Sla menu over
Thuis in uw branche

Verplicht PE-onderwerp 2023/2024: Duurzaamheid

Voor alle NBA-leden met een PE-verplichting geldt dat zij in 2023/2024 minimaal 8 uur aan het onderwerp duurzaamheid moeten besteden.

Duurzaamheid: verplicht PE-onderwerp 2023

Vanaf boekjaar 2024 moeten grote ondernemingen rapporteren over duurzaamheid. Daarnaast krijgen ook accountants in andere rollen dan de controlerend accountant steeds vaker te maken met duurzaamheid in hun beroepspraktijk, bijvoorbeeld als opsteller van duurzaamheidsverslaggeving of als adviseur van mkb-bedrijven. Er is meer kennis nodig om deze rol goed te kunnen vervullen in de praktijk. Vandaar dat duurzaamheid als verplicht onderwerp geldt, voor alle NBA-leden met een PE-verplichting.

Invulling PE-verplichting

De invulling van deze verplichting bepaalt u als accountant zelf. Om wat meer richting te geven heeft de NBA op basis van werkveld én kennis en ervaring op het gebied van duurzaamheid een matrix ontwikkeld. Wij hebben onze duurzaamheidscursussen ingedeeld op basis van deze matrix, zodat u gemakkelijk kunt zien welke cursussen passen bij uw leerdoelen en praktijk. Kies in onderstaande tabel de stelling die voor u het meest van toepassing is.

Overzicht alle duurzaamheidscursussen

Veelgestelde vragen

Hoe weet ik wat mijn ontwikkelniveau is? Ik zie sommige cursussen bij verschillende ontwikkelniveaus staan. Hoe zit dat? Moet ik het ontwikkelniveau evalueren en creëren bereiken? Hoe neem ik duurzaamheid op in mijn PE-portfolio? De belangrijkste vragen en antwoorden op een rij.

Contact

Neem voor meer informatie, vragen en/of opmerkingen over het verplicht PE-onderwerp 2023/2024 'Duurzaamheid' contact op met:

Chantal de Klein

Chantal de Klein
Projectmanager Opleiding & Ontwikkeling
E cdeklein@sra.nl 
T 030 656 60 60

Incompany

Een incompanycursus is al interessant vanaf 7 deelnemers. Voor de mogelijkheden van incompany binnen uw kantoor kunt u contact opnemen met:

Incompany

Incompany
E
incompany@sra.nl
T 030 656 60 60