Thuis in uw branche

Prognosemodel

Webbased prognose pakket

Met het webbased prognose pakket kunt u in een korte tijd kunt een onderneming analyseren en vervolgens voor diverse scenario’s een gedegen prognose opstellen.Zo geeft u uw klant een betrouwbare blik in de toekomst.

Omschrijving

Geef uw klant een betrouwbare blik in de toekomst.

Met het prognosemodel zijn vragen te beantwoorden als: 'wat zijn de financiële gevolgen voor de ondernemer als we de koers van afgelopen jaren voortzetten of juist veranderen?'.

De uitkomst van de berekeningen vormt een goede basis om samen met de ondernemer te brainstormen over mogelijke toekomstscenario's.

Prijs SRA-leden : € 108 per maand
Prijs niet-leden : € 120 per maand
Bestel dit product
Om dit product te bestellen moet u ingelogd zijn   Registreer of Log in.

Inhoud

De kenmerken van het Prognosemodel:

  • Unieke ‘vijf minuten prognose’ voor het snel creëren van klantgerichte rapportages
  • Mogelijkheid om prognoses tussentijds bij te stellen
  • Zeer gebruiksvriendelijke SaaS-oplossing
  • Klantspecifieke rapportages
  • Klantspecifiek dashboard met de mogelijkheid om door te zoomen naar de details
  • Uitkeringstoets flex-bv 

Met het webbased prognoselmodel kunt snel beknopte prognoses maken, eenvoudig een uitgebreide prognose maken, verschillende scenario's doorrekenen en begrotingen maken! 

Snel beknopte prognose maken

Het Prognosemodel berekent de gewenste financiering aan de hand van de investering en het reeds aanwezige vermogen. Daarnaast kunt u de impact op de gewenste financiering berekenen aan de hand van verschillende variabelen, zoals de omzetgroei, marge, debiteurentermijn, etc. De berekeningen worden samengevat in een liquiditeitsoverzicht.
De beknopte prognose wordt zowel grafisch als in cijfers weergegeven in een rapportage.

Eenvoudig uitgebreide prognose maken

Wilt uw cliënt meer weten, dan kunt u via eenvoudige wizards een volledige prognose uitwerken. U kunt de verschillende variabelen toevoegen en/of uitsplitsen. In de rapportage worden de volledig uitgewerkte balans, winst- en verliesrekening en kasstroomoverzicht weergegeven.

Verschillende scenario’s uiteenzetten

Het Prognosemodel berekent het effect van de gewenste financiering aan de hand van de investering en het reeds aanwezige vermogen. Vervolgens kunt u de impact op deze financiering berekenen voor verschillende scenario's, op basis van de omzetgroei, marge, debiteurentermijn, etc.
Zo kunt u de situatie uiteenzetten voor zowel going concern, groei, (des) investeringen of een reorganisatie en krijgt u direct inzicht in het effect van bepaalde keuzes. 

Begrotingen maken

Naast gedetailleerde prognoses kunt u ook begrotingen maken. Deze kunt u vervolgens periodiek naast de gerealiseerde cijfers zetten, waardoor de ondernemer op ieder gewenst moment inzicht heeft in de ontwikkeling van de financiële resultaten van zijn onderneming.

Hulpmiddel bij uitkeringstoets in het kader van flex-bv

Het Prognosemodel is ook zeer bruikbaar voor het doen van een uitkeringstoets bij vennootschappen in het kader van het nieuwe bv-recht. Door het nieuwe bv-recht is de aansprakelijkheid voor bestuurders vergroot. Het bestuur moet goedkeuring verlenen aan een winstuitkering. Om te bepalen of de liquiditeitspositie van een bv niet in gevaar wordt gebracht door een winstuitkering, moet een uitkeringstoets uitgevoerd worden.

Het prognosemodel is een goed hulpmiddel voor het opstellen van de basisopstelling ten behoeve van de uitkeringstoets voor een flex-bv. U kunt voor verschillende scenario’s een prognose opstellen waardoor het effect van een voorgenomen winstuitkering op de liquiditeitspositie getoetst kan worden.

Wilt u aan de slag met het Prognosemodel?

Het Prognosemodel is geintegreerd in het Online Adviesplatform, dit platform is beschikbaar bij Unit4 en bij FINAN en bevat een directe koppeling met de jaarrekeningpakketten Audition en CaseWare Financials.

 

Prijs en bestellen

De jaarlijkse kosten voor SRA-Prognose zijn afhankelijk van het aantal gebruikers:

Basislicentie

 Basis  Prijs*
 Basislicentie, inclusief 1 gebruiker
 € 120
 *SRA-leden ontvangen 10% korting

Gebruikers

 Aantal gebruikers  Prijs*
 2
 € 80 per maand per gebruiker
 3 en meer  € 75 per maand per gebruiker
 *SRA-leden ontvangen 10% korting

De 1e gebruiker kan 50 administraties invoeren, vanaf de 2e is het 25 administraties per gebruiker. De kosten voor 25 extra administraties bedragen € 295 per jaar.

Prijzen zijn exclusief btw en (eventuele) verzendkosten. Op dit product zijn de Algemene Voorwaarden SRA van toepassing. 

Voorbeelden

Workshop

Momenteel is er geen workshop gepland.

Webinar

Momenteel is er geen webinar gepland.

Vragen over dit product?

Amida Elmoudni

Amida Elmoudni

Productmanager

aelmoudni@sra.nl
Stel hier uw vraag per e-mail

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren