Thuis in uw branche
Bekijk het dossier Privacy en AVG

E-learning Privacy en datalekken in het accountantskantoor

Zorgvuldig en veilig omgaan met persoonsgegevens

Als accountantskantoor verwerkt u veel persoonsgegevens. Hoe houdt u meldplicht datalekken in het vizier? En hoe past u de AVG straks in de praktijk toe?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 99,00
Prijs niet-leden: € 119,00
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 2
RB Algemeen 2
RPP/RSa 20
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Zelfstandig assistent-accountant, Gevorderd assistent-accountant, Fiscalist vennoot/medewerker, Hoofd Salarisadministratie, Loonadviseur
Resultaat:

U bent bekend met Wbp en de AVG en de risico’s binnen het accountantskantoor. U weet hoe u moet handelen bij een datalek en welke maatregelen u moet nemen om een datalek te voorkomen.

De auteur

Mr. Frederick Leentfaar

Mr. Frederick Leentfaar is senior Associate IT / Privacy bij Taylor Wessing.

 

.

Inhoud

Als accountantskantoor verwerkt u veel persoonsgegevens. Hoe houdt u meldplicht datalekken in het vizier? En hoe past u de AVG straks in de praktijk toe?

Tot 25 mei 2018 is de Wet bescherming persoonsgegevens (Wpb) van toepassing maar daarna moet u klaar zijn voor de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Bent u al op de hoogte van de nieuwe regels? Waar zitten de risico’s en hoe maakt u uw klant hiervan bewust? Zorg dus dat de privacy van uw klanten gewaarborgd is!

Ook datalekken is een hot topic. Hoe gaat u te werk als u een datalek heeft ontdekt? Hoe maakt u dit inzichtelijk en bespreekbaar? Kortom zorg dat u veilig en correct omgaat met persoonsgegevens en voorkom boetes, of zelfs erger: reputatieschade!

  • De Wet bescherming persoonsgegevens tot 25 mei 2018 van toepassing
  • De verschillende rollen bij de verwerking
  • Specifieke gegevensverwerkingen in het accountantskantoor
  • Waarborgen voor verantwoorde omgang persoonsgegevens
  • AVG bent u al goed voorbereid?
  • Wat is een datalek, hoe moet u handelen bij een datalek én voorkomt u een datalek?

Wilt u meerdere E-learning modules per jaar volgen? Bekijk dan onze aantrekkelijke E-learning abonnementen. U heeft al een abonnement vanaf € 295 per jaar.

Datum & tijd

Datum & tijd:
U kunt zich het hele jaar inschrijven voor deze E-learning module
Beschikbaar
Cursuscode: ELEC14294

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren