantskantoor.

Spreker: Jeroen van Esch - Tesorion 

IT-inspiratiesessie 2020 - I.v.m. de maatregelen rondom het Coronavirus wordt de IT-inspriatiesessie verzet naar januari/februari 2021

Zoals elk jaar sluiten we het kringjaar af met een gezamenlijke bijeenkomst van alle IT-kringen (naast de IT-auditkring zijn dat: IT-managementkring, IT-kring kleine kantoren en de IT-security & privacykring.

Voor de IT-inspiratiesessie 2020 hebben wij Arco van Nieuwland bereidt gevonden te spreken tijdens deze bijeenkomst. Arco is co-founder van Yuki en stond in de jaren ’80 van de vorige eeuw mede aan de wieg van Exact Software. Tevens is hij als investeerder actief betrokken bij diverse innovatieve technologiebedrijven. Tijdens de SRA IT-inspiratiesessie 2020 neemt Arco van Nieuwland u mee in zijn visie op het thema Innovatie.

Deze bijeenkomst wordt gehouden bij het NBC, Blokhoeve 1 te Nieuwegein.

Permanente educatie: voor deelname aan de Cybersecurity- en Privacykring zijn 3 PE-punten (RA/AA/RC/RB) per volledig gevolgde bijeenkomst verbonden, met uitzondering van de IT-inspiratiesessie 2020 waarvoor 2 PE-punten (RA/AA/RC/RB) worden toegekend.

Docent(en)

Jeroen van Esch

Jeroen van Esch

Jeroen van Esch is Risk en Security consultant bij Tesorion

Arco van Nieuwland

Arco van Nieuwland

Arco is co-founder van Yuki en stond in de jaren ’80 van de vorige eeuw mede aan de wieg van Exact Software. Tevens is hij als investeerder actief betrokken bij diverse innovatieve technologiebedrijven.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren