Thuis in uw branche

SRA PE-tool (MyPE): hét online PE-portfolio voor accountants

Met groots gemak uw persoonlijke portfolio vullen én vastleggen

Beeldmerk nieuwe PE-regeling

De PE-regeling voor mkb-accountants verandert per 2021. Geen 40 PE-punten meer, maar jaarlijks een eigen PE-portfolio. SRA biedt hulp bij het snel en kwalitatief goed invullen en vastleggen. Tijdsbesparing, inspiratie én voldoen aan de eisen van de NBA in één tool!

Vragen? Neem contact met ons op

De nieuwe Nadere voorschriften permanente educatie (NVPE) vragen meer van u als accountant: nadenken over uw leerdoelen, bewust kiezen van leeractiviteiten en het maken van een gedegen reflectie. Hoe gaat u hier vanaf 2021 mee om? Hoe bepaalt u steeds weer uw nieuwe leerdoelen? En welke leeractiviteiten passen daarbij? En ook: hoe legt u alles goed vast om te voldoen aan uw bewaarplicht?

Met de PE-tool (MyPE) kunt u alle 5 verplichte PE-stappen makkelijk op één plek vastleggen, opslaan en bewaren. Het grootste voordeel: bij het jaarlijks bepalen van uw leerdoelen krijgt u suggesties op basis van uw huidige en toekomstige werkzaamheden. Niet alles zelf te bedenken, maar alleen aanpassen op uw specifieke situatie. De PE-tool helpt u daarbij. Ook wordt verplichte educatie direct toegevoegd. Gemak dient immers de accountant!

Nadat u uw leerdoelen in de tool heeft gekozen, kunt u leeractiviteiten plannen, reflecteren met de door de NBA geadviseerde STARR-methode en bewijsmateriaal vastleggen. De PE-tool helpt u hierbij, zodat een compleet PE-portfolio ontstaat. Alles is beschikbaar in een online omgeving. De PE-tool helpt u te voldoen aan de eisen van de NBA. En daarnaast bespaart de tool u kostbare tijd. En win-win situatie dus!

(klik op de afbeelding voor een vergroting)

SRA PE-systeem

Inhoud

 • Uw PE-portfolio vastgelegd in een online PE-tool, te gebruiken via PC, tablet of mobiele telefoon.
 • U krijgt op basis van uw huidige en toekomstige werkzaamheden suggesties voor leerdoelen.
 • Belangrijke ontwikkelingen in het beroep en in wet- en regelgeving komen, als ze relevant zijn voor uw werkzaamheden, automatisch als suggestie naar voren.
 • Verplichte permanente educatie wordt automatisch opgenomen.
 • U krijgt suggesties voor leeractiviteiten die passen bij uw leerdoelen. Als u wilt, kunt u direct uw leeractiviteiten inplannen.
 • Bewijsmateriaal en reflectie kunnen eenvoudig vastgelegd en online bewaard worden. Export van uw gehele portfolio is ook mogelijk (pdf, txt, of csv).
 • U kunt om feedback of goedkeuring vragen.
 • U voldoet aan alle vastleggingseisen vanuit de NVPE.

Bijzonderheden

Met uw gehele kantoor gebruik maken van de PE-tool (MyPE)? Kijk eens naar de mogelijkheden van deze tool op het gebied van compliance en HR.

Wilt u hulp bij het invullen van uw PE-portfolio? Tijdens de nieuwe PE-workshops krijgt u direct ondersteuning bij het juist en volledig invullen van uw portfolio.

U neemt de PE-tool af op basis van een jaarlicentie. Deze wordt automatisch verlengd en uw portfolio’s worden automatisch bewaard, zodat u aan de eisen en bewaarplicht van de NBA voldoet.

Meer weten over de PE tool? Of de PE-tool een keer ‘live’ zien? Schrijf u dan in voor de online demo!

Voor wie?

 • Accountant vennoot/medewerker
 • Controleleider
 • Teamleider/relatiebeheerder
 • Compliance officer

Kosten

Kosten licentie PE-tool (MyPE) per kalenderjaar:

 • € 119 voor SRA-leden
 • € 149 voor niet-SRA-leden

De online PE-tool (MyPE) wordt afgesloten voor een periode van 1 jaar (kalenderjaar) en gaat in op 1 januari 2021. De licentie wordt jaarlijks automatisch met 1 jaar verlengd tot wederopzegging met een opzegtermijn van 1 maand. De online PE-tool is persoonsgebonden en niet overdraagbaar aan derden.

MyPE is medio/eind december beschikbaar.

Aanmelden

Meld u via onderstaand formulier aan voor de SRA PE-tool (MyPE).

Aanmelden PE-tool

PE-tool MyPE voor het kantoor? Bekijk de mogelijkheden en vraag vrijblijvend een offerte aan.

 

Contact

Corjan-Aalbregt 

Vragen of meer informatie? Neem contact op met Corjan Aalbregt

Team Incompany 

Incompany? Vraag hier vrijblijvend uw offerte aan

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren