Thuis in uw branche

De buitenlandse DGA, zijn holding, het technisch AB en dividenduitkeringen

Hoe voorkomt u dubbele belastingheffing?

Dga’s die wonen in het buitenland én hun aanmerkelijk belang in een Nederlandse bv houden via een buitenlandse holding, lopen aanzienlijk risico op dubbele belastingheffing!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 360,00
Prijs niet-leden: € 470,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 3
RB Fiscaal 3
Bestemd voor: Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U beperkt de belastingdruk voor dga’s die woonachtig zijn in het buitenland en – via een buitenlandse holding – een aanmerkelijk belang hebben in een Nederlandse bv.

Uw docent

Edwin Heithuis

Prof. dr. mr. Edwin Heithuis

Prof. dr. mr. Edwin Heithuis is hoogleraar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam en wetenschappelijk adviseur bij BDO.

.

Inhoud

Dga’s die wonen in het buitenland én hun aanmerkelijk belang in een Nederlandse bv houden via een buitenlandse holding, lopen aanzienlijk risico op dubbele belastingheffing!

De regels voor de vrijstelling van inhouding van dividendbelasting op dividenduitkeringen door de Nederlandse bv zijn verder aangescherpt. Ook zijn de regels van het ‘technisch ab’ in de vennootschapsbelasting per 1 januari 2020 aangepast. Bovendien heeft de Hoge Raad een belangrijke arrest gewezen. Dit alles kan leiden tot Vpb-plicht van de buitenlandse holding in Nederland.

Effect van dit alles is dat de bv niet altijd zonder meer belastingvrij dividend kan uitkeren aan de buitenlandse holding. Er dreigt dan dubbele belastingheffing. Daarom zult u buitenlandse structuren opnieuw moeten doorlichten. Hoe adviseert u de dga woonachtig in de grensstreek? Laat u in één middag bijpraten over alle actualiteiten!

  • Ontwikkelingen wet- en regelgeving
  • Belastingvrij dividend uitkeren?
  • Beperken aanmerkelijkbelangheffing in de Vpb
  • Dubbele belastingheffing voorkomen
  • Recente jurisprudentie
  • Praktijkvoorbeelden

Locatie & Datum

Datum & tijd:
dinsdag 13 oktober 2020 van 15:30 uur tot 19:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: EOCU32680

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren