Aanmelden SRA Leerdag 2020

Alle informatie op een rij

Een cultuur van samen groeien en ontwikkelen

Na een succesvolle 1e editie kon een 2e leerdag natuurlijk niet uitblijven! Van uitstel in het voorjaar komt gelukkig geen afstel en dus vindt op donderdag 24 september de 2e editie plaats.

De leerdag staat dit jaar in het teken van onze 'vernieuwde' organisatie en de 'nieuwe' manier van werken op basis van ons Kompas. Begin dit jaar zijn we met elkaar gestart om samen te bouwen aan een organisatiecultuur die past binnen de 4 windrichtingen uit het Kompas. Ook in de maanden van thuiswerken stond het Kompas centraal en hebben we allemaal ervaren hoe flexibel we als individu en organisatie zijn omgegaan met de impact van het coronavirus. Een compliment voor iedereen!

Centraal thema

Het centrale thema van de leerdag is 'Omdenken: denken in kansen en niet in problemen'.

In de evaluatie van vorig jaar heeft een grote meerderheid aangegeven, dat men graag een keuze wil hebben in het volgen van workshops. En dat is voor dit jaar gelukt!

We beginnen de middag met een plenair gedeelte en daarna vinden er 2 workshoprondes plaats van 1 uur.

Programma

13:00 uur  Ontvangst (koffie/thee) 
13:15 uur    Opening en aftrap nieuwe verenigingsjaar
13:30 uur  Stand van zaken werkgroep 'Toekomstbestendig SRA'
14:00 uur   Plenaire sessie met inspirerende gastsprekers
 15:15 uur   Pauze (inclusief snack)
 15:45 uur   Workshop ronde 1
 16:45 uur   (Wissel)pauze
 17:00 uur   Workshop ronde 2
 18:00 uur   Plenaire afsluiting
 18:10 uur   Diner
 19:00 uur   Einde

Hoe werkt het?

We volgen allemaal het plenaire gedeelte en daarnaast kun je dus 2 workshops volgen die voor jou het meest interessant zijn. Je hebt een keuze uit in totaal 4 workshops.

LET OP! In verband met het coronavirus en om de veiligheids- en gezondheidsmaatregelen te kunnen handhaven, kunnen er maximaal 18 mensen deelnemen aan een workshop. Geef dus heel duidelijk op het inschrijfformulier aan wat je 1e, 2e, 3e en 4e voorkeur is. Want helaas geldt nu vol=vol. Wij delen in op basis van binnenkomst. Wees er dus snel bij en wacht niet te lang!

NOORD - Workshop Vertrouwen & verantwoordelijkheid

Leer te vertrouwen in jezelf én in elkaar!
Grote woorden, maar waar gaan ze precies over? Hoe krijg je vertrouwen en neem je verantwoordelijkheid? Deze workshop laat je aan den lijve ervaren waar vertrouwen start. Bij jezelf. Je ervaart wat voor kracht er vrijkomt als je zelf het startpunt bent van je handelen en gaat staan voor wat belangrijk voor je is.

OOST – Workshop Samenwerken & Kennisdelen

Feedback - feedforward
Hoe mooi is het als je werkt in een omgeving waarin iedereen de drive heeft om er iedere dag weer beter uit te komen. Een cultuur van samen groeien en ontwikkelen. Dan is het ook heel legitiem om elkaar feedback te geven of misschien wel beter ‘feedforward’. Meedoen in een cultuur die gericht is op de toekomst; feedforward. Elkaar verder helpen. Met elkaar kunnen we zo’n cultuur creëren.

Wat is feedback en feedforward geven? En waarom ervaren we feedback geven als negatief? Hoe geef je ‘goede’ feedback. En wat brengt het je? Deze workshop geeft je handvatten en mooie inzichten.

ZUID - Workshop Durven & Doen

Waarom is het zo spannend om te durven staan voor wat je belangrijk vindt?
In deze workshop onderzoek je - met Johnny Cash als lichtend voorbeeld - waar jij voor staat en welke ’strategie’ je hebt ontwikkeld om deze vaak toch niet in te zetten of om het uit te spreken. En wist je al dat al je goede redenen, vaak gewoon ‘excuses’ zijn en je je regelmatig daardoor laat leiden om iets niet te doen of niet te zeggen? Je zult zien dat die ’strategie’ niet zo waterdicht is als het lijkt. En dat is maar goed ook.

WEST - Workshop Leuk en Leerzaam

Communiceren onder druk!
Deze workshop geeft je inzicht in je persoonlijke stijl van communiceren. Een workshop waar je tools aangereikt krijgt die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Communiceren lijkt op boksen; geef je ruimte of neem je genoeg ruimte in? Word je geraakt of weet je te raken? We gaan voor een win-win! Super praktisch en erg LEUK en LEERZAAM!

Kledingadvies

Trek makkelijk zittende kleding en schoenen aan.

Locatie

Buitenplaats Kameryck
Oortjespad 3
3471 HD Kamerik
Route bekijken

Coronamaatregelen

Wij realiseren ons dat er collega’s zijn die het misschien spannend vinden of zich zorgen maken.

Buitenplaats Kameryck voldoet aan alle veiligheids- en gezondheidsmaatregelen die er gelden voor accommodaties. Ook kan de 1,5 meter in alle zalen goed gewaarborgd worden. Dit geldt ook voor de plenaire gedeeltes en het diner. Bekijk hier het volledige protocol van Kameryck.

Daarnaast vertrouwen wij erop dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en het SRA-protocol ook op locatie volgen:

  • bij klachten/symptomen blijf thuis
  • Een ieder die om gezondheidsredenen of een andere motivatie heeft om niet aanwezig te zijn, kan zich bij de eigen leidinggevende, Linda of Layla afmelden.

Alle onderdelen in het programma zijn 'leerzaam en leuk'. Ook is er voldoende ruimte in het programma om informeel met collega's bij te praten... Uiteraard alles op gepaste afstand.

Aan/afmelden

We nodigen jullie allen uit om je aan te melden voor de SRA Leerdag en samen verder te bouwen aan een cultuur van 'samen groeien en ontwikkelen'. Ook is er voldoende ruimte in het programma om informeel met collega’s bij te praten. Uiteraard op gepaste afstand! Je kunt je aanmelden tot uiterlijk zondag 20 september.

Bij klachten of symptomen blijf je vanzelfsprekend thuis. Een ieder die om gezondheidsredenen of een andere motivatie heeft om niet aanwezig te zijn, kan zich bij de eigen leidinggevende, Linda of Layla afmelden.

Wij kijken er naar uit om iedereen weer te zien, het belooft wederom een mooie dag te worden!

Tot ziens op de 24e!

Linda, Layla, Marc en Petra

SRA.nl maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie.

Cookies accepteren