Thuis in uw branche
Fiscale kring 2020Bekijk alle kringen

Kring Fiscale Kwaliteit en HT 2019

SRA organiseert in Houten en Eindhoven de Kring Fiscale Kwaliteit en HT

Tijdens deze vaktechnische kringen over het optimaliseren van de kwaliteit van de fiscale (kantoor) organisatie behandelt een deskundige een hiermee samenhangend onderwerp.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 642,00
Groepsgrootte: 40
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 12
RB Fiscaal 10
Bestemd voor: Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U bent nog beter in staat de kwaliteit van uw Fiscale praktijk te optimaliseren.

Danielle Janssen

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

SRA organiseert vaktechnische kringen over het optimaliseren van de kwaliteit van de fiscale (kantoor) organisatie. Tijdens de kwartaalbijeenkomsten van deze kring behandelt een deskundige een hier mee samenhangend onderwerp. Ook aanverwante thema’s zoals de fiscale review, toezicht door de fiscus en/of Horizontaal Toezicht zullen regelmatig aan de orde komen. Er is gelegenheid om met de gastsprekers en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond het thema. Periodiek worden (regionale) vertegenwoordigers van de Belastingdienst uitgenodigd om de wederzijdse ervaringen in de praktijk te bespreken. Voor een maximaal rendement is het belangrijk dat de deelnemers vraagstukken uit de (eigen) praktijk inbrengen.

De bijeenkomsten, die worden voorgezeten door een lid van de SRA-Fiscale Commissie, starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.30 uur). Aansluitend vindt er een netwerkborrel plaats.

De bijeenkomsten zijn alleen toegankelijk voor leden van de kring. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

  • U krijgt input hoe u de kwaliteit van uw fiscale praktijk verder kunt verbeteren;
  • U bent verzekerd van deelname aan de vier kringbijeenkomsten;
  • U verdient 3 (RA/AA) of 2,5 (RB) PE-punten per bezochte bijeenkomst;
  • U heeft invloed op de keuze van de thema's en de te behandelen stof.

Een (persoonsgebonden) jaarlidmaatschap kost voor het seizoen 2019 € 642,- oftewel € 160,- per bijeenkomst. De bijeenkomsten vinden plaats in Houten en Eindhoven, beiden bij Van der Valk. Bij voldoende belangstelling zal ook in andere regio’s een dergelijke kring worden gestart.

Het programma voor 2019:

  • Tax Assurance in het mkb (maart 2019)
  • Communicatie met de klant over kwaliteit & Horizontaal Toezicht (mei 2019)
  • Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht (september 2019)
  • Steekproefondernemingen & stand van zaken SRA-Kwaliteitssysteem (november 2019)


Jaarprogramma 2020:

Op dit moment wordt het programma voor het komende seizoen samengesteld. Vragen? Neem contact op met kringen@sra.nl

Programma

Tax Assurance in het mkb

Tax Assurance in het mkb: Hoe zit het met het tax control framework van de klant en kwaliteitssysteem van de fiscaal dienstverlener? Waar liggen welke verantwoordelijkheden en wat zijn de (mogelijke) ontwikkelingen (mede in het licht van de rapportage van de werkgroep doorontwikkeling HT)?
Gastspreker: prof. mr. dr. R. (Ronald) Russo Hoogleraar Belastingrecht, in het bijzonder Tax Assurance aan de Tilburg University en of counsel verbonden aan Deloitte.

Communicatie met de klant over kwaliteit & Horizontaal Toezicht

Hoe breng ik de toegevoegde waarde van mijn kwaliteitssysteem voor het voetlicht? Wie over kwaliteit wil communiceren, zal juist over het gebrek aan kwaliteit moeten kunnen spreken. De meerwaarde van Horizontaal Toezicht (HT) begint met de problemen van het ontbreken daaraan. Dus wat mis ik bijvoorbeeld als ik een kantoor zonder HT heb? Een interactieve sessie met veel praktijkvoorbeelden en suggesties.
Gastspreker: J. (Jeroen) van Seeters, strategisch communicatie professional bij Eenstrateeg.

Doorontwikkeling Horizontaal Toezicht

Aan de orde komt de doorontwikkeling van HT binnen de segmenten Grote Ondernemingen en Mkb. De toekomstplannen worden momenteel uitgewerkt en zullen rond de zomer definitief zijn. Ook de internationale ontwikkelingen worden besproken. Tevens is er gelegenheid om met (regionale) vertegenwoordigers van de Belastingdienst ervaringen uit de praktijk te bespreken.
Gastspreker: J.H.A.M. (Hans) Rijsbergen, Strategisch adviseur Directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst

Steekproefondernemingen & stand van zaken SRA-Kwaliteitssysteem

Voor de pauze wordt o.a. de aanpak van de steekproef ondernemingen en de verschillen in aanpak voor HT-posten en niet-HT-aangiften behandeld. De meest recente analyseresultaten, zoals correctieresultaten, komen uitgebreid aan de orde. Daarnaast worden opvallende zaken behandeld die uit de controles naar voren komen. In het tweede deel bespreekt een SRA-vertegenwoordiger de ontwikkelingen van de fiscale review e.d. Tevens is er gelegenheid om met (regionale) vertegenwoordigers van de Belastingdienst ervaringen uit de praktijk te bespreken.
Gastsprekers: drs. M. (Michèle) A.C. Polling RA, Landelijk vaktechnisch aanspreekpunt HT FD, VTA statistical audit MKB Arnhem en vertegenwoordiger SRA-Reviewcommissie.

Docent(en)

Ronald Russo

Prof. mr. dr. Ronald Russo

Prof. mr. dr. Ronald Russo is als hoogleraar Belastingrecht, in het bijzonder Tax Assurance, verbonden aan de Tilburg University.

Jeroen van Seeters

Jeroen van Seeters

Jeroen van Seeters is strateeg en reputatiemanager bij EEN STRATEEG B.V.

Hans Rijsbergen

Hans Rijsbergen

Hans Rijsbergen is strategisch adviseur Directie Grote Ondernemingen bij de Belastingdienst.

Michele Polling

drs. Michèle Polling

drs. Michèle Polling RA is landelijk vaktechnisch aanspreekpunt HT FD, VTA statistical audit MKB Arnhem en vertegenwoordiger van de SRA-Reviewcommissie.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren