Thuis in uw branche

Het SRA-Advieskompas

Geef inzicht in de aandachtspunten van een onderneming

Het nieuwe SRA-Advieskompas is de opvolger van het SRA-Ondernemerskompas. Het SRA-Advieskompas is een webbased hulpmiddel waarmee u eenvoudig in kaart brengt hoe een onderneming er voor staat.

Omschrijving

Ondernemerskompas

Aan de hand van de uitkomsten van een vragenlijst wordt bepaald wat de aandachtspunten zijn en op welke gebieden maatregelen genomen moeten worden. Dit geeft u een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met de ondernemer.

Prijs SRA-leden : € 620
Bestel nu
Om dit product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn.   Registreer of Log in.

Inhoud

Het advieskompas is een volledig kwalitatieve tool, waarmee je op een relatief gemakkelijke en snelle manier een goed beeld krijgt van hoe de verschillende onderdelen in een bedrijf functioneren en om op die manier ook direct inzicht te krijgen in de aandachtsgebieden van een bedrijf.

Zowel u als adviseur als uw klant vult een vragenlijst in. Aan de hand van de uitkomsten van de vragenlijst wordt bepaald wat de aandachtspunten zijn en op welke gebieden maatregelen genomen moeten worden.

Dit geeft u een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met de ondernemer.

De belangrijkste doelstelling van het gebruik van het advieskompas maar ook van andere adviesproducten is altijd om een directe aanleiding te hebben voor een adviesgesprek.

Wat zijn de visies van de betrokkenen?

U kunt ook de kompassen door meerdere mensen van de onderneming laten invullen (bijvoorbeeld als er meerdere directieleden zijn). De antwoorden worden dan inzichtelijk gemaakt in één rapportage. Op deze manier is goed te zien waar de uitkomsten van elkaar verschillen. Het geeft een goed beeld van de visies van de verschillende betrokkenen. Hebben alle betrokkenen dezelfde visie? Dit geeft goede aanknopingspunten voor het gesprek.

Sjablonen

SRA biedt op dit moment twee verschillende sjablonen in het SRA Advieskompas:

 • Het SRA Ondernemerskompas: gericht op MKB ondernemingen
 • Het SRA Zorgkompas: gericht op de bedrijfsvoering van kleine en middelgrote zorginstellingen.

De vragenlijsten zijn ontwikkeld met SRA adviseurs die werkzaam zijn in het MKB. Het SRA Zorgkompas is ontwikkeld met leden van de Branche-expertgroep Medisch. Het systeem werkt voor elk kompas hetzelfde, maar de stellingen zijn verschillend.

Thema’s en stellingen

De kompassen bevatten 50 vragen die betrekking hebben op de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering. De vragen zijn verdeeld over 10 thema's:

 • Strategie
 • Marketing
 • Organisatie
 • Automatisering
 • Risicomanagement
 • Human resource management
 • Financiële positie
 • Werkkapitaalbeheer
 • Managementinformatie
 • Overname, opvolging en continuïteit

Rapport

Rapportage ondernemer

De gegeven antwoorden worden weergegeven in een spingrafiek. Zo is in één oogopslag het positieve of negatieve effect van de antwoorden te zien. Naast de grafische weergave worden de verbeterpunten voor de onderneming weergegeven. Doordat aan elke vraag een weging is meegegeven worden de aandachtspunten in volgorde van prioriteit weergegeven. Ook de eventueel gegeven toelichtingen worden in de rapportage opgenomen. Deze rapportage is gebaseerd op de individuele antwoorden van de respondent. 

Rapportage adviseur

Ook de antwoorden van de adviseur worden weergegeven in een spindiagram en in een lijst met aandachtspunten. Naast zijn eigen antwoorden, ziet de adviseur ook de gecombineerde antwoorden. Bij meerdere deelnemers worden de resultaten namelijk samengevoegd in één rapportage. Zo is goed te zien waarin de gegeven antwoorden van elkaar verschillen.

Deze rapportage vormt de basis voor een adviesgesprek, waarbij kan worden ingegaan op de aandachtspunten en -indien van toepassing- op de vraag waarom niet alle respondenten dezelfde aandachtspunten hebben onderkend.

Een nieuwe toepassing in het Advieskompas is de mogelijkheid voor de gebruiker om zelf vragen aan te passen. Het advies is om de vragen zoals wij die hebben geformuleerd te gebruiken, maar in enkele situaties kan het toch handig zijn om vragen aan te passen. U als beheerder van uw eigen systeem kunt de vragen aanpassen op basis van wat op dat moment van toepassing is.

Bekijk hier een voorbeeld van de rapportage voor de adviseur

Voordelen voor u

 • U heeft een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met uw klant;
 • De aandachtspunten van de onderneming worden snel inzichtelijk;
 • U krijgt eenvoudig inzicht in de kwaliteit van de bedrijfsvoering.

Prijs

Het Advieskompas is een webbased toepassing. U krijgt toegang via een persoonlijke inlogcode.

De jaarlijkse abonnementsvergoeding van het Advieskompas is afhankelijk van de omvang van uw kantoororganisatie (prijzen zijn excl. btw). U kunt onbeperkt rapporten opvragen.

1 - 20 medewerkers  € 620
21 - 50 medewerkers € 720
> 50 medewerkers € 820

Indien u zowel het Ondernemerskompas als het Zorgkompas aanschaft dan betaalt u naast de abonnementsvergoeding € 125 extra, ongeacht kantoorgrootte.

Webinar

Op dinsdag 4 februari 2020 organiseren wij van 16:00 to 17:00 uur een gratis webinar over het SRA-Advieskompas.

Vragen over dit product?

Amida Elmoudni

Amida Elmoudni

Productmanager

aelmoudni@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren