Thuis in uw branche

IT-managementkring 2022

De IT-managementkring 2021 is bedoeld voor degenen die binnen hun kantoororganisatie (mede)verantwoordelijk zijn voor het beleid en de operationele vraagstukken inzake IT

Met plezier presenteren wij u het jaarprogramma voor de SRA IT-managementkring 2022

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 673,00
Prijs niet-leden: € 808,00
Groepsgrootte: 50
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 11
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, IT-auditor, Teamleider/Relatiebeheerder, IT-manager
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:
Als IT-verantwoordelijke binnen mijn kantoor de belangrijkste IT-vraagstukken en -actualiteiten op hoofdlijnen te begrijpen als startpunt voor verdere verdieping;
Mijn functie als IT-verantwoordelijke beter uit te oefenen;
Mijn netwerk van collega IT-verantwoordelijken te onderhouden.

Voorzitter

MennoKooreman

Menno Kooreman

Menno Kooreman is Manager SRA-Automatisering.

Alle docenten

Inhoud

De rode draad van de kring wordt uiteraard gevormd door IT-gerelateerde vraagstukken, die vooral vanuit beleidsmatig perspectief worden behandeld. Vóór alles willen we oog houden voor de praktijk van het kantoor, onder meer door aandacht te besteden aan best practices en/of potentiële valkuilen.

De doelstellingen van de kring zijn:

  • Platform voor kennisoverdracht en kennisuitwisseling
  • Netwerk voor bilaterale contacten
  • Ontwikkelen van een deskundigennetwerk

De IT-managementkring staat open voor leden en niet-leden van SRA. Bij verhindering kunt u zich altijd laten vervangen door een collega

Locatie & Datum

UTRECHT

Tijd & bijzonderheden: Donderdag 7 april 2022, dinsdag 28 juni 2022, dinsdag 4 oktober 2022 en dinsdag 6 december 2022. De bijeenkomsten van de IT-managementkring worden gehouden bij SRA te Utrecht. Aanvang: 16:00 uur, einde: 19:00 uur. Er is een pauze met broodjes. M.u.v. de IT-inspiratiesessie, deze wordt gehouden bij het NBC te Nieuwegein en begint om 15:00 uur tot 17:00 uur, aansluitend de bijeenkomst is er gelegenheid voor een hapje en een drankje. Beschikbaar
Wanneer: 07-04-2022, 28-06-2022, 04-10-2022 en 06-12-2022.
Locatie: SRA in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: AIKR35078

Programma

Jaarprogramma IT-managementkring 2022

Donderdag 7 april 2022

De Power van Microsoft – zelf oplossingen creëren met Power Apps en Power Automate

Het Power Platform van Microsoft trekt meer en meer de aandacht, ook van accountantskantoren. Sommige kantoren zijn al aan het experimenteren geslagen, andere zijn nog niet zover. Een mooi thema dus om tijdens de eerste IT managementkring van 2022 centraal te stellen. Samen met Ilionx, IT-kennispartner die organisaties ondersteunt in de digitale transformatie, organiseren we een workshop die het Power Platform van Microsoft centraal stelt. Doel is om na afloop een helder beeld te hebben van wat het platform inhoudt en om inzichten te verkrijgen hoe dit toegevoegde waarde voor een accountantskantoor kan hebben. We noemen het een workshop, omdat we streven naar een praktische insteek en zoveel mogelijk interactie, waardoor alle deelnemers inspiratie opdoen om desgewenst zelf stappen te zetten met het Power Platform. 

Sprekers:

  • Ilionx

Dinsdag 28 juni 2022

Cyber security – aan de slag in 5 stappen

Elk jaar staat cyber security op de agenda van de IT-managementkring en dat is niet zonder reden. De dreigingen nemen toe in aantal en intensiteit. Negeren is geen optie. SRA heeft in samenwerking met gespecialiseerde partners gewerkt aan een stappenplan voor het cyberweerbaar maken van organisaties, te beginnen met de bij ons aangesloten kantoren. Naast het aangaan van een samenwerking met het Digital Trust Center,  is SRA ook betrokken bij het door de Europese Unie geïnitieerde en ondersteunde GEIGER-programma, dat moet leiden tot een praktische oplossing (opleiding en tooling) voor MKB-organisaties tegen cyberdreigingen.

In deze sessie van de IT-managementkring zetten we de stand van zaken graag op een rij en ruimen we ook veel tijd in voor het onderling uitwisselen van kennis en ervaringen.

Spreker:

  • Tony van Oorschot, SRA

Dinsdag 4 oktober 2022

Toekomstbestendige ICT – wat komt daarbij kijken?

Tijdens de IT-managementkring van 12 september 2021 wierp Fou-Khan Tsang, bestuursvoorzitter Alfa Accountants en voorzitter van de SRA Commissie Automatisering, de indringende vraag op of de huidige IT-producten wel echte oplossingen aandragen voor de grote vraagstukken waar organisaties mee worstelen, nu en in de nabije toekomst. De vraag naar toekomstbestendige IT-oplossingen lijkt in eerste instantie een zeer vanzelfsprekende, maar is kennelijk toch minder voor de hand liggend dan je zou denken. In deze kringbijeenkomst nemen we het begrip nog eens op de hand en verkennen de diverse aspecten die eraan vastzitten: grip op IT-kosten, grip op data, grip op het applicatielandschap (on premise en in de cloud), grip op technologie en grip op de keten, om er maar een paar te noemen. Op basis van onderzoek en onze contacten in de IT-markt schetsen we een beeld van de stand van zaken anno nu. Uiteraard is ook in deze sessie voldoende ruimte om ervaringen en kennis uit te wisselen.

 Spreker:

  • Tony van Oorschot, SRA

Dinsdag 6 december 2022

IT-inspiratiesessie – digitale mindset en datagedreven transformatie

Zoals elk jaar sluiten we het kringjaar af met een gezamenlijke bijeenkomst van alle IT-kringen (naast de IT-managementkring zijn dat: IT-auditkring, IT-kring kleine kantoren en de IT-security & privacykring).

Dit jaar is de key note spreker Marelle van Beerschoten van Digital Shapers. Als specialist op het gebied van digitale transformatie en innovatie helpt zij organisaties te moderniseren, door te bouwen aan een digitale cultuur en mindset van medewerkers. Dankzij haar verfrissende blik op (digitaal) leiderschap, ondernemerschap en digitale transformatie weet Marelle te inspireren en motiveren. Haar missie is om organisaties te helpen succes te vinden in een wereld die gedefinieerd zal worden door digitale transformatie.

Spreker:

  • Marelle van Beerschoten van Digital Shapers

 

Docent(en)

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot

Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten

Marelle van Beerschoten is oprichter-eigenaar van Digital Shapers dat zich richt op het versnellen van digitale transformatie bij organisaties.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren