Thuis in uw branche

SRA Prognose

Webbased prognose pakket

Met het webbased prognose pakket kunt u in een korte tijd kunt een onderneming analyseren en vervolgens voor diverse scenario’s een gedegen prognose opstellen. Zo geeft u uw klant een betrouwbare blik in de toekomst.

Omschrijving

Geef uw klant een betrouwbare blik in de toekomst.

Met het prognosemodel zijn vragen te beantwoorden als: 'wat zijn de financiële gevolgen voor de ondernemer als we de koers van afgelopen jaren voortzetten of juist veranderen?'.

De uitkomst van de berekeningen vormt een goede basis om samen met de ondernemer te brainstormen over mogelijke toekomstscenario's.

Prijs SRA-leden : € 108 per maand
Prijs niet-leden : € 120 per maand
Bestel dit product
Om dit product te bestellen moet u ingelogd zijn   Registreer of Log in.

Inhoud

De kenmerken van het Prognosemodel:

  • Unieke ‘vijf minuten prognose’ voor het snel creëren van klantgerichte rapportages
  • Mogelijkheid om prognoses tussentijds bij te stellen
  • Klantspecifieke rapportages
  • Klantspecifiek dashboard met de mogelijkheid om door te zoomen naar de details
  • U kunt een complete financieringsaanvraag maken

Met het webbased prognosemodel kunt snel beknopte prognoses maken, eenvoudig een uitgebreide prognose maken, verschillende scenario's doorrekenen en begrotingen maken! 

Snel beknopte prognose maken

De prognosesoftware biedt SRA-leden de mogelijkheid om snel en efficiënt een prognose op te stellen. Met de prognosesoftware is de accountant beter in staat om cliënten te adviseren over de toekomst van hun onderneming: of het nu gaat om financieringen of de liquiditeit van het bedrijf. Vragen als: ‘wat zijn de financiële gevolgen voor de ondernemer als we de koers van afgelopen jaren voortzetten of juist veranderen?’ zijn relatief makkelijk te beantwoorden.

Daarnaast kan de accountant berekenen wat de invloed is van de omzetgroei, de marge en de debiteurentermijn op de aflossingscapaciteit. De berekeningen worden samengevat in een liquiditeitsoverzicht. De uitkomst van de berekeningen vormt een goede basis om samen met de ondernemer te brainstormen over mogelijke toekomstscenario’s.

Eenvoudig uitgebreide prognose maken

Wilt uw cliënt meer weten, dan kunt u via eenvoudige wizards een volledige prognose uitwerken. U kunt de verschillende variabelen toevoegen en/of uitsplitsen. In de rapportage worden de volledig uitgewerkte balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht weergegeven.

Verschillende scenario’s uiteenzetten

Het prognosemodel berekent het effect van de gewenste financiering aan de hand van de investering en het reeds aanwezige vermogen. Vervolgens kunt u de impact op deze financiering berekenen voor verschillende scenario's, op basis van de omzetgroei, marge, debiteurentermijn, etc.
Zo kunt u de situatie uiteenzetten voor zowel going concern, groei, (des) investeringen of een reorganisatie en krijgt u direct inzicht in het effect van bepaalde keuzes.  

Wilt u aan de slag met het SRA Prognosemodel?

Dit model is beschikbaar bij Unit4 (Unit4 Prognose) en bij Topicus (voorheen FINAN Online nu Fyndoo Advise) en bevat een directe koppeling met de jaarrekeningpakketten Audition en CaseWare Financials.

 

Prijs en bestellen

*Actie: t/m april gratis, daarna maandelijks opzegbaar!

De maandelijkse kosten voor SRA-Prognose zijn afhankelijk van het aantal gebruikers:

 

Basislicentie

 Basis  Prijs*
 Basislicentie, inclusief 1 gebruiker
 € 120

 *SRA-leden ontvangen 10% korting

*De prijs is per maand en per extra gebruiker betaalt u € 80,- of € 75,- extra.

Gebruikers

 Aantal gebruikers  Prijs*
 2
 € 80 per maand per gebruiker
 3 en meer  € 75 per maand per gebruiker
 *SRA-leden ontvangen 10% korting

De 1e gebruiker kan 50 administraties invoeren, vanaf de 2e is het 25 administraties per gebruiker. De kosten voor 25 extra administraties bedragen € 295 per jaar.

Prijzen zijn exclusief btw en (eventuele) verzendkosten. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing. 

Stappenplan

Workshop

Momenteel is er geen workshop gepland.

Webinar

Momenteel is er geen webinar gepland.

Vragen over dit product?

Amida Elmoudni

Amida Elmoudni

Productmanager

aelmoudni@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren