Thuis in uw branche

Compliance Manager

De softwareoplossing voor compliance op uw kantoor

De SRA-Dapas Compliance Manager zorgt voor de optimale beheersing van het gehele proces rondom de cliënt- en opdrachtacceptatie & -continuatie van het SRA-kantoor.

Omschrijving

SRA-Dapas-Compliance-Manager

SRA-kantoren kunnen met de Compliance Manager snel en eenvoudig het proces rondom de cliënt- en opdrachtacceptatie, -continuatie en beoordeling van integriteitsrisico’s beheersen en monitoren.

Prijs SRA-leden : Vanaf € 5,- per maand
Bestel nu
Om dit product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn.   Registreer of Log in.

Inhoud

De Dapas Compliance Manager voorzien van SRA-content zorgt dat uw kantoor het proces van klant- en opdrachtacceptatie & -continuatie  (waaronder Wwft-aspecten en integriteitsbeoordeling- voor alle assurance- en non-assurance-opdrachten) volledig digitaal kan organiseren. Door gebruik te maken van de intelligente vragenlijsten kunnen alle stappen van het proces worden gedocumenteerd, geautoriseerd en kantoorbreed gemonitord.

In control met SRA-Dapas Compliance Manager

Audit, non-audit of overige dienstverlening, alle SRA-kantoren hebben met compliance te maken. Werkt uw kantoor niet in overeenstemming met de huidige wet- en regelgeving, dan loopt u het risico daar negatieve gevolgen van te ondervinden.

Om de kantoren grip te geven op het complianceproces is de Dapas Compliance Manager ontwikkeld. Deze workflowtool is aangevuld met uitgebreide SRA-content, waardoor iedere klant- en opdrachtacceptatie & - continuatie aan de eisen uit de wet- en regelgeving (waaronder Wwft) getoetst kan worden. Het bijhouden van lijsten in Word of Exel zijn niet meer nodig; met de SRA-Dapas Compliance Manager wordt het complianceproces integraal gedigitaliseerd en gestroomlijnd.

In de Compliance Manager is de SRA-content digitaal samengevat in slimme vragenformulieren en workflows. De tool geeft direct overzicht in de nog te starten en onderhanden klant- en opdrachtacceptaties en maakt inzichtelijk bij wie de volgende actie ligt. De beslissingsbevoegde personen binnen uw organisatie worden betrokken in het beslisproces en ontvangen tijdig een signaal.

Verder kan de integriteit van alle klanten eenvoudig digitaal gemonitord worden. De kwaliteitsbepaler ziet in één oogopslag wat het risicoprofiel van de klantportefeuille is. Het klantbeeld dat uit de klant- en opdrachttoetsing ontstaat, is een uitstekende basis voor de SIRA. Het maakt niet uit of u een klein, middelgroot of groot accountantskantoor bestuurt, de Compliance Manager zorgt ervoor dat uw kantoor 'in control' is over de riskprocessen.

Groepsstructuren

Het is met de Compliance Manager ook mogelijk om op simpele wijze groepsstructuren vast te leggen. Aan een relatie kunnen meerdere aandeelhouders/bestuurders en/of deelnemingen worden toegevoegd. Daarnaast kan worden aangegeven of een aandeelhouder/bestuurder een UBO betreft. Door het invoeren van de gegevens wordt geheel automatisch een schematische weergave van de groep weergegeven. Uit de weergave blijkt ook of er sprake is van een relatie van het kantoor of dat er slechts sprake is van een entiteit.

Koppeling met CRM-pakketten

Dankzij de koppeling van XCESS, de DCMconnect, kan de Compliance Manager aan CRM-applicaties worden gekoppeld. Deze integratie zorgt ervoor dat gegevens van bedrijven en natuurlijke personen vanuit CRM gesynchroniseerd worden en up-to-date blijven in de Compliance Manager. Daarnaast wordt ook statusinformatie over de klantacceptatie teruggestuurd naar CRM en weergegeven op de klantkaart in het CRM-systeem. Hiermee wordt binnen uw CRM-omgeving zichtbaar welke klanten zijn geaccepteerd en welk Wwft- en integriteitsrisicoprofiel (laag, midden of hoog) aan de klant is toegekend.

In combinatie met SRA-werkprogramma's

Als uw kantoor gebruik maakt van de SRA-werkprogramma's, dan weet u dat daarin ook aandacht wordt besteed aan het proces van opdrachtaanvaarding en -continuering. In de Compliance Manager wordt echter veel uitgebreider en diepgaander op dit proces ingegaan. Bovendien wordt de medewerker aan de hand van slimme vragenformulieren en workflows door het gehele proces geleid. Door middel van meldingen en waarschuwingen kunnen acties worden afgedwongen. Daarnaast worden alle mutaties gelogd. Dus ook als u gebruik maakt van de SRA-werkprogramma's heeft de Compliance Manager een grote toegevoegde waarde.

NB Als u voor het proces van opdrachtaanvaarding en -continuering de SRA-Dapas Compliance Manager gebruikt, dan kunt u daarnaar verwijzen in de SRA-werkprogramma's. De betreffende werkstappen in de werkprogramma's hoeven dan niet meer worden ingevuld.

De voordelen op een rij:

  • Volledige complianceproces kantoorbreed in kaart
  • Optimale beheersing van cliënt- en opdrachtacceptatie conform wet- en regelgeving.
  • Eenvoudig digitaal monitoren van de integriteit van klanten
  • Overzichtelijke vastlegging van groepsstructuren
  • Koppeling met CRM-pakketten

Prijs & proefabonnementen

Voor de SRA-Dapas Compliance Manager geldt het onderstaande prijsmodel. Abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Rol

Rechten 

Prijs per gebruiker per maand

Raadpleger

Inzien / printen 

€ 5,-

Bewerker 

Bewerken / invullen 

€ 15,-

Verantwoordelijke 

Accepteren

€ 25,-

1 jaar gratis licentie

Om de kantoren wat langer de kans te geven om de Compliance Manager uit te proberen bieden wij nu 1 jaar lang een gratis licentie te aan. Aan het einde van het jaar kunt u aan ons laten weten of u deze gratis licentie om wilt zetten in een abonnement of niet. 

Wilt u liever met meerdere gebruikers het systeem uitproberen? Dan is het ook mogelijk de Compliance Manager 14 dagen op proef te nemen. In deze periode kunt u met meerdere collega's de tool gratis uitproberen op uw eigen klantenportefeuille. 

Aanmelden 1 jaar gratis licentie

Aanmelden 14 dagen op proef

Demo's

SRA organiseert in samenwerking met Dapas een demobijeenkomsten en webinars waarin wij laten zien hoe u met deze tool eenvoudig het gehele complianceproces beheerst en monitort. Het eerstvolgende webinar vindt plaats op:

Datum 2 juli 2020
Tijd  : 15.00-16.00 uur
Prijs  : gratis
PE-punten  : geen

Aanmelden webinar

Voorbeeld

Bekijk hier een korte video over de SRA-Dapas Compliance Manager.

 

Vragen over dit product?

Irma Coeymans

Irma Coeymans

Coördinator Vaktechniek

vaktechniek@sra.nl

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren