FAQ over data

FAQ BiZ

Heeft u een vraag? Wellicht vindt u het antwoord op deze pagina. Of neem contact met ons op via data@sra.nl.

Data privacy

Waar komt de jaarrekening van mijn klant terecht?

De jaarrekening komt terecht in de BiZ-database. SRA gebruikt deze database onder andere voor het maken van analyses en past dit vervolgens waardevol toe in bijvoorbeeld sectorrapporten. Daarnaast hebben BiZ-abonnees ook toegang tot de database, ten behoeve van het genereren van benchmarkrapportages voor hun klanten.

Wat gebeurt er met de aangeleverde jaarrekeningen en hoe weet ik dat dit veilig is?

Na aanlevering worden de financiële gegevens geëxporteerd naar een streng beveiligde database. Er wordt gewerkt met gescheiden databases en fysieke systemen. De databases zijn ondergebracht bij een derde partij. Deze partij voldoet aan alle belangrijke beveiliging- en back-up eisen. Met de verwerking worden de gegevens omgezet naar één uniform model én geanonimiseerd.

Overige vragen en uitleg omtrent privacy

Aanleveren

Ik wil de jaarrekening van een van mijn klanten niet delen met SRA, kan ik deze uitsluiten?

Het is mogelijk om bepaalde klanten uit te sluiten van aanlevering. Voor de technische uitleg hierover neem contact op met data@sra.nl

Overige vragen en uitleg omtrent aanleveren

Wat moet ik doen om een jaarrekening met SRA te delen?

SRA zal samen met u via een (online) afspraak een koppeling activeren. Dit is vaak binnen 15 minuten voltooid. Meer informatie daarover is hier te vinden. Bij verdere vragen of wens voor ondersteuning, kunt u contact opnemen met data@sra.nl.

Zijn er kosten aan verbonden om deze koppeling te activeren?

Er zijn geen kosten verbonden aan het activeren van de koppeling of de ondersteuning van SRA hierin.  

Is het aanleveren verbonden aan een BiZ-abonnement? 

Nee. SRA gebruikt de benchmark database voor veel verschillende doeleinden. SRA publiceert bijvoorbeeld meerdere sectorrapportages die gebaseerd zijn op deze database. Deze zijn voor de sector, het mkb en onze leden van toegevoegde waarde.

Los daarvan is het mogelijk om een BiZ-abonnement af te nemen, om zo ook als kantoor toegang te krijgen tot deze database. Wanneer u hiervoor kiest, kunt u jaarrekeningen van uw klanten benchmarken ten opzichte van een referentiegroep.  Meer informatie over BiZ en de (proef)abonnementen is hier te vinden.

Staat het antwoord er niet bij? Neem dan contact op met ons via:

E data@sra.nl
T 030 656 60 60