Thuis in uw branche

Sparren met collega-kantoren: de impact van CSRD

Sparren met grote kantoren over de impact van CSRD

Vanaf boekjaar 2024 moeten grote ondernemingen verplicht rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties volgens de CSRD-regels. Accountants hebben hierbij een controlerende rol. Krijgt uw kantoor hier ook mee te maken? Misschien voldoet uw kantoor zelf wat grootte betreft aan de criteria voor CSRD? Doe dan mee met de sparrensessie met grote kantoren op 20 november, om 15.30 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden; het delen van kennis en ervaring staat centraal.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 0,00
Groepsgrootte: 20
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Fiscalist vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Controleleider, Accountant vennoot/medewerker
Leerdoelen:

Delen van kennis en ervaringen, inspiratie opdoen, gezamenlijk problemen oplossen. 

Uw spreker

David Boekel

David Boekel MSc RA

David Boekel MSc RA is Manager Impact Reporting bij RSM

Alle docenten

Inhoud

Vanaf boekjaar 2024 moeten grote ondernemingen verplicht rapporteren over hun duurzaamheidsprestaties volgens de CSRD-regels. Accountants hebben hierbij een controlerende rol. Krijgt uw kantoor hier ook mee te maken? Misschien voldoet uw kantoor zelf wat grootte betreft aan de criteria voor CSRD? Doe dan mee met de sparrensessie met grote kantoren op 20 november, om 15.30 uur. Hier zijn geen kosten aan verbonden; het delen van kennis en ervaring staat centraal. 

Op dit moment is moeilijk te voorzien wat er op uw kantoor afkomt met de duurzaamheidsrapportages. De regels zijn er, maar de impact op de organisatie, dienstverlening en de werkzaamheden is nog moeilijk te overzien. Toch ontkomt u er niet aan om stappen te zetten om op tijd voorbereid te zijn. Zowel organisatorisch als inhoudelijk:

  • Wat betekent CSRD voor u en uw kantoor?
  • Hoe kunt u zich hier op voorbereiden?
  • Hoe gaan collegakantoren hier mee om?
  • Hoe ver bent u met uw eigen ESG-rapportage?
  • Hoe ziet de ESG-rapportage van andere kantoren eruit?
  • Wat zijn ‘Lessons learned’?

Deze manier van kennisdelen, voor en met collega’s, biedt de mogelijkheid sterker te worden op diverse uitdagende gebieden. Mis het niet, als de CSRD-regels gevolgen hebben voor uw eigen kantoor en/ of voor uw klanten.

Wat vragen wij u?
Wij vragen van u de bereidheid om in een open en vertrouwelijke setting kennis en ervaringen te delen met collega-kantoren. Vertrouwen in elkaar en kennis delen is een belangrijke basis voor het slagen van deze sessies.

Gratis, maar niet vrijblijvend. 
Als u zich inschrijft voor deze sessie, dan rekenen we op uw komst. We bereiden ons goed voor, zorgen voor een spreker en de catering. En soms moeten we anderen teleurstellen, omdat het animo voor dit soort sessies groter is dan het aantal plekken dat we hebben. Het is zonde als dit allemaal voor niets is geweest. Kunt u niet aanwezig zijn, dan kunt u zich tot 3 dagen van te voren afmelden. Wij wensen u een leuke en inspirerende sessie toe.

Locatie & Datum

Datum & tijd:
Maandag 20 november 2023 van 15:30 uur tot 18:30 uur.
Beschikbaar
Locatie: SRA in Utrecht /routebeschrijving
Cursuscode: COSP37816

Docent(en)

David Boekel

David Boekel MSc RA

David Boekel MSc RA is Manager Impact Reporting bij RSM