Thuis in uw branche
Corona proof

Kwaliteitsbeheersing en review in de fiscale praktijk

Efficiënter samenwerken én anticiperen op fiscale risico’s

De kwaliteit van uw advies, maar ook tijdige signalering van fiscale risico’s bepalen het niveau van uw kantoor. Hoe stelt u het klantbelang voorop én werkt u efficiënt samen in uw kantoor?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 395,00
Prijs niet-leden: € 540,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 5
RB Fiscaal 5
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker, Fiscalist vennoot/medewerker
Resultaat:

U heeft concrete handvatten om een fiscaal kwaliteitsbeleid op te zetten. U werkt met verschillende disciplines samen, past fiscale risicoanalyse en risicogericht werken kantoorbreed toe.

Uw docent

Jan Zweekhorst

Drs. Jan Zweekhorst RB

Drs. Jan Zweekhorst RB is bestuursvoorzitter van SRA, lid van de SRA Fiscale Commissie en partner bij BLM.

.

Inhoud

De kwaliteit van uw advies, maar ook tijdige signalering van fiscale risico’s bepalen het niveau van uw kantoor. Hoe stelt u het klantbelang voorop én werkt u efficiënt samen in uw kantoor?

SRA-kantoren hebben een fiscaal kwaliteitssysteem. Daarbij is een focus op het type klant en de klant specifieke risico’s bij het uitvoeren van de (fiscale) werkzaamheden essentieel. Dit geldt zowel voor de fiscalist als de samenstelaccountant. Met een gezamenlijke aanpak komt u immers tot de (advies)gebieden waar het echt om gaat.

Hoe geeft u hier op kantoor nu echt handen en voeten aan? Leer hoe u vinger aan de pols houdt met behulp van de SRA-fiscale review en het fiscale handboek Kwaliteit! 

  • Formuleren fiscaal kwaliteitsbeleid
  • Vertalen kwaliteitsbeleid naar gezamenlijke werkaanpak
  • Fiscale risicoanalyse en risicogericht werken
  • Borging kwaliteit
  • Fiscale review en extern toezicht
  • Handboek Kwaliteit
  • Praktijkcases

Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimumvoorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en voor 5 uren kan worden ingebracht voor de PE-verlichting van NOB-leden.

Ervaringen van deelnemers

Het is heel verhelderend om de eisen aan kwaliteit in de samenstelpraktijk naast de eisen aan de kwaliteit in de fiscale praktijk te zetten om zo tot een efficiëntere samenwerking te kunnen komen.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren