Thuis in uw branche

HRM-bijeenkomsten voor professionals

Met de HRM-bijeenkomsten ondersteunt SRA u met 4 praktijkgerichte themabijeenkomsten. SRA-HRM biedt de mogelijkheid om tijdens onze bijeenkomsten te sparren met collega’s uit het hele land werkzaam bij SRA-kantoren. In de vorm van een training/workshop over diverse HRM-onderwerpen wordt de kans gegeven om uzelf bij te scholen, te ontwikkelen en te profileren als professional.

 • De kosten bedragen € 1.695,- per persoon voor 4 bijeenkomsten. 
 • 4 hele dagen van 09:30 tot 16:00 uur bij SRA te Utrecht
 • Maximaal aantal deelnemers: 20
 • Trainer: Rob Severens, Van den Broek & Partners
 • Inschrijven is mogelijk tot 7 maart 2022

Programma 2022

 • Donderdag 31 maart 2022: Performance Management én Talent Development
  Locatie: Dynahouse te Nieuwegein
  De arbeidsmarkt is nog nooit zo schaars geweest in de accountantsbranche. Vrijwel alle kantoren zijn naarstig op zoek naar nieuwe medewerkers. Hier wordt veel tijd, aandacht en geld aan besteed. Daarnaast is het ook zeer van belang dat als we de goede medewerkers geworven hebben, dat ze ook bij ons blijven. Met andere woorden: hoe binden en boeien we medewerkers? Hoe voorkomen we ongewenst verloop? Daarnaast streven we ook naar continuïteit van de organisatie. Hoe zorgen we ervoor dat we onze organisatiedoelen jaarlijks behalen?
  In deze bijeenkomst laten we u zien dat u tegelijkertijd beide kunt doen, focus op het behalen van de organisatiedoelen (performance management) in combinatie met de ontwikkelen van management en medewerkers (talent development). Het is dus niet meer óf het een óf het ander maar én/én. De workshop is mede gebaseerd op het boek van dr. Kilian Wawoe, Professor Human Resources Management (VU Amsterdam). In deze workshop geven we u concrete tools hoe u de combinatie van Performance Management én Talent Development kunt implementeren in uw organisatie.

 • Donderdag 12 mei 2022: Communicatiestijlen / Gesprekstechnieken  / Soft skills, Vaardigheden lab
  Gezien het succes van vorig jaar gaan we dit jaar weer oefenen met professionele trainingsacteurs in kleine groepjes. Op het gebied van communicatie valt altijd wat te leren!

 • Donderdag 8 september 2022: Verandermanagement: 'Hoe krijgt u ze mee?' 
  Locatie: Dynahouse te Nieuwegein
  HR staat onder andere voor organisatieverandering. Organisatieverandering is mensenwerk, uw vak dus! Het valt en staat met de manier waarop u mensen betrekt, beïnvloedt, overtuigt, bevraagt en inspireert. Een verandering is pas geslaagd als management en medewerkers zich committeren, als ze de intrinsieke motivatie voelen om het gedrag te vertonen dat de verandering ondersteunt. Maar, de weg naar commitment ligt vol valkuilen, waardoor mensen afhaken of hardnekkige weerstand vertonen. In de workshop ‘Hoe krijgt u ze mee?’ gaan we nader in op vijf krachten om commitment bij uw medewerkers en management te krijgen. De workshop is mede gebaseerd op het vijfkrachtenmodel van Annemarie Mars (bekroond met de Gids-prijs). We leren u hoe u uw organisatie mee kunt nemen in veranderingen.

 • Donderdag 3 november 2022: Stress en Vitaliteit
  Er is in ons land iets raars aan de hand. Uit veel onderzoek blijkt dat we zo ongeveer het gelukkigste land ter wereld zijn. We zijn welvarender dan ooit tevoren. Het gaat goed, maar we voelen ons steeds vaker slecht. Jaarlijks ervaart 1 op de 6 medewerkers (17%) in Nederland burn-out klachten. Uitgaande van onze beroepsbevolking, die bestaat uit ca. 8.3 miljoen mensen, zijn dat dus ruim 1.4/1,5 miljoen mensen. TNO berekende dat reeds in 2018 de kosten van verzuim het Nederlandse bedrijfsleven 3,1 miljard euro kostte! Het tegenovergestelde van stress is vitaliteit. Tijd dus voor een vitaliteitsrevolutie. In deze workshop gaan we aan de slag met een beproefde methode, onder andere gebaseerd op het zeven-pijlers-model van Bas Snippert en Daniël Krikke. Na de workshop weet u hoe u uw organisatie kunt transformeren van stress naar duurzame vitaliteit. Wat is het belang hiervan: betrokken, gemotiveerde en ontspannen medewerkers leveren de beste prestaties.

Meer informatie en inschrijven

Contact

Linda van Dijk 

Linda van Dijk
Senior HR Adviseur
E lvandijk@sra.nl
T 030 656 60 60

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren