Thuis in uw branche
Contact SRA T 030 656 60 60
E info@sra.nl

Rijnzathe 14
3454 PV Utrecht
Contact en route
Lid worden? Geïnteresseerd in het SRA-lidmaatschap? Download het inschrijfformulier. Inschrijfformulier lidmaatschap

Waarom lid worden?

Dat is kiezen voor kwaliteit en efficiency

Als lid beschikt u over alle kennis en ervaring die nodig is om antwoord te geven op ondernemersvraagstukken, van vandaag en morgen! Door onze brede ondersteuning – van vaktechniek tot ICT - kunt u zich richten op uw vak: ondernemen.

SRA-keurmerk

SRA-kantoren werken volgens het SRA-kwaliteitssysteem. Dat betekent dat zij aan een zeer hoog kwaliteitsniveau voldoen en dus garant staan voor betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige financiële dienstverlening. Kantoren moeten daarin ook blijven investeren. Dan pas mogen zij het SRA-keurmerk dragen.

Vertrouwen

En dat keurmerk is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Daar is een jarenlange investering door de vereniging aan vooraf gegaan. En daar plukken u en uw collega's de vruchten van. Partijen waarmee wij in de markt te maken krijgen, zoals de Autoriteit Financiële Markten en de Belastingdienst (in het kader van horizontaal toezicht), vertrouwen op het SRA-kwaliteitssysteem. Ook andere partijen als banken, andere kredietverleners, het maatschappelijke veld en natuurlijk ondernemers - uw klanten dus - hebben het SRA-Keurmerk in het vizier.

Belangenbehartiging

Daarnaast werkt SRA ook samen met MKB Nederland en softwareleveranciers. Al deze samenwerkingsverbanden leveren veel voordelen op. Zo bezoeken reviewers de kantoren; ze treden daarbij coachend op. De Belastingdienst beschouwt fiscale aangiften van ondernemers die meedoen aan horizontaal toezicht als 'gewoon goed'. En verder is SRA betrokken bij consultaties en overleggen van ministeries, zodat ze invloed kan uitoefenen op wet- en regelgeving die het mkb raken.

Adviesproducten

SRA vindt het van belang dat de kantoren toekomstproof zijn en ondersteunt de kantoren om zich te blijven onderscheiden in een tijd waarin de accountancy- en advieswereld in beweging is. De ondernemer van nu heeft andere wensen. Hij wil meer dan een jaarrekening met een mooie kaft erom heen. Hij wil weten hoe zijn onderneming ervoor staat ten opzichte van de concurrent. Hij wil beslagen ten ijs komen als hij een investeringsfinanciering aanvraagt.

Juist nu is het zeer gewenst om de ontwikkeling van nieuwe adviesproducten op te pakken. En daarin heeft SRA flink geïnvesteerd. Een voorbeeld daarvan is Branche in Zicht (BiZ). Onderzoek wijst uit dat de klant meer persoonlijke aandacht van zijn accountant verwacht. Weet u waar uw klant in de markt staat, wat hem 's nachts wakker houdt en waar hij op gestuurd wil worden? Door BiZ kunt u nog gerichter uw klant bedienen als onderdeel van uw dagelijkse vertrouwde werk.

Vaktechniek

De adviesmogelijkheden zijn voor uw accountantsorganisatie van groot belang. Maar de kennis en kunde van uw kantoor blijven de basis, de fundamenten waarop u en uw collega's kunnen bouwen. SRA ondersteunt daarom haar leden bij vaktechnische ontwikkelingen.

Cursussen

U hoeft bij ons geen commerciële producten af te nemen. U bent natuurlijk baas over uw eigen portemonnee. Maar de ervaring leert dat leden onze prijs-kwaliteit verhouding hoog waarderen. Ook niet-leden kopen bij ons in, hoewel zij het ledenvoordeel missen. Hierdoor kan SRA de contributie voor u aanvaardbaar houden en houden we onze eigen broek op. We zijn een vereniging en gerealiseerde winst wordt gebruikt voor bijvoorbeeld productontwikkeling voor onze leden.

Diepgang

De 370 kantoren tezamen, accountants, juristen en fiscalisten, zorgen voor de benodigde slagkracht die u hard nodig heeft. In deze complexe wereld is er veel strategische visie nodig wil een accountantskantoor over tien jaar ook een leuke boterham verdienen. SRA ontzorgt u op allerlei gebieden, zodat u kunt ondernemen. Denk aan praktische en strategische ondersteuning, opleiding, hulp bij vraagstukken van morgen en versterking van uw backoffice: vaktechniek, ICT, hrm en marketing.

Missie

SRA wil de beperkingen van schaalgrootte van mkb-accountantskantoren opheffen door ze te versterken met uitmuntende ondersteuning.

Downloads

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren