Sla menu over
Thuis in uw branche
Publicatiedatum: 22-7-2020

Waarom mag een accountantskantoor geen TVL aanvragen voor zijn klant?

Meerdere SRA-kantoren hebben SRA gevraagd waarom bij de TVL (Tegemoetkoming Vaste Lasten) het accountants- en advieskantoor deze tegemoetkoming niet voor zijn klanten mag aanvragen. Te meer omdat dit bij het aanvragen van de TOGS (Tegemoetkoming schade COVID-19), de voorganger van de TVL, wel kon?

Euro

SRA heeft die vraag voorgelegd aan de het ministerie van Financiën. Volgens SRA is de tussenpersoon, zoals de accountant of fiscalist, juist de tussenpersoon bij uitstek om een getrouw beeld van de TVL-aanvraag weer te geven. Dan wordt de ondernemer achteraf ook niet met een navordering geconfronteerd.

In overleg met het ministerie

''SRA is daarom met de vijf andere Becon-organisaties (overlegorgaan met de Belastingdienst), zoals de NBA en NOB, en organisaties als Novaa en Novak in overleg met het ministerie van Financiën om te kijken of de accountant of fiscalist toch TVL voor de ondernemer kan aanvragen'', zegt Jan Zweekhorst, SRA-voorzitter. We houden u op de hoogte.

Wat betekent de uitbraak van het Coronavirus voor uw kantoor en uw klant? In ons uitgebreide Dossier Corona hebben we de belangrijkste informatie helder op een rij gezet.