Thuis in uw branche
Corona proof

Excel Power Query: efficiënt data verwerken voor financials

Uw data praktisch inrichten voor verwerking en analyses in Excel

Met Power Query kunt u omvangrijke data verwerken en bewerken. Deze query’s zijn telkens opnieuw te gebruiken, waardoor u uzelf veel werk en tijd bespaart.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 490,00
Prijs niet-leden: € 650,00
Groepsgrootte: 12
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
Bestemd voor: Accountant in business, Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Zelfstandig assistent-accountant
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • Excel Power Query te gebruiken om data uit diverse bronnen te importeren, combineren en te bewerken tot werkbare Excel-tabellen.
  • Met behulp van Excel Power Query data praktsich in te richten voor verwerking en analyses in Excel en zo mijn efficiency, kwaliteit en toegevoegde waarde te verhogen.

Uw docent

Saskia Jacobsen

Saskia Jacobsen

Saskia Jacobsen is mede-eigenaar en trainer bij Toels-PC.

.

Inhoud

Met Power Query kunt u omvangrijke data verwerken en bewerken. Deze query’s zijn telkens opnieuw te gebruiken, waardoor u uzelf veel werk en tijd bespaart.

De data van uw klant zijn vaak niet geschikt om direct te bewerken. Voordat u kunt beginnen met analyseren moet u nog verschillende bewerkingen uitvoeren. Met Power Query kunt u deze ‘data cleaning’ efficiënt uitvoeren. Nieuwe data? Ververs de query en uw data zijn weer geschikt om rapportages te maken.

Leer hoe u data uit diverse bronnen ophaalt, filtert en sorteert, extra berekeningen toevoegt én lijsten combineert. De kans op fouten neemt af en u bespaart tijd. Ga tijdens deze cursus praktisch aan de slag en vergroot uw efficiency, kwaliteit én toegevoegde waarde!

  • Importeren van data uit diverse bronnen
  • Data cleaning
  • Data van verschillende werkbladen of bestanden in één tabel opnemen
  • CSV- en TXT-bestanden omzetten en groeperen
  • Data filteren en sorteren
  • Extra berekeningen toevoegen
  • Praktische tips en tricks

Bijzonderheden

Het kunnen sorteren, filteren, berekeningen maken met formules en werken met lijsten zijn vereiste vaardigheden om de cursus effectief te volgen. Beschikt u hier niet over, volg dan eerst de cursus ‘Excel formules en functies’ of ‘Excel voor accountants en financieel managers’. Tijdens deze cursus gaat u actief aan de slag met Excel Power Query. Het meenemen van uw laptop met Excel versie 2016, 2019 of Office 365 is verplicht. Meer informatie over het installeren van Power Query ontvangt u van SRA.

Docent(en)

Saskia Jacobsen

Saskia Jacobsen

Saskia Jacobsen is mede-eigenaar en trainer bij Toels-PC.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren