Thuis in uw branche

De succesvolle financieringsaanvraag

Hoe bereidt u een bancaire financieringsaanvraag voor?

Als assistent-accountant of relatiebeheerder wilt u zich gaan ontwikkelen in de financieringspraktijk. Leer in deze cursus alles over de bancaire financieringsaanvraag.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 595,00
Prijs niet-leden: € 775,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 9
RB Algemeen 9
Bestemd voor: Zelfstandig assistent-accountant, Teamleider/Relatiebeheerder
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • een financieringsaanvraag succesvol voor te bereiden.

Uw docent

Jan Kist

Jan Kist

Jan Kist is zelfstandig adviseur en afkomstig uit het bankwezen.

.

Inhoud

Als assistent-accountant of relatiebeheerder wilt u zich gaan ontwikkelen in de financieringspraktijk. Leer in deze cursus alles over de bancaire financieringsaanvraag.

Een bancaire financiering is vrijwel altijd het goedkoopst én het aantrekkelijkst voor uw klant. De bank analyseert de cijfers, maar kijkt ook naar de bedrijfskundige kant van de onderneming. Verder is de zekerheidspositie en de vraag of een investering duurzaam is, mede bepalend voor de haalbaarheid van een financieringsaanvraag.

Hoe beoordeelt de bank een investeringsaanvraag? Welke gegevens moet u paraat hebben en hoe verwerkt u deze tot een succesvolle financieringsaanvraag?

Zorg dat u de juiste gegevens aanlevert om de financieringsoplossing tot een succes te maken!

  • De opbouw van de financieringsaanvraag (inclusief checklist)
  • Kredietregels en procedures van banken
  • Analyse van historische cijfers uit de jaarrekening door de bank
  • De rol van prognoses bij de aanvraag
  • Duurzaam ondernemen en de kredietaanvraag
  • Het fiatteringsproces binnen een bank: hoe speelt u hierop in?
  • Praktijkcases

Bijzonderheden:
Deze training is ook beschikbaar als e-learning

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Woensdag 22 november 2023 van 09:30 uur tot 20:30 uur.
Beschikbaar
Locatie: Hotel Vianen in Vianen ut /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU36609

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren