Thuis in uw branche

Fiscaalvriendelijk naar een optimale BV-structuur

Aansprakelijkheid beperken én fiscaal voordeel behalen

Een holdingstructuur biedt vele voordelen. Ook bij de voorbereiding van een bedrijfsverkoop kan herstructurering uitkomst bieden. Hoe pakt u dat praktisch én fiscaal slim aan?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 535,00
Groepsgrootte: 22
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Fiscaal 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder
Resultaat:

U geeft samen met uw klant vorm aan een optimale bv-structuur. U kent de fiscale en juridische faciliteiten en beperkingen.

Uw docent

Eric van Uunen

Mr. Eric van Uunen

Mr. Eric van Uunen is partner bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs en gespecialiseerd in DGA-problematiek, bedrijfsopvolgingen en herstructureringen.

.

Inhoud

Een holdingstructuur biedt vele voordelen. Ook bij de voorbereiding van een bedrijfsverkoop kan herstructurering uitkomst bieden. Hoe pakt u dat praktisch én fiscaal slim aan?

Hoe zet u een bv-structuur op in de mkb-praktijk? En in welke variant? Met welke heffingen moet u rekening houden en hoe voorkomt u deze? U kunt ook gebruik maken van fiscale en juridische faciliteiten, maar deze kennen ook hun beperkingen. Wat gaat er vaak mis én hoe zorgt u dat de herstructurering bij úw klant wel vlekkeloos verloopt?

Samen met uw klant toewerken naar een optimale bv-structuur? Leer met herkenbare praktijkvoorbeelden en handige schema’s hoe u dit aanpakt. En wat moet u allemaal doen als u de structuur opnieuw wilt wijzigen?

  • Soorten bv’s (vastgoed bv’s, pensioen bv’s, tussenholdings) en Stichting Administratiekantoor
  • Aanmerkelijk belang regime en de aandelenfusie
  • Vpb en uitzakking binnen een fiscale eenheid, bedrijfsfusie en juridische splitsing
  • Overdrachtsproblemen bij vastgoed: hoe vermijdt u de heffing van overdrachtsbelasting?
  • Praktijkcases

Deze cursus wordt in 2020 weer opnieuw gepland. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de nieuwe datum of heeft u vragen? Neem dan contact op met Jacobien Martens jmartens@sra.nl 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren