Thuis in uw branche
Corona proof

De Dag van de Horecaondernemer

Hoe maakt u de coronacrisis tot één van de mooiste tijden voor uw horecaklanten?

De horeca staat door Covid19 voor grote (financiële) uitdagingen! Personeel en rendement hebben extra aandacht nodig. Wat kunt u doen om de horecaklant te ondersteunen?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 450,00
Prijs niet-leden: € 595,00
Groepsgrootte: 60
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Algemeen 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U kent de ontwikkelingen en de trends in de horecasector en vertaalt deze naar advieskansen voor uw horecaklant. 

Uw docent

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

Alle docenten

Inhoud

De horeca staat door Covid19 voor grote (financiële) uitdagingen! Personeel en rendement hebben extra aandacht nodig. Wat kunt u doen om de horecaklant te ondersteunen?

De lockdowns zorgen voor een ‘drama’ in de horeca. Maar voor de échte ondernemers biedt dit nieuwe kansen! Welke trends helpen uw klanten om beter te presenteren én te overleven? Wat kunt u doen om het rendement van de onderneming te verhogen? Waar kunnen data uw klant helpen bij het beperken van risico’s en het sturen op efficiency. Leer hoe u met gerichte menu engineering op datastromen omzetten en marges aanzienlijk kunt verbeteren.

Duurzaam ondernemen is steeds meer een randvoorwaarde bij het verkrijgen van financiering. Hoe kan uw klant gebruik maken van nieuwe betaalvormen én de risico’s van (contante) geldstromen beperken? En hoe combineert u de WAB met een optimale inzet van personeel? Ook maken wij u attent op de specifieke btw-risico’s en kansen in de horeca.

  • Ontwikkelingen en trends in de horeca
  • Onderscheidende voorbeelden in Coronatijd
  • WAB: hoe gaat de horeca ermee om?
  • Contant geld en nieuwe mogelijkheden van kassasystemen
  • Bestelsites, QR en nieuwe betaalvormen
  • Btw-risico’s onderkennen en oplossen
  • Omgang met duurzaamheid: led, inkoop, energie en nog veel meer!
  • Financieren en duurzaamheid
  • Menuengineering: vanuit data omzet verbeteren en marges verhogen

SRA blijft de ontwikkelingen rondom het Corona virus volgen en neemt passende maatregelen als de situatie ten tijde van deze cursus wijzigt. Wij hanteren voor al onze bijeenkomsten de richtlijnen zoals deze gesteld zijn door de overheid en het RIVM. Door de gestelde maatregelen is er rondom onze interne en externe bijeenkomsten een aantal zaken veranderd. SRA heeft een veiligheidsprotocol opgesteld om veilig opleiden binnen de richtlijnen van het tijdelijke 'nieuwe normaal' mogelijk te maken.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 3 november 2020 van 13:00 uur tot 20:00 uur
Reservelijst Vol
Locatie: Hotel Vianen in Vianen ut / routebeschrijving
Cursuscode: EOSE32548

Programma

Programma

12:45 uur Ontvangst met broodjes

13:15 uur Ontwikkelingen en trends in de horeca

  • Onderscheiden door kwaliteit, gastvrijheid en beleving
  • Succes- en faalfactoren in de horeca
  • Crowdfunding wel of niet?
  • Personele inzet na de WAB

Ton Lenting

14:30 uur Contant geld en kassasystemen in de horeca

  • Nieuwe frauderisico’s met contant geld
  • Hoe houdt u het proces beheersbaar?
  • Mogelijkheden van moderne kassasystemen
  • Bestelsites, QR en nieuwe betaalvormen

Bjorn Nijhuis

15:15 uur Pauze

15:30 uur ‘Menu engineering’ in de horecasector

  • Wat maakt een horecaonderneming gezond?
  • Het belang van managementinformatie
  • Omzet en marges vergroten met menuengineering
  • Datastromen omzet in klantkansen

Drs. Arnoud Griffioen RA

16:30 uur De duurzame horecasector

  • Welke eisen worden aan horecaondernemers gesteld?
  • Financieren en de eisen aan duurzaamheid
  • Mogelijkheden duurzaamheid en kostenbesparing
  • Certificering als marketinginstrument?

Marco Ouwerkerk

17:30 uur Dinerpauze

18:30 uur Horeca en BTW

  • Btw-risico’s en valkuilen in de horeca
  • Administratieve en factuurverplichtingen
  • Hoog en laag tarief horeca
  • Btw-controles en margekillers in de horeca

Mr. Carola van Vilsteren

20:00 uur Afsluiting en einde van het programma

 

Docent(en)

Ton Lenting

Ton Lenting

Ton Lenting is Horeca-adviseur en directeur bij Lenting en Partners.

Bjorn Nijhuis

Bjorn Nijhuis is operationeel directeur bij Eijsink betalingssystemen.

Arnoud Griffioen

Drs. Arnoud Griffioen RA

Drs. Arnoud Griffioen RA is zelfstandig bedrijfsadviseur en parttime verbonden aan de internationale Hotelschool The Hague.

Marco Ouwerkerk

Marco Ouwerkerk is partner/adviseur bij de Green Leisure Group en specialist op het gebied van MVO en duurzaamheid in horeca, recreatie en toerisme.

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren