Thuis in uw branche

Verplichte Kennistoets Controlepraktijk 2022

In 2022 bent u als openbaar accountant in de controlepraktijk verplicht om een kennistoets te behalen. SRA biedt deze aan. U kunt zich nu alvast inschrijven, dan kunt u 1 augustus 2022 direct van start!

Overzicht

Prijs SRA-leden: € 105,00
Prijs niet-leden: € 105,00
PE-uren/punten:
Bestemd voor: Accountant vennoot/medewerker

Inhoud

In 2022 bent u als openbaar accountant in de controlepraktijk verplicht om een kennistoets te behalen. SRA biedt deze aan. U kunt zich nu alvast inschrijven, dan kunt u 1 augustus 2022 direct van start!

De kennistoets bestaat uit 40 meerkeuzevragen gericht op begrip en toepassing van nieuwe en bestaande regelgeving in het controleproces. In een online toetsomgeving krijgt u de kennistoets aangeboden.

Vanaf 1 augustus 2022 tot en met 31 oktober 2022 kunt u de kennistoets maken. U heeft drie maanden de tijd om de toets positief af te ronden en ziet na het invullen van de toets direct of u geslaagd bent. Wanneer u geslaagd bent ontvangt u van ons een certificaat. Bent u niet geslaagd, dan kunt u verder studeren met de feedback op uw toetsresultaat. Schrijf u nu alvast in en SRA zorgt ervoor dat u op tijd kunt inloggen!

De 40 vragen gaan over de volgende onderwerpen:

  • NV COS 100-899
  • Wta en Bta
  • VGBA en VIO

Let op: De verplichting geldt voor openbaar accountants die werkzaamheden (gaan) verrichten ten behoeve van de wettelijke en/of vrijwillige controle van de jaarrekening in het jaar 2022 en/of 2023.

Bijzonderheden

Wilt u zich goed voorbereiden? Vergroot uw slagingskans met de klassikale of online ‘Voorbereidingscursus Kennistoets Controlepraktijk

Wanneer u de kennistoets voldoende heeft afgerond registreert u dit einde 2022 op Mijn NBA. U hoeft voor de kennistoets geen leerdoel op te nemen in uw PE-portfolio. Uiteraard kunnen de leerdoelen van de eventuele Voorbereidingscursus wel in uw leerdoel opgenomen worden.

Incompany?
Zowel de Kennistoets als de Voorbereidingscursus kunnen wij incompany voor u organiseren (vanaf 5 deelnemers). Wilt u als organisatie meer inzicht in het kennisniveau van uw kantoor? SRA biedt diverse rapportagemogelijkheden bij incompany-afname van de kennistoets. Neem voor meer informatie over de mogelijkheden contact op met Marjon Groten of Layla Lamnadi, incompany@sra.nl of 030 656 60 60.

Datum & tijd

Datum & tijd:
Tot en met uiterlijk 31 oktober 2022 kunt u de toets maken
Beschikbaar
Cursuscode: ELEX35466

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren