Thuis in uw branche

Ervaringen van leden van INAA

Hoe gebruiken leden INAA? Wat vinden ze waardevol? Lees onderstaande ervaringen om een idee te krijgen waarbij INAA uw kantoor kan helpen.

VanOoijen Accountants en Belastingadviseurs

Adriaan Daniëls"VanOoijen was jarenlang 'slapend lid' van INAA. Hier is op zich niets mis mee, want de financiële bijdrage is beperkt terwijl je wel kan laten zien dat je toegang hebt tot een internationaal netwerk en er zo nodig een beroep op kan doen. Vanaf 2012 zijn we netwerkbijeenkomsten gaan bezoeken en steeds actiever geworden. INAA is efficiënt georganiseerd met een kleine backoffice en een niet betaald bestuur, waar ik namens SRA sinds november 2016 deel van uit maak. Het waardevolste aan INAA vind ik dat je in vele landen een eerste aanspreekpunt hebt waar je terecht kunt voor vragen die bij klanten spelen."

Adriaan Daniëls – VanOoijen Accountants en Belastingadviseurs

Schuiteman Accountants & Adviseurs

Gert de Fluiter"Wij merkten dat steeds meer klanten internationaal opereren. Uit een onderzoek van ING kwam overigens ook dat 1/3 van de MKB-ondernemers internationaal opereert. Hierdoor kregen we meer en meer vragen ten aanzien van internationaal ondernemen. Vragen over bijvoorbeeld fiscale regels, gewenste structuur, financiering, zakelijke partners, subsidiemogelijkheden, cultuurverschillen, wettelijke regels, betalingsrisico’s, ondernemersplichten etc.

Om onze klanten te kunnen helpen met deze internationale vraagstukken zijn wij op zoek gegaan naar een internationaal samenwerkingsverband (associatie of netwerk) van accountants dat onze klanten hiermee kon helpen. Belangrijk vonden we de wereldwijde dekking, de omvang, de kwaliteit en de cultuur van het samenwerkingsverband en de aangesloten kantoren. Na een aantal mogelijke opties bekeken te hebben, hebben we gekozen voor SRA International en de INAA. En dat is een goede keuze gebleken."

Gert de Fluiter – Schuiteman Accountants & Adviseurs

Ik meld me aan voor SRA International