Thuis in uw branche
IT-kring kleine kantorenIT-inspiratiesessieBekijk alle IT-kringen

IT-managementkring 2022

Platform voor kennisoverdracht en kennisuitwisseling

SRA organiseert een IT-managementkring, bedoeld voor degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoordelijk zijn voor het beleid en de operationele vraagstukken inzake IT.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 674,00
Prijs niet-leden: € 808,00
Groepsgrootte: 55
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 11
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, IT-auditor, Teamleider/Relatiebeheerder, IT-manager
Leerdoelen:

Overall leerdoel:

Op de hoogte blijven van actualiteiten op het gebied van IT-management en dit kunnen toepassen in de praktijk.

Ik ben in staat om:

 • Als IT-verantwoordelijke binnen mijn kantoor de belangrijkste IT-vraagstukken en -actualiteiten op hoofdlijnen te begrijpen als startpunt voor verdere verdieping;
 • Mijn functie als IT-verantwoordelijke beter uit te oefenen;
 • Mijn netwerk van collega IT-verantwoordelijken te onderhouden.

Danielle Janssen van Rumpt

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

Tijdens de bijeenkomsten van deze kringen wordt uitgebreid ingegaan op IT-gerelateerde vraagstukken die vooral vanuit beleidsmatig perspectief worden behandeld. Er is aandacht voor best practices en potentiële valkuilen gebaseerd op de praktijk van het kantoor. Daarnaast is er volop ruimte voor collegiaal overleg.

De doelstellingen van de kring:

 • Platform voor kennisoverdracht en kennisuitwisseling
 • Netwerk voor bilaterale contacten
 • Ontwikkelen van een deskundigennetwerk

Er is gelegenheid om met de voorzitter, deskundige gastsprekers en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond de thema’s. Ook kunt u cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, starten altijd om 16.00 uur en eindigen om 19.00 uur. Tijdens de bijeenkomst is er een pauze met broodjes.

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

 • u bent verzekerd van deelname aan de kringbijeenkomsten;
 • u heeft invloed op de keuze van de te behandelen stof;
 • u kunt desgewenst een vervanger afvaardigen (als het onderwerp hierom vraagt);
 • u investeert 11 (AA/RA/RC) PE-uren per jaar*.

* Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie van de belasting).

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2022 voor vier bijeenkomsten € 674 oftewel € 169 per bijeenkomst. Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 808 oftewel € 202 per bijeenkomst.

Het programma voor 2022:

 • De Power van Microsoft – zelf oplossingen creëren met Power Apps en Power Automate (7 april)
 • Cybersecurity – aan de slag in 5 stappen (28 juni)
 • Toekomstbestendige ICT – wat komt daarbij kijken? (4 oktober)
 • IT-inspiratiesessie - digitale mindset en datagedreven transformatie (6 december)

Menno Kooreman is voorzitter van de IT-Managementkring en tevens Manager SRA-Automatisering.

Locatie & Datum

UTRECHT

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten van de IT-managementkring worden gehouden bij SRA te Utrecht. Aanvang: 16:00 uur, einde: 19:00 uur. Er is een pauze met broodjes. M.u.v. de IT-inspiratiesessie, deze wordt gehouden bij het Miele Experience Center in Vianen en begint om 15:00 uur tot 17:00 uur, aansluitend de bijeenkomst is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Beschikbaar
Wanneer: Do 07-04-2022, di 28-06-2022, di 04-10-2022 en di 06-12-2022.
Locatie: SRA in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR35078

Programma

De Power van Microsoft – zelf oplossingen creëren met Power Apps en Power Automate (7 april 2022)

Het Power Platform van Microsoft trekt meer en meer de aandacht, ook van accountantskantoren. Sommige kantoren zijn al aan het experimenteren geslagen, andere zijn nog niet zover. Een mooi thema dus om tijdens de eerste IT-managementkring van 2022 centraal te stellen. Samen met Ilionx, IT-kennispartner die organisaties ondersteunt in de digitale transformatie, organiseren we een workshop die het Power Platform van Microsoft centraal stelt. Doel is om na afloop een helder beeld te hebben van wat het platform inhoudt en om inzichten te verkrijgen hoe dit toegevoegde waarde voor een accountantskantoor kan hebben. We noemen het een workshop, omdat we streven naar een praktische insteek en zoveel mogelijk interactie, waardoor alle deelnemers inspiratie opdoen om desgewenst zelf stappen te zetten met het Power Platform.
Gastsprekers: vertegenwoordigers Ilionx

Cybersecurity – aan de slag in 5 stappen (28 juni 2022)

Elk jaar staat cybersecurity op de agenda van de IT-managementkring en dat is niet zonder reden. De dreigingen nemen toe in aantal en intensiteit. Negeren is geen optie. SRA heeft in samenwerking met gespecialiseerde partners gewerkt aan een stappenplan voor het cyberweerbaar maken van organisaties, te beginnen met de bij ons aangesloten kantoren. Naast het aangaan van een samenwerking met het Digital Trust Center, is SRA ook betrokken bij het door de Europese Unie geïnitieerde en ondersteunde GEIGER-programma, dat moet leiden tot een praktische oplossing tegen cyberdreigingen (opleiding en tooling) voor MKB-organisaties.
Tijdens deze bijeenkomst praten wij u bij over de actuele stand van zaken en is er ruim voldoende gelegenheid voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen.
Gastsprekers: Tony van Oorschot en Menno Kooreman, SRA

Toekomstbestendige ICT – wat komt daarbij kijken? (4 oktober 2022)

Tijdens de IT-managementkring van 12 september 2021 wierp Fou-Khan Tsang, bestuursvoorzitter Alfa Accountants en voorzitter van de SRA Commissie Automatisering, de indringende vraag op of de huidige IT-producten wel echte oplossingen aandragen voor de grote vraagstukken waar organisaties nu en in de nabije toekomst mee worstelen. De vraag naar toekomstbestendige IT-oplossingen lijkt in eerste instantie een zeer vanzelfsprekende, maar is kennelijk toch minder voor de hand liggend dan je denkt. Tijdens deze bijeenkomst verkennen we de diverse aspecten die vastzitten aan toekomstbestendige ICT; grip op o.a. IT-kosten, data, het applicatielandschap (on premise en in de Cloud), op technologie en op de keten. Op basis van onderzoek en onze contacten in de IT-markt schetsen we een beeld van de huidige stand van zaken. Uiteraard bieden we voldoende ruimte om onderlinge ervaringen en kennis uit te wisselen.
Gastspreker: Tony van Oorschot, SRA

IT-inspiratiesessie – digitale mindset en datagedreven transformatie
(6 december 2022)

Zoals elk jaar sluiten we het kringjaar af met een gezamenlijke bijeenkomst van alle IT-kringen (naast de IT-auditkring zijn dat: IT-kring voor kleine kantoren, IT-managementkring en de IT-Cybersecurity & Privacykring).
Dit jaar is de key note spreker Marelle van Beerschoten van Digital Shapers. Als specialist op het gebied van digitale transformatie en innovatie helpt zij organisaties te moderniseren, door te bouwen aan een digitale cultuur en mindset van medewerkers. Dankzij haar verfrissende blik op (digitaal) leiderschap, ondernemerschap en digitale transformatie weet Marelle te inspireren en motiveren. Haar missie is om organisaties te helpen succes te vinden in een wereld die gedefinieerd zal worden door digitale transformatie. 
Gastspreker: Marelle van Beerschoten, Oprichter-eigenaar Digital Shapers

Docent(en)

MennoKooreman

Menno Kooreman

Menno Kooreman is Manager SRA-Automatisering.

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot is informatiemanager bij SRA

Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten is oprichter-eigenaar van Digital Shapers dat zich richt op het versnellen van digitale transformatie bij organisaties.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren