Thuis in uw branche

Testimonials deelnemers Persoonlijke coaching

Benieuwd hoe anderen de persoonlijke coaching ervaren hebben? Lees ervaringen van onze deelnemers om een goed beeld te krijgen wat de persoonlijke coaching inhoudt.

Ervaring deelnemer

De afgelopen maanden heb ik samen met mijn persoonlijke SRA-coach Hidayet Bahadin gewerkt aan het behalen van een betere balans tussen mijn werk- en privéleven. Door mijn gesprekken met Hidayet kreeg hij inzicht in wat er zich dagelijks afspeelt op kantoor en thuis. Het traject heeft mij vervolgens een spiegel voorgehouden en heeft mij duidelijke handvatten gegeven om mij te helpen weer te kunnen genieten van mijn werk, maar vooral ook van alles wat niet met werk te maken heeft. Achteraf is het altijd makkelijk praten, maar ik kan nu zeggen dat ik het veel eerder had moeten doen!

Ervaring deelnemer

Vijf maanden geleden startte ik een individueel coachingstraject bij Hidayet. Ik kwam via het SRA met Hidayet in contact, omdat ik het lastig vond om mijn grenzen aan te geven, effectief te communiceren en om te gaan met werkdruk.

In de eerste bijeenkomst keken we naar de gebieden waar ik mij tijdens de coachingssessies op wilde richten. Hidayet stelde daarnaast voor om een persoonlijkheidsanalyse aan de hand van het DISC-model te doen. In de volgende bijeenkomst bespraken we de resultaten van de DISC-analyse. Ontzettend leuk en leerzaam om zoveel te weten te komen over jezelf, terwijl het invullen van de test slechts 10 minuten is. Bij ieder punt uit de analyse gaf Hidayet uitgebreide toelichting, zodat ik inzicht kreeg in de theorie, de uitkomsten van de analyse en hoe ik dit in de praktijk kon herkennen. Ik kreeg hierdoor snel inzicht in mijn sterke punten en valkuilen. Tijdens een coachingssessie is het voor jezelf makkelijk om te focussen op je valkuilen, want daar wil je immers verandering zien, maar het is heel goed dat Hidayet ook mijn sterke punten benadrukte. Na iedere sessie stelden we een lijstje van actiepunten op voor de maand die tussen onze sessies zat, zodat ik wat ik leerde tijdens de sessies ook direct in praktijk kon brengen.

Een concreet voorbeeld was dat ik vaker 'nee' moest zeggen om mijn grenzen aan te geven, lastig, dacht ik, als er altijd genoeg werk voor iedereen is en je iemand bent die de teamrelatie goed wil houden. Ik leerde het volgende: "Ja zeggen tegen een ander is nee zeggen tegen jezelf". Dit gaf al een hele andere kijk op het probleem. Ik was mijzelf continue aan het wegcijferen voor anderen om de teamrelatie maar goed te houden. Doordat ik 'doorsloeg' in de (team)relatie, namen cliënten ook niet altijd mijn standpunten aan, omdat ik probeerde er altijd samen uit te komen. Hidayet leerde mij dat door standvastigheid voor de cliënt en de collega's geloofwaardigheid toeneemt waarna invloed toeneemt.

Hidayet gaf mij handvaten om dit in praktijk te brengen. We oefenden gesprekken en ik leerde hoe je zinnen moest opbouwen om boodschappen helder en concreet over te laten komen. Daarnaast leerde ik meer open vragen te stellen.

Kortom: ik heb ontzettend veel geleerd van Hidayet. Hidayet is een persoonlijke coach die alle geduld heeft. Doordat hij veel kennis en ervaring heeft, ben ik er van overtuigd dat hij iedereen met welk probleem dan ook kan helpen. Ik zou de coachingssessies een ieder aanbevelen!

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren