Thuis in uw branche
Bekijk alle kringen

Kring Gevolgen coronacrisis 2020-2021

SRA organiseert de komende maanden in het kader van de coronacrisis opnieuw een aantal kringbijeenkomsten gericht op vennoten en medewerkers van accountantskantoren die te maken hebben met vraagstukken die voortkomen uit de coronacrisis.

Tijdens de vier bijeenkomsten van deze kring wordt uitgebreid ingegaan op de maatregelen en thema’s die hiermee samenhangen. Zo bent u (nog beter) op de hoogte van de actuele noodmaatregelen, steunmaatregelen, financieringsmogelijkheden, etc.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 524,00
Prijs niet-leden: € 625,00
Groepsgrootte: 35
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 10
RB Fiscaal 10
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om de actualiteiten op het gebied van accountancy toe te passen in de praktijk.

Danielle Janssen

Daniëlle Janssen – Van Rumpt

Manager Vaktechnische Kringbijeenkomsten

E djanssen@sra.nl
030 656 60 60

Alle docenten

Inhoud

SRA organiseert de komende maanden in het kader van de coronacrisis opnieuw een aantal kringbijeenkomsten gericht op vennoten en medewerkers van accountantskantoren die te maken hebben met vraagstukken die voortkomen uit de coronacrisis.

Tijdens de vier bijeenkomsten van deze kring wordt uitgebreid ingegaan op de maatregelen en thema’s die hiermee samenhangen. Zo bent u (nog beter) op de hoogte van de actuele noodmaatregelen, steunmaatregelen, financieringsmogelijkheden, etc.

Er is gelegenheid om met de voorzitter, de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond de coronacrisis. Ook kunt uw cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal worden voorgezeten door een lid van onze vaktechnische commissie, starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.00 uur).

De bijeenkomsten zijn toegankelijk voor leden van de kring of een vervangende collega. Voordelen van een lidmaatschap zijn:

  • U bent verzekerd van deelname aan de kringbijeenkomsten;
  • U kunt per bijeenkomst bepalen wie u van uw kantoor afvaardigt;
  • U krijgt nog beter inzicht in de maatregelen en wordt een nog betere adviseur voor uw klanten;
  • U heeft invloed op de keuze van de te behandelen stof;
  • U verdient 2 PE-punten (RA/AA) en 2 PE-punten (RB) per bezochte bijeenkomst.*

* Ook in het kader van de nieuwe PE-regeling is het belangrijk om uw vakbekwaamheid op peil te houden. Het volgen van deze actualiteitenbijeenkomsten past hierbij uitstekend (het aantal PE-uren hieraan besteed is een indicatie is van de belasting).

Een lidmaatschap kost voor vier bijeenkomsten € 524 oftewel € 131 per bijeenkomst. Mocht u bij een bepaalde bijeenkomst liever een vervanger afvaardigen, dan is dat toegestaan. U kunt ook een kantoorlidmaatschap à € 749 nemen. U mag dan per bijeenkomst twee deelnemers afvaardigen (en ook per bijeenkomst bepalen wie dat zijn). Indien u werkzaam bent bij een kantoor dat geen lid is van SRA betaalt u € 625 voor vierbijeenkomsten en € 852 voor een kantoorlidmaatschap.

Het programma 2021:

  • Update ontwikkelingen NOW en praktische aandachtspunten (jan 2021)
  • Coronavirus en de aandachtsgebieden voor de accountant (jan-feb 2021)
  • Werkgever en corona (feb 2021)
  • Financieren tijdens de coronacrisis (maart 2021)

Deze kringbijeenkomsten vinden online in onze ‘virtual classroom’ plaats. U neemt deel via uw laptop, u kunt vragen stellen en de spreker en mede-cursisten zijn ‘live’ te zien en te horen. Wij registreren uw aanwezigheid, zodat uw PE-uren gegarandeerd zijn. U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de ‘online bijeenkomst’ alle informatie, zoals inloggegevens en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen.

Locatie & Datum

Virtual classroom

Tijd & bijzonderheden: De bijeenkomsten starten altijd om 16.00 uur (einde: 18.00 uur). Deze bijeenkomsten vinden plaats in onze virtual classroom. U ontvangt enkele dagen voorafgaand aan de ‘online bijeenkomst’ alle informatie, zoals inloggegevens en overige relevante informatie om deel te kunnen nemen. Beschikbaar
Wanneer: 12-01-2021, 28-01-2021, 10-02-2021, 02-03-2021
Locatie: Virtual classroom in Utrecht / routebeschrijving
Cursuscode: FVKR33478

Programma

 Update ontwikkelingen NOW en praktische aandachtspunten (jan)

Tijdens deze bijeenkomst worden de diverse fiscale tegemoetkomingen inzake Corona besproken. Daarnaast nemen we de huidige stand van zaken met u door en lichten we aandachtspunten voor de aangiften over 2019 toe. Uiteraard komen ook de overige fiscale aandachtspunten met betrekking tot Corona aan de orde.
Gastspreker: dr. Ruud van den Dool, o.a. verbonden aan SRA-Vaktechniek.

Coronavirus en de aandachtsgebieden voor de accountant (jan-feb)

Tijdens deze bijeenkomst komen diverse onderwerpen met betrekking tot de accountantswerkzaamheden aan de orde, uiteraard rekening houdend met de actualiteit op dat moment. Denkt u hierbij aan de accountants- en samenstelverklaring bij het definitief vaststellen van de NOW-subsidie, de verklaring van een derde deskundig ter bevestiging van de omzetdaling, de impact op de jaarverslaggeving en ongebruikelijke transacties in tijden van corona. Na afloop bent u volledig op de hoogte en kunt u de opgedane kennis in de praktijk toepassen.
Gastspreker: Elly van der Velden AA verbonden aan het SRA-Bureau Vaktechniek.

Werkgever en corona (feb)

De overheidsmaatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus hebben grote gevolgen voor werkgevers. De omzet is in hele bedrijfstakken sterk teruggelopen of zelfs helemaal stil gevallen. Om banen te behouden, steunt de overheid getroffen werkgevers met een subsidie van de loonkosten. Veel werknemers werken thuis, werken minder of werken helemaal niet. Deze sterk gewijzigde situatie leidt bij werkgevers tot allerlei praktische vragen. Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende situaties uitvoerig besproken.
Gastspreker: mr. Joop van Zijl, is advocaat bij Kantoor Mr. van Zijl in Tilburg.

Financieren tijdens de coronacrisis (maart)

Het coronavirus zorgt voor veel onzekerheid bij ondernemers. Tijdens deze bijeenkomst worden de verschillende financieringsregelingen inhoudelijk behandeld en toegelicht. Ook de praktische kant van deze regelingen en hoe deze intern worden beoordeeld, wordt uitvoerig besproken.
Gastspreker: Jaap Smolders, is directeur klantadvies MKB Zuid-Nederland bij ABN AMRO

 

Docent(en)

Ruud van den Dool

dr. Ruud van den Dool

dr. Ruud van den Dool is verbonden aan het bureau Vaktechniek fiscaal van SRA en aan het Fiscaal Economisch Instituut van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Tevens is hij zelfstandig gevestigd belastingadviseur, of counsel voor Delissen Martens advocaten en belastingadviseurs.

Elly van der Velden

Elly van der Velden AA

Elly van der Velden AA is lid van de Accountantskamer en verbonden aan SRA Bureau Vaktechniek.

Joop van Zijl

Mr. Joop van Zijl

Mr. Joop van Zijl is advocaat bij kantoor mr. van Zijl.

Jaap Smolders

Jaap Smolders

Jaap Smolders is directeur Klantadvies MKB Zuid-Nederland bij ABN AMRO.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren