Thuis in uw branche
Corona proof

De dag van de horecaondernemer

Voor welke uitdagingen staan uw horecaklanten in deze coronacrisis?

De horeca staat voor grote (financiële) uitdagingen! Tegelijkertijd hebben personeel en kosten extra aandacht nodig. Hoe kunt u uw horecaklant hierbij optimaal ondersteunen?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 470,00
Prijs niet-leden: € 615,00
Groepsgrootte: 30
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Algemeen 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Voor mijn klant de nieuwste trends en ontwikkelingen in de horecasector te vertalen naar de adviespraktijk.
  • De prestaties van mijn horecaklant te verbeteren.

Uw docent

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

Alle docenten

Inhoud

De horeca staat voor grote (financiële) uitdagingen! Tegelijkertijd hebben personeel en kosten extra aandacht nodig. Hoe kunt u uw horecaklant hierbij optimaal ondersteunen?

Wat zijn de ontwikkelingen in de horecabranche? En wat voor impact heeft het coronavirus op uw klanten? Hoe adviseert u uw horecaondernemers hoe zij het rendement van hun onderneming kunnen verhogen? En combineer je WAB met een optimale inzet van je personeel? Hoe kunt u als adviseur ervoor zorgen dat uw klant met de juiste financiering zijn horecaonderneming kansen kan creëren?

Ook duurzaamheid is een steeds belangrijk thema. Een duurzame strategie is een randvoorwaarde geworden bij het verkrijgen van financiering. Hoe maakt u dit praktisch en financieel uitvoerbaar?

Daarnaast nemen data een centrale rol in bij het beperken van risico’s en het sturen op efficiency. Hoe kan de horecaondernemer zijn omzet en marges verbeteren met gerichte menu engineering gericht op datastromen? Ook bij het samenstellen van de jaarrekening moet u rekening houden met branche gerelateerde risico’s. Hoe kan uw klant het beste de risico’s van (contante) geldstromen beperken?

Aan het einde van de dag komt ook het onderwerp BTW in de horeca aan bod. Ofwel, een dag waarna u als accountant weer alles weet over de kansen en risico’s in de horecasector.

  • Ontwikkelingen en trends in de horeca
  • Hoe onderscheidt horeca zich nog in 2021?
  • WAB: hoe gaat de horeca ermee om?
  • Contant geld en nieuwe mogelijkheden van kassasystemen
  • Bestelsites, QR en nieuwe betaalvormen
  • Btw-risico’s onderkennen en oplossen
  • Omgang met duurzaamheid: led, inkoop, energie etc.
  • Financieren en duurzaamheid
  • Menuengineering: vanuit data omzet verbeteren en marges verhogen

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Dinsdag 16 november 2021 van 13:00 uur tot 20:00 uur
Beschikbaar
Locatie: Hotel Houten in Houten /routebeschrijving
Cursuscode: EOSE33494

Programma

Programma

13:00 uur Ontwikkelingen en trends in de horeca

  • Onderscheiden door kwaliteit, gastvrijheid en beleving
  • Succes- en faalfactoren in de horeca
  • Crowdfunding wel of niet?
  • Personele inzet na de WAB

Ton Lenting

14:30 uur Contant geld en kassasystemen in de horeca

  • Nieuwe frauderisico’s met contant geld
  • Hoe houdt u het proces beheersbaar?
  • Mogelijkheden van moderne kassasystemen
  • Bestelsites, QR en nieuwe betaalvormen

Bjorn Nijhuis

15:15 uur Pauze

15:30 uur ‘Menu engineering’ in de horecasector

  • Wat maakt een horecaonderneming gezond?
  • Het belang van managementinformatie
  • Omzet en marges vergroten met menuengineering
  • Datastromen omzet in klantkansen

Drs. Arnoud Griffioen RA

16:30 uur De duurzame horecasector

  • Welke eisen worden aan horecaondernemers gesteld?
  • Financieren en de eisen aan duurzaamheid
  • Mogelijkheden duurzaamheid en kostenbesparing
  • Certificering als marketinginstrument?

Marco Ouwerkerk

17:30 uur Dinerpauze

18:30 uur Horeca en BTW

  • Btw-risico’s en valkuilen in de horeca
  • Administratieve en factuurverplichtingen
  • Hoog en laag tarief horeca
  • Btw-controles en margekillers in de horeca

Mr. Carola van Vilsteren

20:00 uur Afsluiting en einde van het programma

 

Docent(en)

Ton Lenting

Ton Lenting

Ton Lenting is Horeca-adviseur en directeur bij Lenting en Partners.

Bjorn Nijhuis

Bjorn Nijhuis

Bjorn Nijhuis is operationeel directeur bij Eijsink betalingssystemen.

Arnoud Griffioen

Drs. Arnoud Griffioen RA

Drs. Arnoud Griffioen RA is zelfstandig bedrijfsadviseur en parttime verbonden aan de internationale Hotelschool The Hague.

Marco Ouwerkerk

Marco Ouwerkerk is partner/adviseur bij de Green Leisure Group en specialist op het gebied van MVO en duurzaamheid in horeca, recreatie en toerisme.

Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren

Mr. Carola van Vilsteren is BTW adviseur bij Van Vilsteren BTW advies B.V.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren