Thuis in uw branche

Het belang van veilige wachtwoorden

SRA-Wachtwoordscan

Steeds meer applicaties die binnen uw kantoor worden gebruikt, zijn online applicaties. Vaak is niet duidelijk welke online applicaties worden gebruikt binnen het kantoor. Niet alleen voor zakelijk gebruik maar ook voor privé doeleinden.

Wachtwoordscan - Belang van veilige wachtwoordenDenk bijvoorbeeld aan even een bericht plaatsen op social media of inloggen in een persoonlijk portaal. In al deze situaties wordt een connectie gemaakt tussen uw bedrijfsnetwerk en een externe omgeving. Bij onveilig gebruik of misbruik kan hierdoor toegang tot uw bedrijfsnetwerk worden verkregen met alle mogelijke gevolgen van dien.

Eenvoudig wachtwoord

Applicaties zijn meestal afgeschermd met een gebruikersnaam en een eenvoudig wachtwoord. Gebruikers hebben voor tal van verschillende applicaties een wachtwoord nodig. Wachtwoorden werken overal maar zijn vaak niet veilig. Bijvoorbeeld omdat mensen vaak hetzelfde (eenvoudige) wachtwoord gebruiken. Soms worden alternatieven gebruikt maar deze werken vaak niet overal en zijn in de ogen van de gebruiker vaak 'gedoe'.

Contact

Neem voor meer informatie over de Wachtwoordscan, vragen en/of opmerkingen contact op met:

Tony van Oorschot

Tony van Oorschot
E tvanoorschot@sra.nl
T 030 656 60 60

Corrie Rijksen

Corrie Rijksen
E
 crijksen@sra.nl    
T 030 656 60 60