Thuis in uw branche

Waarderen met de DCF-methode

Deze cursus komt in aanmerking voor het STAP-budget

Bedrijfswaardering is een belangrijk onderdeel van het overnameproces. Een goede waardering betaalt zich in de transactiefase uit. Wat is uw rol als accountant?

Vragen over deze cursus? Neem contact op met Chantal de Klein

Meer weten over het STAP-budget? Neem contact op via stap@sra.nl

Aanmelden cursus met STAP-budget

Overzicht

  • Woensdag 24 mei
  • Hotel Vianen
  • Prijs SRA-leden: € 595
  • Prijs niet-leden: € 775
  • Groepsgrootte: 20 

Inhoud

In de mkb-praktijk is de DCF-(Discounted Cash Flow) methode de meest geëigende waarderingsmethode. De toekomstige vrije geldstromen en risico’s staan hierbij centraal. Wat is het verschil tussen waarde en prijs? Hoe past u de DCF-methode praktisch toe?

Met herkenbare cases krijgt u een goed inzicht in de mkb-praktijk van bedrijfswaardering. U kunt voorbeelden en vragen uit uw eigen praktijk inbrengen: tegen welke problemen loopt u aan?

  • De voor- en nadelen van de diverse methoden voor bedrijfswaardering
  • De WACC, APV en CFE variant en de belangrijkste verschillen
  • De invloed van de financieringsstructuur op de waardering
  • Cashflows en de prognose- en restperiode
  • Risico’s en de vermogenskostenvoet
  • Van waarde naar prijs
  • Koopprijsaanpassingen

Bijzonderheden
Wilt u echt zelf met bedrijfswaardering aan de slag? Schrijf dan in op de vervolgcursus Masterclass De DCF-methode in de praktijk (laptop met Excel verplicht).

Daniel PetersDocent

drs. Daniël Peters RV is partner en Business Valuator bij ValueBase B.V. linkedin

Voor wie?

  • Accountant vennoot/medewerker, Teamleider/Relatiebeheerder, Accountant in business

Leerdoelen

Ik ben in staat om:

  • Waarderingen te maken en waardeberekeningen van anderen te beoordelen op hun kwaliteit.

Vragen over deze cursus? Neem contact op met Chantal de Klein

Meer weten over het STAP-budget? Neem contact op via stap@sra.nl

Aanmelden cursus met STAP-budget

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren