Thuis in uw branche

Het SRA-Advieskompas

Geeft inzicht in de aandachtspunten van een onderneming

Het SRA-Advieskompas is een webbased hulpmiddel waarmee u eenvoudig in kaart brengt hoe een onderneming er voor staat.

Omschrijving

SRA-Ondernemerskompas

Aan de hand van de uitkomsten van een vragenlijst wordt bepaald wat de aandachtspunten zijn en op welke gebieden maatregelen genomen moeten worden.

Dit geeft u een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met de ondernemer.

Prijs SRA-leden : € 605
Bestel nu
Om dit product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn.   Registreer of Log in.

Inhoud

Het advieskompas is een volledig kwalitatieve tool, waarmee je op een relatief gemakkelijke en snelle manier een goed beeld krijgt van hoe de verschillende onderdelen in een bedrijf functioneren en om op die manier ook direct inzicht te krijgen in de aandachtsgebieden van een bedrijf.

Zowel u als adviseur als uw klant vult een vragenlijst in. Aan de hand van de uitkomsten van de vragenlijst wordt bepaald wat de aandachtspunten zijn en op welke gebieden maatregelen genomen moeten worden.

Dit geeft u een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met de ondernemer.

De belangrijkste doelstelling van het gebruik van het advieskompas maar ook van andere adviesproducten is altijd om een directe aanleiding te hebben voor een adviesgesprek.

Wat zijn de visies van de betrokkenen?

U kunt ook de kompassen door meerdere mensen van de onderneming laten invullen (bijvoorbeeld als er meerdere directieleden zijn). De antwoorden worden dan inzichtelijk gemaakt in één rapportage. Op deze manier is goed te zien waar de uitkomsten van elkaar verschillen. Het geeft een goed beeld van de visies van de verschillende betrokkenen. Hebben alle betrokkenen dezelfde visie? Dit geeft goede aanknopingspunten voor het gesprek.

Kompassen

Op dit moment zijn er 2 kompassen beschikbaar, het ondernemerskompas en het zorgkompas.

Wellicht worden er in de toekomst kompassen toegevoegd voor meerdere branches. Concreet zijn we aan het nadenken over het Duurzaamheidskompas.

Het systeem werkt voor elk kompas hetzelfde, maar de stellingen zijn verschillend. Zo zal er bij het Zorgkompas thema’s zijn die meer binnen deze branche vallen. En bij het ondernemerskompas gaat het over algemene bedrijfsvoering.

Het Ondernemerskompas

Het kompas bevat 50 vragen die betrekking hebben op de verschillende onderdelen van de bedrijfsvoering. De vragen zijn verdeeld over 10 thema's:

 • Strategie
 • Marketing
 • Organisatie
 • Automatisering
 • Risicomanagement
 • Human resource management
 • Financiële positie
 • Werkkapitaalbeheer
 • Managementinformatie
 • Overname, opvolging en continuïteit

Het Zorgkompas

Het Zorgkompas is ontwikkeld voor de medische branche en is goed toepasbaar voor praktijkhouders en andere MKB ondernemingen in deze sector.

U maakt uw cliënten attent op mogelijke risico’s en de sterke en zwakke punten.

Het SRA-Zorgkompas geeft onder andere inzicht in:

 • de kwaliteit van de praktijk; eventuele registraties en protocollen
 • risicomanagement: bv. privacy patiëntendossiers, aansprakelijkheden
 • en uiteraard ook de financiele positie van een onderneming

Aan de hand van 10 thema’s en 50 stellingen worden bovenstaande en andere aandachtspunten van een onderneming/praktijk inzichtelijk gemaakt.

Rapport

Rapportage ondernemer

De gegeven antwoorden worden weergegeven in een spingrafiek. Zo is in één oogopslag het positieve of negatieve effect van de antwoorden te zien. Naast de grafische weergave worden de verbeterpunten voor de onderneming weergegeven. Doordat aan elke vraag een weging is meegegeven worden de aandachtspunten in volgorde van prioriteit weergegeven. Ook de eventueel gegeven toelichtingen worden in de rapportage opgenomen. Deze rapportage is gebaseerd op de individuele antwoorden van de respondent. 

Rapportage adviseur

Ook de antwoorden van de adviseur worden weergegeven in een spindiagram en in een lijst met aandachtspunten. Naast zijn eigen antwoorden, ziet de adviseur ook de gecombineerde antwoorden. Bij meerdere deelnemers worden de resultaten namelijk samengevoegd in één rapportage. Zo is goed te zien waarin de gegeven antwoorden van elkaar verschillen.

Deze rapportage vormt de basis voor een adviesgesprek, waarbij kan worden ingegaan op de aandachtspunten en -indien van toepassing- op de vraag waarom niet alle respondenten dezelfde aandachtspunten hebben onderkend.

Bekijk hier een voorbeeld van de rapportage voor de adviseur

Nieuw!

Uiteindelijk heeft het ons alleen maar goed gebracht omdat het nieuwe systeem minder statisch is, wat ons de gelegenheid geeft om ook wat flexibeler met het systeem om te gaan.

Het nieuwe Advieskompas is minder statisch dan de vorige versie. Het geeft ons en u de gelegenheid om flexibeler met het systeem om te gaan.

Het advies is om de vragen zoals wij die hebben geformuleerd te gebruiken, maar in enkele situaties kan het toch handig zijn om vragen aan te passen. U als beheerder van uw eigen systeem kunt de vragen aanpassen op basis van wat op dat moment van toepassing is.

Voordelen voor u

 • U heeft een directe aanleiding voor een concreet adviesgesprek met uw klant;
 • De aandachtspunten van de onderneming worden snel inzichtelijk;
 • U krijgt eenvoudig inzicht in de kwaliteit van de bedrijfsvoering.

Prijs

Het Advieskompas is een webbased toepassing. U krijgt toegang via een persoonlijke inlogcode.

De jaarlijkse abonnementsvergoeding van het Advieskompas is afhankelijk van de omvang van uw kantoororganisatie (prijzen zijn excl. btw). U kunt onbeperkt rapporten opvragen.

1 - 20 medewerkers  € 605
21 - 50 medewerkers € 705
> 50 medewerkers € 805

Indien u zowel het Ondernemerskompas als het Zorgkompas aanschaft dan betaalt u naast de abonnementsvergoeding € 125 extra, ongeacht kantoorgrootte.

Webinar

Op donderdag 12 december 2019 organiseren wij van 16:00 tot 17:00 uur een gratis webinar over het SRA-Advieskompas.

Op dinsdag 4 februari 2020 organiseren wij van 16:00 to 17:00 uur een gratis webinar over het SRA-Advieskompas.

Vragen over dit product?

Amida Elmoudni

Amida Elmoudni

Productmanager

aelmoudni@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren