Thuis in uw branche

In fases naar een succesvolle bedrijfsoverdracht

Pre-exit, MBO, MBI of aandelenparticipatie?

Een bedrijfsovername vindt steeds meer in delen plaats. Hoe pakt u de gefaseerde bedrijfsovername aan en zorgt u ervoor dat alle partijen optimaal profiteren van de winst?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 555,00
Prijs niet-leden: € 755,00
Groepsgrootte: 10
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 9
RB Algemeen 9
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Accountant in business
Resultaat:

U treft samen met uw klant de juiste voorbereidingen en werkt toe naar een succesvolle pre-exit, MBO, MBI of aandelenparticipatie.

Uw docent

Gert Romme MSc

Gert Romme MSc is directeur van Gremio Vitalis B.V. en verzorgt financiële en bedrijfskundige opleidingen.

 

.

Inhoud

Een bedrijfsovername vindt steeds meer in delen plaats. Hoe pakt u de gefaseerde bedrijfsovername aan en zorgt u ervoor dat alle partijen optimaal profiteren van de winst?

De tijd dat een ondernemer het bedrijf als één geheel verkoopt aan de familie of andere ondernemer ligt definitief achter ons. Steeds vaker zijn er meerdere aandeelhouders betrokken die van de mkb-onderneming een gezamenlijk succes willen maken.

Voor welke klanten is een gefaseerde verkoop of aandelenparticipatie interessant? Wanneer kiest u voor een pre-exit, MBO of MBI en hoe begeleidt u dit complexe proces? Ook bespreken wij met u hoe u een overname of participatie structureert en financiert. 

  • Koopmotieven en verkoopstrategieën
  • Beperken van risico’s bij overnames en participaties
  • Verschillen en overeenkomsten tussen een pre-exit en MBI/MBO
  • Structureren van een gefaseerde overname
  • Financieren van overnames (banken, overheidsgaranties en vendor loans)
  • Participeren in veelbelovende bedrijven (start ups & scale ups)
  • Praktijkvoorbeelden

Deze cursus bieden wij ook in 2020 weer aan. Wilt u een bericht ontvangen zodra deze cursus gepland is? Mail naar educatie@sra.nl en wij brengen u gelijk op de hoogte.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren