Thuis in uw branche

Verandering PE-regeling voor accountants

De afgelopen jaren is er veel onderzoek gedaan naar aanpassingen in de PE-regeling voor accountants. De NBA heeft eind 2018 definitief besloten de PE-regeling voor accountants te wijzigen. Dit betekent geen kwantitatieve toets meer met 40 PE-uren op jaarbasis, maar een kwalitatieve toetsing op basis van jaarlijkse individuele leerplannen en verantwoording. Ook verplichte trainingen en kennistoetsen worden vaker ingezet in bepaalde ledengroepen.

De invoering van de nieuwe PE-regeling gaat in fases. Concreet gaat deze voor (de meeste) medewerkers van SRA-kantoren gelden vanaf 2021. Nieuwe titelhouders gaan in principe direct over op het nieuwe PE-systeem. Zij kunnen wel een verzoek indienen om toch de oude PE-regeling te mogen gebruiken. Bijvoorbeeld wanneer hun directe collega’s werkzaam bij hetzelfde kantoor de overstap naar het nieuwe systeem nog niet hoeven te maken.

SRA sorteert nu al voor en ontwikkelt onder meer praktische tooling en advies voor individuele accountants en (grote en kleinere) SRA-kantoren. 

Informatiebijeenkomst

De nieuwe PE-regeling betekent een grote wijziging in het denken over opleiden en leren. Niet alleen voor de individuele accountant, maar ook binnen uw kantoor moet u het beleid aanpassen. Hoe houdt u grip op de educatie van individuele accountants? Op welk niveau kunt u nog opleidingsbeleid maken? En wat gaat er veranderen in uw planningscyclus? Allemaal vragen waarover we graag met u in gesprek gaan.

Kom naar de informatiebijeenkomst bij SRA en ga daarna aan de slag met de nieuwe PE voor uw kantoor. Doordat de HR-strategie sterk afhankelijk is van de kantoorgrootte is bij deze bijeenkomst rekening gehouden met het aantal medewerkers:

Meer informatie? 

Wilt u meer informatie over de nieuwe PE-regeling en hoe hier als kantoor of accountant mee om te gaan? Neem dan contact op met Corjan Aalbregt.

Corjan Aalbregt 

Corjan Aalbregt
Manager Educatie
T 030 656 60 60
E caalbregt@sra.nl

 

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren