Thuis in uw branche

Cybersecurity in de mkb-accountantspraktijk

De belangrijkste risico’s, maatregelen en tools op een rij.

Cybersecurity is een van de grootste uitdagingen waar kantoren op dit moment voor staan. Welke risico’s loopt u eigenlijk en welke maatregelen moet u minimaal treffen om deze risico’s te mitigeren? En, welke oplossingen zijn beschikbaar in de markt?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 159,00
Prijs niet-leden: € 199,00
Groepsgrootte: 30
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 3
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, IT-manager, Teamleider/Relatiebeheerder, Kantoormanager, Compliance officer, Officemanager
Resultaat:

U weet veelvoorkomende cyberrisico’s voor uw organisatie te herkennen en welke maatregelen u kunt treffen om de impact van deze risico’s zoveel mogelijk te beperken.

Spreker

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is Informatiemanager bij SRA.

Alle docenten

Inhoud

Cybersecurity is van de grootste uitdagingen waar kantoren op dit moment voor staan. Welke risico’s loopt u eigenlijk en welke maatregelen moet u minimaal treffen om deze risico’s te mitigeren? En, welke oplossingen zijn beschikbaar in de markt?

Het is al lang niet meer de vraag of u te maken krijgt met cybercriminaliteit, maar wanneer? Belangrijk daarbij is de vraag hoe goed u hier op bent voorbereid? De preventieve maatregelen die u heeft getroffen en de wijze waarop u reageert, bepalen voor een groot deel de impact op uw kantoor. 

Cybersecurity is vandaag de dag ‘big business’. Het aanbod van leveranciers en tools is zo groot dat kantoren door de bomen het bos niet meer zien. Aan de slag gaan met tools zonder inzichtelijk te hebben welk(e) risico(‘s) u loopt binnen het kantoor leidt tot aanschaf van tools en schijnveiligheid.

Wat zijn de meest voorkomende risico’s binnen het accountantskantoor? Welke risico’s loopt u binnen uw kantoor, welke maatregelen en vervolgens welke tools hier bij passen? Welke tools worden in de praktijk door accountantskantoren toegepast? Met praktijkvoorbeelden bespreken wij bovenstaande vragen en veelvoorkomende valkuilen.

• Cyberrisico’s in de accountantspraktijk
• Bewustzijn bij medewerkers
• Preventie, detectie en respons: maatregelen
• Het aanbod van tools; de markt
• Wet en regelgeving
• Het belang van certificeringen

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren