Thuis in uw branche

Compliance Manager

De softwareoplossing voor compliance op uw kantoor

De SRA-Dapas Compliance Manager zorgt voor de optimale beheersing van het gehele proces rondom de cliënt- en opdrachtacceptatie van het SRA-kantoor.

Omschrijving

SRA-Dapas-Compliance-Manager

SRA-kantoren kunnen met de Compliance Manager snel en eenvoudig het proces rondom de cliënt- en opdrachtacceptatie en beoordeling van integriteitsrisico’s beheersen en monitoren.

Prijs SRA-leden : v,a, € 5,- per maand
Bestel nu
Om dit product te kunnen bestellen moet u ingelogd zijn.   Registreer of Log in.

Inhoud

De Dapas Compliance Manager voorzien van SRA-content zorgt dat uw kantoor het proces van klant- en opdrachtacceptatie - waaronder Wwft-aspecten en integriteitsbeoordeling- voor alle assurance- en non-assurance-opdrachten volledig digitaal kan organiseren. Door gebruik te maken van de intelligente vragenlijsten kunnen alle stappen van het proces worden gedocumenteerd, geautoriseerd en kantoorbreed gemonitord.

Compliance en integriteit zijn key

Audit, non-audit of overige dienstverlening, alle SRA-kantoren hebben met compliance te maken. Werkt uw kantoor niet in overeenstemming met de huidige wet- en regelgeving, dan loopt u het risico daar negatieve gevolgen van te ondervinden. Ongeacht de kantoorgrootte, de soort dienstverlening of het type cliënt, compliance en integriteit zijn key!

In control met SRA-Dapas Compliance Manager

Om de kantoren grip te geven op het complianceproces is de Dapas Compliance Manager ontwikkeld. Deze workflowtool is aangevuld met up-to-date SRA-content, waardoor iedere klant- en opdrachtacceptatie aan de eisen uit de wet- en regelgeving (waaronder Wwft) getoetst kan worden. Het bijhouden van lijsten in Word of Exel zijn niet meer nodig; met de SRA-Dapas Compliance Manager wordt het complianceproces integraal gedigitaliseerd en gestroomlijnd.

In de Compliance Manager is de SRA-content digitaal samengevat in slimme vragenformulieren en workflows. De tool geeft direct overzicht in de nog te starten en onderhanden klant- en opdrachtacceptaties en maakt inzichtelijk bij wie de volgende actie ligt. De beslissingsbevoegde personen binnen uw organisatie worden betrokken in het beslisproces en ontvangen tijdig een signaal.

Verder kan met de Compliance Manager ook de integriteit van alle klanten eenvoudig digitaal gemonitord worden. De kwaliteitsbepaler kan in één oogopslag zien wat het risicoprofiel van de klantportefeuille is. Het klantbeeld dat uit de klant- en opdrachttoetsing ontstaat, is een uitstekende basis voor de SIRA. Het maakt niet uit of u een klein, middelgroot of groot accountantskantoor bestuurt, de Compliance Manager zorgt ervoor dat uw kantoor in control is over de riskprocessen.

NIEUW: groepsstructuren

Sinds kort is het ook mogelijk om een groepsstructuren vast te leggen in de Dapas Compliance Manager. Aan een relatie kunnen meerdere aandeelhouders/bestuurders en/of deelnemingen worden toegevoegd. Ook kan worden aangegeven of een aandeelhouder/bestuurder een UBO betreft. Door het invoeren van de gegevens wordt geheel automatisch een schematische weergave van de groep weergegeven. Uit de weergave blijkt ook of er sprake is van een relatie van het kantoor of dat er slechts sprake is van een entiteit.

De voordelen op een rij:

  • Volledige complianceproces kantoorbreed in kaart
  • Optimale beheersing van cliënt- en opdrachtacceptatie conform wet- en regelgeving.
  • Eenvoudig digitaal monitoren van de integriteit van klanten
  • Losse lijsten in Word en Excel zijn verleden tijd
  • Plug and play; direct starten zonder implementatie of training.
  • Beveiliging d.m.v persoonsgebonden twee-factor-authenticatie
  • Mogelijkheid om per gebruiker een licentie af te nemen
  • Gratis proefabonnement (14 dagen).

Prijs & Proefabonnement

Voor de SRA-Dapas Compliance Manager geldt het onderstaande prijsmodel. Abonnementen zijn maandelijks opzegbaar.

Rol

Rechten 

Prijs per gebruiker per maand

Raadpleger

Inzien / printen 

€ 5,-

Bewerker 

Bewerken / invullen 

€ 15,-

Verantwoordelijke 

Accepteren

€ 25,-

14 dagen op proef

Ieder SRA-kantoor kan de Compliance Manager gratis 14 dagen op proef nemen. In deze periode kunt u de tool uitproberen met uw eigen klantenportefeuille. Als de proefperiode is beëindigd, wordt nog eenmaal per e-mail of telefoon contact met u op om te vragen naar uw ervaringen.

Aanmelden voor het proefabonnement

Voorbeeld

Bekijk hier een korte video over de SRA-Dapas Compliance Manager.

Demobijeenkomst

SRA organiseert in samenwerking met Dapas een demobijeenkomst waarin wij laten zien hoe u met deze tool eenvoudig het gehele complianceproces beheerst en monitort.

De eerstvolgende demobijeenkomst vindt plaats op:

Datum Maandag 16 december 2019
Tijd : 15.00-16.30 uur
Locatie : SRA, Marconibaan 41 Nieuwegein
Prijs : Deelname is kosteloos
PE-punten : n.v.t

Aanmelden voor de demobijeenkomst

Vragen over dit product?

Irma Coeymans

Irma Coeymans

Coördinator Vaktechniek

vaktechniek@sra.nl

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren