Thuis in uw branche
Corona proof

Herstructureren in het mkb

Fiscaalvriendelijk naar een optimale BV-structuur

Een holdingstructuur biedt vele voordelen. Ook bij de voorbereiding van een bedrijfsverkoop kan herstructurering uitkomst bieden. Hoe pakt u dat praktisch én fiscaal slim aan?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 540,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 6
RB Fiscaal 6
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder
Resultaat:

U geeft samen met uw klant vorm aan een optimale bv-structuur. U kent de fiscale en juridische faciliteiten en beperkingen. 

Uw docent

Eric van Uunen

Mr. Eric van Uunen

mr. Eric van Uunen is partner bij Marree & Van Uunen Belastingadviseurs en gespecialiseerd in DGA-problematiek, bedrijfsopvolgingen en herstructureringen.

.

Inhoud

Een holdingstructuur biedt vele voordelen. Ook bij de voorbereiding van een bedrijfsverkoop kan herstructurering uitkomst bieden. Hoe pakt u dat praktisch én fiscaal slim aan?

Hoe zet u een bv-structuur op in de mkb-praktijk? En in welke variant? Met welke heffingen moet u rekening houden en hoe voorkomt u deze? U kunt gebruik maken van fiscale en juridische faciliteiten, maar deze kennen ook hun beperkingen. Wat gaat er vaak mis én hoe zorgt u dat de herstructurering bij úw klant wel vlekkeloos verloopt?

Samen met uw klant toewerken naar een optimale bv-structuur? Leer met herkenbare praktijkvoorbeelden en handige schema’s hoe u dit aanpakt. En wat moet u allemaal doen als u de structuur opnieuw wilt wijzigen? 

  • Soorten bv’s (vastgoed bv’s, pensioen bv’s, tussenholdings) en Stichting Administratiekantoor
  • Aanmerkelijk belang regime en de aandelenfusie
  • Vpb en uitzakking binnen een fiscale eenheid, bedrijfsfusie en juridische splitsing
  • Overdrachtsproblemen bij vastgoed: hoe vermijdt u de heffing van overdrachtsbelasting?
  • Praktijkcases 

Deze cursus vindt klassikaal plaats. Bij de accommodatie wordt volledig voldaan aan alle coronamaatregelen voor een veilige cursusomgeving, waarbij social distancing, gezondheid en hygiëne gewaarborgd worden. Indien ten tijde van de cursus de regels vanuit de overheid zijn aangepast, kan deze cursus online aangeboden worden.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren