Thuis in uw branche

Hoe zet u de Nieuwsbank in op social media?

Social media: iedereen lijkt er mee bezig te zijn. De Nieuwsbank ook! Bent u benieuwd hoe u onze artikelen, van actueel nieuws tot advieswijzers en meer, kunt verspreiden via social media? Lees dan hieronder verder.

Social media zijn er in vele soorten en maten. Mensen gebruiken ze om met elkaar te communiceren, nieuws te delen en reclame te verspreiden. Ook in het bedrijfsleven spelen social media tegenwoordig een belangrijke rol. Een paar tips over hoe je als bedrijf social media succesvol inzet:

Persoonlijk

Reageer persoonlijk, zorg voor interactie. Wees als bedrijf benaderbaar voor klanten met vragen, spoor ze aan te communiceren via social media.

Snel

Probeer snel en spontaan te reageren op uitingen via social media. Deel of retweet interessante nieuwtjes direct, het liefst dezelfde dag.

Variatie

Zorg ervoor dat de berichten niet te standaard zijn, varieer als bedrijf met uitingen op social media. Maak gebruik van foto’s en filmpjes en probeer visueel op te vallen.

Tip! Gebruik de kennis van experts wanneer u social media inzet.

Een artikel delen via social media

SRA-kantoren zetten de Nieuwsbank al in op social media, hieronder ziet u een voorbeeld.

Twitter voorbeeld Nieuwsbank

SRA wil haar leden helpen actief te worden op social media en is daarom met de Nieuwsbank aanwezig op LinkedIn en Twitter. Hieronder wordt uitgelegd hoe u met uw bedrijf Nieuwsbank-artikelen kunt delen op deze twee social media.

Hoe deel ik een artikel van de Nieuwsbank via Twitter?

Om een artikel via Twitter te delen, klikt u boven- of onderaan de pagina op het Twitter-icoontje. Er opent zich een nieuw venster waarin u (na inloggen op Twitter) het artikel kunt tweeten.

Twitter voorbeeld

In dit venster kan ook de tekst van de tweet aangepast worden. Zo kunt u een hashtag aan de tweet toevoegen, zoals #Prinsjesdag of #Belastingdienst. Dit vergroot de vindbaarheid van uw tweet.

Hoe deel ik een artikel van de Nieuwsbank via LinkedIn?

Om een artikel via LinkedIn te delen, klikt u boven- of onderaan de pagina op het LinkedIn-icoontje. Er opent zich een nieuw venster waarin u (na inloggen op LinkedIn) het artikel kunt delen met uw zakelijk netwerk.

U kunt ervoor kiezen het artikel als een update te delen in een bijdrage of naar afzonderlijke personen binnen uw netwerk te sturen als privébericht. Ook kunt u aangeven het artikel openbaar te maken aan iedereen of alleen aan uw eigen connecties. In beide gevallen kan desgewenst tekst toegevoegd worden.

LinkedIn voorbeeld 

Hoe deel ik een artikel van de Nieuwsbank vanaf mijn eigen site?

Als u Nieuwsbankartikelen toont op uw eigen website via de RSS-feed, kunt u deze artikelen ook doorzetten via social media. Ga naar een Nieuwsbankartikel op uw website en deel het artikel via LinkedIn of Twitter door de URL te kopiëren en deze in de feed van de social media te plakken.

Bekijk ook onze instructievideo's

Instructievideo over delen via Twitter

Instructievideo over delen via LinkedIn

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren