Sla menu over
Thuis in uw branche

Sparren met collega kantoren - Raad van Commissarissen

Basis raamwerk Raad van Commissarissen
Het wetsvoorstel toekomst accountancysector RvC leidt tot aanpassing in de governancestructuur van kantoren. SRA heeft op basis hiervan samen met Dick Meester de eerste idee├źn voor een raamwerk RvC op een rij gezet. Roland Ogink en Dick Meester delen onze bevindingen graag met u, zodat u dit kan afstemmen op uw eigen kantoorpraktijk.

Overzicht

Leerdoelen

Delen van kennis en ervaringen, inspiratie opdoen, gezamenlijk problemen oplossen. 

Inhoud

Het wetsvoorstel toekomst accountancysector RvC leidt tot aanpassingen in de governancestructuur van kantoren. SRA heeft op basis hiervan samen met Dick Meester de eerste ideeën voor een raamwerk RvC voor u op een rij gezet. Roland Ogink en Dick Meester delen onze bevindingen graag met u, zodat u dit kan afstemmen op uw eigen kantoorpraktijk.

Wat komt er op u af?

Het Voorstel leidt tot aanpassingen in de governance van de grootste niet-OOB-accountantsorganisaties. Accountantsorganisaties die gedurende 3 aaneengesloten jaren cumulatief een omzet uit wettelijke controles behalen van ten minste € 3 miljoen per jaar en per jaar ten minste 150 wettelijke controles verrichten worden verplicht, op vergelijkbare wijze als nu al geldt voor OOB-accountantsorganisaties, een intern toezichtsorgaan in te stellen. In de praktijk houdt dit bij accountantsorganisaties doorgaans een Raad van Commissarissen in.

  • Wat betekent dit voor u en uw kantoor?
  • Hoe kunt u zich hier op voorbereiden?
  • Moet u nu al schakelen of heeft u nog tijd?
  • Hoe gaan collega kantoren hier mee om?

Deze manier van kennisdelen, voor en met collega’s, biedt de mogelijkheid sterker te worden op diverse uitdagende gebieden. Hier zou ieder SRA-kantoor aan moeten deelnemen.

Wat vragen wij u?
Wij vragen van u de bereidheid om in een open en vertrouwelijke setting kennis en ervaringen te delen met collega-kantoren. Vertrouwen in elkaar en kennis delen is een belangrijke basis voor het slagen van deze sessies.

Gratis, maar niet vrijblijvend. 
Als u zich inschrijft voor deze sessie, dan rekenen we op uw komst. We bereiden ons goed voor, zorgen voor een spreker en de catering. En soms moeten we anderen teleurstellen, omdat het animo voor dit soort sessies groter is dan het aantal plekken dat we hebben. Het is zonde als dit allemaal voor niets is geweest. Kunt u niet aanwezig zijn, dan kunt u zich tot 3 dagen van te voren afmelden. Wij wensen u een leuke en inspirerende sessie toe.

Locatie & Datum

Datum & tijd
Dinsdag 15 oktober 2024 van 10:00 - 12:30 uur. Aansluitend de bijeenkomst staat er een lunch voor u klaar.
Cursuscode
COSP38587
Beschikbaar

Docent(en)

Roland Ogink RA

Roland Ogink RA was recent partner en bestuurder bij De Jong & Laan en voormalig vice-voorzitter bij SRA.

Dick Meester

Dick Meester RA

Dick Meester RA is voorzitter van de SRA-Review Commissie.