Thuis in uw branche

Docentenkring 2022-2023

Bent u docent aan een Hogeschool of Universiteit en op zoek naar de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in de accountancy? Neem dan gratis deel aan de Docentenkring 2022 – 2023! 

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 0,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
Leerdoelen:

U bent op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in de accountancy en u kunt concrete handvatten meegeven aan uw studenten.

Prof.dr. Dick de Waard

Prof. dr. Dick de Waard is hoogleraar Auditing aan de Rijksuniversiteit Groningen, bijzonder hoogleraar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan de University of Curaçao en geruime tijd verbonden geweest aan EY Climate Change and Sustainability Services.

Alle docenten

Inhoud

Dit jaar organiseert SRA weer een nieuwe docentenkring! De kring bestaat uit 3 online kennissessies en een fysieke relatiedag. Bent u docent aan een Hogeschool of Universiteit en op zoek naar de laatste ontwikkelingen en actualiteiten in de accountancy? Neem gratis deel aan de 4 bijeenkomsten met interessante onderwerpen en hét moment om te netwerken met andere docenten binnen de accountancy.

Alle dagen staan in het teken van de accountancy in constante ontwikkeling en bestaat uit onderstaande onderwerpen.

- Duurzaamheid en de accountant
- Aandachtspunten externe verslaggeving
- Actualiteiten Wwft en UBO
- Cultuur & gedrag binnen de accountancy (Relatiedag)

De drie online kennissessies vinden plaats via Zoom. De relatiedag is bij Buitenplaats de Bergse Bossen.

Programma

Online sessie 1: Duurzaamheid en de accountant
Donderdag 12 januari 2023 van 16:00 uur tot 18:00 uur 

Duurzaamheid heeft op alle fronten groot effect op de accountant en zijn mkb-klant. Hoe zorg je ervoor dat je als accountant een goede gesprekspartner bent én blijft voor de klant?
Wist u dat duurzaamheid gevolgen heeft voor de marktkansen van de onderneming, voor de continuïteit van de bedrijfsvoering, het businessmodel, de financiering en de verslaglegging voor zowel grote áls kleine ondernemingen? In deze online kennissessie staan de brede aspecten van verplichtingen, risico’s en kansen voor de accountant en zijn/haar mkb-klant centraal. Gericht op de mkb-accountant neemt Dick de Waard u mee in alle eisen, verplichtingen en kansen in de nieuwe duurzame zakenwereld.

Docent: Prof. dr. Dick de Waard 

Online sessie 2: Aandachtspunten externe verslaggeving
Donderdag 23 februari 2023 van 16:00 uur tot 18:00 uur 

Tijdens deze bijeenkomst staan de belangrijkste verslaggevingsontwikkelingen, zoals omzet en onderhanden projecten centraal. Daarnaast is er aandacht voor casussen uit de samenstellingspraktijk. Deze bijeenkomst heeft een praktische insteek.

Docent: Nees de Vos RA

Online sessie 3: Actualiteiten Wwft en UBO
Dinsdag 18 april 2023 van 16:00 uur tot 18:00 uur

Tijdens deze verdiepende sessie worden de laatste actualiteiten met betrekking tot de Wwft en het UBO-register behandeld. U wordt bijgepraat over de stand van zaken in wet- en regelgeving, zoals het wetsvoorstel Plan van Aanpak Witwassen. Voorts komen diverse vaak voorkomende praktijkvoorbeelden, dilemma’s en meest recente rechtspraak over de Wwft aan de orde.

Docenten: mr. Bas Martens & mr. Suzanne Hendrickx

Relatiedag: Cultuur & gedrag binnen de accountancy
Dinsdag 13 juni 2023 van 14:00 uur tot 20:00 uur

De relatiedag staat in het teken van het cultuur & gedrag in constante ontwikkeling. De dag openen we met de laatste ontwikkelingen binnen SRA en vervolgens geven we een inkijkje in de nieuwe generatie. We gaan met elkaar in gesprek over generatie en cultuurverschillen binnen de accountancybranche. We sluiten af met een heerlijk diner, waarbij we napraten met collega-opleiders en mensen uit de beroepspraktijk

Docent: Wilma Hosang

Docent(en)

Prof.dr. Dick de Waard

Prof. dr. Dick de Waard is hoogleraar Auditing aan de Rijksuniversiteit Groningen, bijzonder hoogleraar Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen aan de University of Curaçao en geruime tijd verbonden geweest aan EY Climate Change and Sustainability Services.

Nees de Vos

drs. Nees de Vos RA

drs. Nees de Vos RA is hoofd vaktechniek bij Moore DRV, audit docent aan de Erasmus Universiteit en lid van de SRA-Commissie Vaktechniek Accountancy.

Suzanne Hendrickx

mr. Suzanne Hendrickx

mr. Suzanne Hendrickx, advocaat bij Advius, adviseert advocatenkantoren en andere professionals op het gebied van de Wwft en is interim-compliance officer bij een groot advocatenkantoor.

Bas Martens

mr. Bas Martens

mr. Bas Martens, advocaat bij Delissen Martens advocaten, heeft veel ervaring met compliance-vraagstukken en is docent op het gebied van de anti-witwasregelgeving.

Wilma Hosang

drs. Wilma Hosang

drs. Wilma Hosang is Manager Advies, Strategie & Data bij SRA en tevens lid van het SRA Management Team.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren