Thuis in uw branche

Controlepraktijk

Verplicht PE-onderwerp 2021: Continuïteit

Voor de openbaar accountant die in 2021 werkzaamheden verricht ten behoeve van de wettelijke en/of vrijwillige controle van de jaarrekening, wordt door de NBA een verplicht curriculum ontwikkeld.

De relevante controlestandaarden vormen de basis. Voor controlerend accountants betekent dit dat zij invulling geven aan het verplichte onderwerp door het volgen van een geaccrediteerde cursus van 4 uur.

SRA heeft voor u het volgende programma ontwikkeld:

Verplichte cursus: Continuïteit in de controlepraktijk

Tijdens deze cursus gaan wij in op de regelgeving, maar vooral op de 'grijze gebieden' waar u in de praktijk tegenaan loopt. Wanneer is er bijvoorbeeld echt sprake van materiële onzekerheid over de continuïteit? Ook komen enkele actualiteiten aan bod, zoals de nieuwe faillissementswetgeving (WHOA/TOA).

SRA biedt u twee varianten aan om deze cursus te volgen:

  1. Klassikaal (4 uur)
  2. Online cursus van 3 uur met een voorbereidende e-learning van 1 uur

Inhaaltermijn en invulling PE-portfolio
Mocht er geen passende datum meer beschikbaar zijn om de verplichte cursus Continuïteit te volgen in 2021, dan kunt u gebruik maken van de inhaalmogelijkheid. De NBA geeft u de kans alsnog de mogelijkheid deze te volgen in de periode van 1 januari t/m 31 maart 2022. Bekijk op onze website de planning voor 2022.

In uw PE-portfolio gaat u hier als volgt mee om: in uw PE-portfolio 2021 komt als het goed is een leerdoel over het verplichte onderwerp voor. In uw PE-portfolio 2021 kunt u als reflectie op dit leerdoel aangeven dat dit niet is behaald, maar dat dit zal worden ingevuld in de eerste drie maanden van 2022 tijdens de inhaalperiode. Op basis van deze reflectie kan u als accountant wel een compliance-verklaring over 2021 afgeven en komt het verplichte PE-onderwerp inclusief de reflectie daarop terug in uw PE-portfolio 2022.

Incompany

Deze cursus is ook geschikt om incompany te volgen. Voor de incompanycursus heeft u de keuze uit vier varianten:

  • Klassikaal (4 uur)
  • Online cursus (4 uur)
  • Klassikale cursus (3 uur) en voorbereidende e-learning (1 uur)
  • Online Zoomcursus (3 uur) en voorbereidende e-learning (1 uur)

Meer incompany-aanbod

Meer informatie?

Heeft u vragen over uw eigen invulling of situatie, neem dan contact met ons op. Kantoren die de verplichte cursus(sen) incompany willen volgen, kunnen een offerte aanvragen via incompany@sra.nl. Een incompanycursus is al interessant vanaf 6 deelnemers. 

Marjolein van der Poel

Marjolein van der Poel
Projectmanager
E mvdpoel@sra.nl
T 030 656 60 60

Marjon Groten

Marjon Groten
Manager Incompany trainingen
E mgroten@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren