Thuis in uw branche

E-learning Dienstbetrekking of zelfstandig ondernemer?

Voorkom onaangename verrassingen achteraf

De scheidslijn tussen de beide overeenkomsten is soms erg dun. Zorg dat u scherp heeft of er sprake is van dienstbetrekking of ZZP en voorkom een forse naheffing loonbelasting.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 105,00
Prijs niet-leden: € 129,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RPP/RSa 20
NEVOA 2
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker, Hoofd Salarisadministratie, Loonadviseur, Salarisadministrateur
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De verschillen tussen dienstbetrekking en ZZP-er te duiden.
  • Forse naheffing loonbelasting voor u klant te voorkomen omdat u de verschillen tussen dienstbetrekking en ZZP-er voor uw klant helder in kaart brengt.

Uw auteur

Marco Bik

Mr. Marco Bik

Mr. Marco Bik is partner bij Jongbloed Fiscaal Juristen.

.

Inhoud

De scheidslijn tussen de beide overeenkomsten is soms erg dun. Zorg dat u scherp heeft of er sprake is van dienstbetrekking of ZZP en voorkom een forse naheffing loonbelasting.

Ondanks de huidige tijd is het aantal zelfstandigen in Nederland sterk gestegen. Terwijl de politiek juist meer mensen in vaste dienst wil laten werken. Dit heeft zijn onder andere zijn weerslag in Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Het eerder aangekondigde minimumtarief voor ZZP-ers en zelfstandigenverklaring zijn vooralsnog van de baan nu de regering dit wetsvoorstel heeft ingetrokken.

Maar wanneer is er nu concreet sprake van zelfstandig ondernemerschap of een privaatrechtelijke dienstbetrekking? En hoe toetst de Belastingdienst? Let op: naast de noodzakelijke vereisten is met name de werkelijke invulling van de afspraken leidend.

  • De drie noodzakelijke vereisten voor dienstbetrekking
  • ‘Substance over form’
  • Toetsingskader van de Belastingdienst
  • Schijnzelfstandigheid
  • Jurisprudentie, actualiteiten en uitzonderingen
  • Aansprekende praktijkcases

Wilt u meerdere e-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijk geprijsde e-learning abonnementen. Of wilt u als kantoor meer e-learning in gaan zetten? Kijk dan naar onze kantorenabonnementen voor de mogelijkheden.

Deze e-learning is door NEVOA geaccrediteerd en geldt voor categorie 3.

Datum & tijd

Datum & tijd:
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Beschikbaar
Cursuscode: ELEC32513