Thuis in uw branche

(R)emigratie en immigratie van de dga met zijn bv

De fiscale regels bij grensoverschrijdende verhuizingen van AB-houders

Welke complexe belastingregels kunnen er spelen als een dga Nederland verlaat? En wat zijn de schuldverhoudingen in grensoverschrijdende situaties voor de dga, diens partner of verbonden persoon?

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 480,00
Prijs niet-leden: € 620,00
Groepsgrootte: 25
PE-uren/punten:
AA/RA/RC 5
RB Fiscaal 5
Bestemd voor: Fiscalist vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Ik ben in staat om:

  • De dga fiscaal te begeleiden bij zijn emigratie en remigratie

Uw docent

Edwin Heithuis

Prof. dr. mr. Edwin Heithuis

Prof. dr. mr. Edwin Heithuis is hoogleraar fiscale economie aan de Universiteit van Amsterdam en wetenschappelijk adviseur bij BDO Belastingadviseurs.

.

Inhoud

Welke complexe belastingregels kunnen er spelen als een dga Nederland verlaat? En wat zijn de schuldverhoudingen in grensoverschrijdende situaties voor de dga, diens partner of verbonden persoon? 

Bij emigratie van een dga krijgt u te maken met complexe fiscale regelingen. In het bijzonder met een box 2- claim op aandelen, de impact van de wet “Excessief lenen” bij de eigen vennootschap en mogelijk een internationaal belastingverdrag. Daarnaast heeft het door de dga schenken van de aandelen of zelfs het overlijden van de dga grote gevolgen voor de conserverende aanslag of box 2 heffing. Welke zijn dat?

Leer tijdens deze cursus de nuances over conserverende aanslagen, impact van internationale belastingverdragen en de fiscale gevolgen van gebeurtenissen bij overlijden, schenking van aandelen en remigratie. Hoe kunt u de fiscale last minimaliseren en tegelijkertijd aan de wettelijke eisen voldoen?

  • Vervreemding, conserverende aanslag, reorganiseren
  • Buitenlandse belastingplicht-IB
  • Invloed belastingverdrag
  • Overlijden en schenken
  • Technisch ab-Vpb en inhoudingsvrijstelling dividendbelasting

Wij zijn van oordeel dat deze cursus voldoet aan de minimum voorwaarden voor onderwijs als gesteld in het PE-reglement van de Nederlandse orde van Belastingadviseurs en voor 5 uren kan worden ingebracht voor de PE-verplichting van NOB-leden. 

RB punten in aanvraag!

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Woensdag 11 september 2024 van 14:00 uur tot 20:30 uur
Beschikbaar
Locatie: Hotel Houten in Houten /routebeschrijving
Cursuscode: EOCU38460

Meer over dit onderwerp

Toon meer Toon minder