Thuis in uw branche
IT-managementkringIT-inspiratiesessieBekijk alle IT-kringen

IT-kring voor kleine kantoren 2022

Sparren met collega’s over IT-vraagstukken

Tijdens de bijeenkomsten van deze kringen wordt een actueel thema aan de hand van een praktijkcasus besproken, wordt kennis gedeeld en worden ervaringen uitgewisseld.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 819,00
Prijs niet-leden: € 979,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 14
Bestemd voor: Teamleider/Relatiebeheerder, IT-manager, Accountant vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Overall leerdoel:

Op de hoogte blijven van actualiteiten op het gebied van IT en dit kunnen toepassen in de praktijk.

Ik ben in staat om:

 • IT-vraagstukken beter te doorgronden en meer grip te krijgen op mijn IT(-uitgaven);
 • De belangrijkste IT-vraagstukken en actualiteiten te begrijpen en te vertalen naar concrete oplossingen voor mijn kantoor;
 • Mijn netwerk van collega IT-verantwoordelijken te onderhouden.

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Deze kring richt zich op kantoren tot +/- 25 medewerkers en is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoor (mede)verantwoordelijk zijn voor IT en/of de IT-vraagstukken.

Tijdens de bijeenkomsten van deze kringen worden aan de hand van een aantal praktijkcases onderwerpen besproken en ervaringen gedeeld met collega kantoren. Daarbij gaat het om de problematiek, de mogelijkheden, concrete praktische handvatten en het inzicht in actuele ontwikkelingen om de inzet van IT binnen het kantoor te verbeteren.

Er is gelegenheid om met de voorzitter, deskundige gastsprekers en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond de thema’s. Ook kunt u cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, starten altijd om 16.00 uur en eindigen om 19.00 uur. Tijdens de bijeenkomst is er een pauze met broodjes.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • u bent verzekerd van deelname aan de kringbijeenkomsten;
 • u heeft invloed op de keuze van de te behandelen stof;
 • u kunt desgewenst een vervanger afvaardigen (als het onderwerp hierom vraagt);
 • u investeert 14 (AA/RA/RC) PE-uren per jaar*.

* Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2022 voor vijf bijeenkomsten € 819 oftewel € 164 per bijeenkomst. Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 979 oftewel € 196 per bijeenkomst.

Het programma voor 2022:

 • CRM en workflow - Een software dilemma of compliance vraagstuk (april 2022)
 • De Power van Microsoft – zelf oplossingen creëren met Power Apps en Power Automate en Power BI (juni 2022)
 • Cybersecurity – 5 belangrijke thema’s (september/oktober 2022)
 • Toekomstbestendige ICT – wat komt daarbij kijken? (november 2022)
 • IT-inspiratiesessie - digitale mindset en datagedreven transformatie (6 december)

Tony van Oorschot is voorzitter van de IT-kring voor kleine kantoren, tevens informatiemanager en Privacy & Security officer bij SRA.

Locatie & Datum

EINDHOVEN

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten van de IT-kring voor kleine kantoren 2022 - Eindhoven worden gehouden bij het Van der Valk Hotel te Eindhoven. Start om 16:00 uur, einde om 19:00 uur, er is een pauze met broodjes. M.u.v. de IT-inspiratiesessie , deze wordt gehouden bij het Miele Experience Center in Vianen en begint om 15:00 uur tot 17:00 uur, aansluitend de bijeenkomst is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Beschikbaar
Wanneer: Di 12-04-2022, di 14-06-2022, di 11-10-2022, do 17-11-2022 en di 06-12-2022
Locatie: Van der Valk Hotel Eindhoven in Eindhoven / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR35118

UTRECHT

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten van de IT-kring voor kleine kantoren - Utrecht worden gehouden bij SRA te Utrecht. Aanvang: 16:00 uur, einde: 19:00 uur. Er is een pauze met broodjes. M.u.v. de IT-inspiratiesessie, deze wordt gehouden bij het Miele Experience Center in Vianen en begint om 15:00 uur tot 17:00 uur, aansluitend de bijeenkomst is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Beschikbaar
Wanneer: Wo 06-04-2022, wo 01-06-2022, wo 28-09-2022, wo 09-11-2022 en di 06-12-2022.
Locatie: SRA in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR35117

Programma

CRM en workflow - Een software dilemma of compliance vraagstuk 

Steeds meer kantoren overwegen hun bestaande CRM-software (inclusief uren en declaraties) te vervangen. De bestaande software is verouderd en ondersteunt onvoldoende zaken zoals bijvoorbeeld een volledig 360-graden klantbeeld of een compliant Wwft-proces.
Het vervangen van het bestaande CRM-systeem is vaak geen sinecure. Het raakt tal van (vaktechnische) applicaties omdat er koppelingen zijn met deze systemen of omdat mogelijke alternatieven suboptimaal zijn. Tijdens deze bijeenkomst gaan we uitgebreid in op de verschillende mogelijkheden die u heeft. Wie zijn de (nieuwe) spelers in de markt? Met welke (strategische) keuzes van de leveranciers, na alle fusies en overnames, dient u rekening te houden? Hoe zorgt u ervoor dat alle klantinformatie betrouwbaar is en wat zijn andere belangrijke factoren?
Aan de hand van praktijkvoorbeelden praten we u bij over de ontwikkelingen en bespreken we bovenstaande vragen en veel voorkomende valkuilen. Vanzelfsprekend is er ook gelegenheid om onderling kennis en ervaringen uit te wisselen.
Gastspreker: Tony van Oorschot, SRA

De Power van Microsoft - zelf oplossingen creëren met Power Apps en Power Automate en Power BI

Het Power Platform van Microsoft trekt meer en meer de aandacht, ook van accountantskantoren. Sommige kantoren zijn al aan de slag gegaan met bijvoorbeeld Power BI of experimenteren met Power Apps. Anderen zijn nog niet zover maar zijn wel nieuwsgierig. Een mooi thema dus om centraal te stellen. Behalve het uitwisselen van ervaringen, is het doel om na afloop een helder beeld te hebben wat de verschillende Microsoft Power-oplossingen inhouden en welke toegevoegde waarde deze mogelijk hebben voor een accountantskantoor. Tijdens deze bijeenkomst bieden we de deelnemers veel tijd voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen, inclusief de mogelijkheid om elkaar te laten zien wat men al heeft gerealiseerd.
Gastspreker: Tony van Oorschot, SRA 

Cyber security – 5 belangrijke thema’s

Elk jaar staat cybersecurity op de agenda en dat is niet zonder reden. De dreigingen nemen toe in aantal en intensiteit. De impact met mogelijke gevolgen voor de continuïteit van het kantoor wordt steeds groter. Het aantal kantoren dat is getroffen door ransomware is de afgelopen jaren bijna verdubbeld. Negeren is dus geen optie. SRA heeft in samenwerking met gespecialiseerde partners een stappenplan ontwikkeld voor het cyberweerbaar maken van organisaties. Naast het aangaan van een samenwerking met het Digital Trust Center, is SRA ook betrokken bij het door de Europese Unie geïnitieerde en ondersteunde GEIGER-programma, dat moet leiden tot een praktische oplossing tegen cyberdreigingen (opleiding en tooling) voor MKB-organisaties. Tijdens deze bijeenkomst behandelen we thema’s waar uw kantoor aandacht aan moet besteden; Inlog & toegang, gegevensuitwisseling, beveiliging van de infrastructuur, veiligheid in de keten en het testen en evalueren van maatregelen.
Uiteraard is er ruime gelegenheid voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen. 
Gastspreker: Tony van Oorschot, SRA

Toekomstbestendige ICT - wat komt daarbij kijken?

Tijdens de twee laatste bijeenkomsten van 2021 is gekeken naar het maken van keuzes op IT-gebied, de afhankelijkheid van leveranciers en het verder digitaliseren tegen acceptabele kosten enerzijds en de trends- en ontwikkelingen in het IT-landschap anderzijds.
Dat de IT van het kantoor toekomstbestendig en duurzaam moet zijn, is voor iedereen duidelijk. Het realiseren hiervan blijkt in de praktijk minder eenvoudig. De huidige IT-oplossingen blijken vaak minder toekomstbestendig dan verwacht of zijn (nog) niet beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een passende oplossing voor CRM of uren/declaraties. Tijdens deze bijeenkomst verkennen we de diverse aspecten die vastzitten aan toekomstbestendige ICT; grip op o.a. IT-kosten, data, het applicatielandschap (on premise en in de Cloud), op technologie en op de keten. Op basis van onderzoek en onze contacten in de IT-markt schetsen we een beeld van de huidige stand van zaken. Uiteraard bieden we voldoende ruimte om onderlinge ervaringen en kennis uit te wisselen.
Gastspreker: Tony van Oorschot, SRA 

IT-inspiratiesessie - digitale mindset en datagedreven transformatie

Zoals elk jaar sluiten we het kringjaar af met een gezamenlijke bijeenkomst van alle IT-kringen (naast de IT-auditkring zijn dat: IT-kring voor kleine kantoren, IT-managementkring en de IT-Cybersecurity en Privacy kring). Dit jaar is de key note spreker Marelle van Beerschoten van Digital Shapers. Als specialist op het gebied van digitale transformatie en innovatie helpt zij organisaties te moderniseren, door te bouwen aan een digitale cultuur en mindset van medewerkers. Dankzij haar verfrissende blik op (digitaal) leiderschap, ondernemerschap en digitale transformatie weet Marelle te inspireren en motiveren. Haar missie is om organisaties te helpen succes te vinden in een wereld die gedefinieerd zal worden door digitale transformatie.
Gastspreker: Marelle van Beerschoten, Oprichter-eigenaar Digital Shapers

Docent(en)

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is informatiemanager bij SRA

Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten is oprichter-eigenaar van Digital Shapers dat zich richt op het versnellen van digitale transformatie bij organisaties.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren