Thuis in uw branche

Sparren met collega-kantoren: Bijeenkomst 2 'Hoe gaat het met u in coronatijd?'

Uitgelicht de thema’s productiviteit en innovatievermogen

Sparren met collega-kantoren met vergelijkbare uitdagingen. Dat is wat u wilt, zo werd ons duidelijk uit relatiegesprekken en bijeenkomsten met u. Het volgende onderwerp is: Hoe gaat het met u in coronatijd? Die vraag heeft SRA voorgelegd middels een enquête aan medewerkers en vennoten van SRA-accountantskantoren. Ruim 1100 van hen gaven antwoord op alle vragen. De uitkomsten van dit onderzoek worden kort besproken en u kunt uw ervaringen delen en leren van collega-kantoren. Gratis en exclusief voor SRA-leden.

Meer informatie alleen toegankelijk voor SRA-leden.   Registreer of Log in.

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 0,00
Groepsgrootte: 30
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Teamleider/Relatiebeheerder, Fiscalist vennoot/medewerker, Accountant vennoot/medewerker, HRM manager, Controleleider, HRM medewerker, HRM adviseur
Leerdoelen:

Delen van kennis en ervaringen, inspiratie opdoen, gezamenlijk problemen oplossen. 

Uw docent

Leonie Derksen

Leonie Derksen

Leonie Derksen is Kennismanager bij SRA.

Alle docenten

Inhoud

Wat zijn de opvallendste gevolgen van het (gedeeltelijk) thuiswerken in coronatijd op de productiviteit en het innovatievermogen?

Vier op de vijf medewerkers (79%) van mkb-accountantskantoren in SRA-verband werken momenteel meer dan 20% thuis. Bijna een derde van de totale populatie werkt nagenoeg volledig thuis (80-100% thuis). Na corona wenst slechts 2,9% dan ook meer dan 80% thuis te werken. Het thuiswerken is echter wel ingebed, bijna 63% wenst ergens tussen de 20 en 100% thuis te werken na corona.

Wat heeft dit voor effect op de productiviteit en het innovatievermogen?
Gemiddeld genomen is ruim 35% positief over de algehele productiviteit door het thuiswerken tijdens de coronatijd. Efficiency en resultaatgericht werken worden ook als (zeer) positief ervaren. Timemanagement, de inzet van ICT en het leidinggeven op afstand worden op het gebied van productiviteit als interessante mogelijkheden gezien.

Opvallend is dat op alle onderzochte aspecten van innovatie, te weten ICT-innovatie, mogelijkheden om nieuwe ideeën te generen, de mogelijkheid om strategische thema’s op te pakken, productontwikkeling en het vermogen om te vernieuwen, de helft of meer van de respondenten aangeeft dat er geen verandering is door het thuiswerken in coronatijd. Maar hoe deel je kennis en ervaring op afstand? Ruim 56% geeft aan dit een interessante vraag te vinden op het gebied van innovatievermogen. 43% van de totale populatie geeft aan interesse te hebben in het inzetten van onlinetools (voor brainstormsessies e.d.). Welke tools zijn er en hoe zet je ze effectief in?

We geven verdieping aan deze thema’s en de gelegenheid om hierover met ons mee te praten. Ga met collega-kantoren in gesprek en deel tips met elkaar.

Gratis, maar niet vrijblijvend.
Als u zich inschrijft voor deze sessie, dan rekenen we op uw komst. We bereiden ons goed voor, zorgen voor een spreker en de catering. En soms moeten we anderen teleurstellen, omdat het animo voor dit soort sessies groter is dan het aantal plekken dat we hebben. Het is zonde als dit allemaal voor niets is geweest. Kunt u niet aanwezig zijn, dan kunt u zich tot 3 dagen van te voren afmelden. Wij wensen u een leuke en inspirerende sessie toe.

Programma

De volgende vier bijeenkomsten zijn gepland:

 • Sparren met collega-kantoren: Bijeenkomst 1 'Hoe gaat het met u in coronatijd?'
  Uitgelicht de thema’s Welzijn en Samenwerking (woensdag 14 april 2021)
 • Sparren met collega-kantoren: Bijeenkomst 2 'Hoe gaat het met u in coronatijd?'
  Uitgelicht de thema’s Productiviteit en Innovatievermogen (donderdag 15 april 2021)
 • Sparren met collega-kantoren: Kwaliteit 
  SRA neemt u mee door het dossier Kwaliteit (dinsdag 25 mei 2021)
 • Sparren met collega-kantoren: Data-analyse, IT en automatiseringsprocessen
  Hoe data-volwassen is uw kantoor nu echt?(maandag 18 oktober 2021)

De bijeenkomsten op 14 en 15 april en 25 mei 2021 vinden plaats via Virtual Classroom (Zoom).

Docent(en)

Leonie Derksen

Leonie Derksen

Leonie Derksen is Kennismanager bij SRA.

Judith van der Hulst

drs. Judith van der Hulst

Judith van der Hulst is Strategieadviseur bij SRA.

Saskia Sol

Saskia Sol

Saskia Sol is sr. Projectmanager communicatie bij SRA.

Wilma Hosang

drs. Wilma Hosang

Wilma Hosang is Strategieadviseur bij SRA.

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren