Sla menu over
Thuis in uw branche

Welkom trainees!

Volg je op dit moment de Praktijkopleiding Assurance en ben je op zoek naar de nulmeting, de verplichte trainingen in jaar 1, 2 en 3 en de intervisiebijeenkomsten? Voor trainees van de Belastingdienst, ADR en gemeentes hebben we het zo makkelijk mogelijk gemaakt. Op deze site bieden wij een overzicht aan van alle trainingen voor de praktijkopleiding Assurance en kun je je direct inschrijven!

Nulmeting

Als start van de praktijkopleiding begin je met een nulmeting om meer zicht te krijgen op welke CEA-eindtermen jij je nog verder moet ontwikkelen. Via een online portal vul je een vragenlijst in en geef je personen uit jouw (werk)omgeving toegang om vragen over jou te beantwoorden. Je krijgt na het invullen een uitgebreide rapportage terug die per CEA-eindterm aangeeft waar jouw ontwikkelmogelijkheden liggen.

Meer informatie en inschrijven

Het trainingsprogramma (jaar 1 t/m 3)

In alle jaren van de praktijkopleiding volg je verplicht 3 soft skill trainingen, zodat je in je gehele praktijkopleiding negen trainingen hebt gevolgd. In jaar 1 en 2 is dit een standaard trainingsprogramma en is er geen keuze in onderwerpen mogelijk. In jaar 3 moet je een keuze maken uit een pakket van 5 trainingen. Belangrijk hierbij is dat de in jaar 3 gekozen trainingen aansluiten bij de CEA-eindtermen waarop jij nog moet groeien richting je rol als startbekwame accountant.

Intervisiegesprekken (jaar 1 en 2)

In het eerste en tweede jaar voer je per praktijkopleidingsjaar verplicht 2 intervisiegesprekken. In het derde jaar vindt er geen intervisie plaats. Voor jouw gemak hebben wij de intervisiegesprekken in 2024 op dezelfde dagen als de trainingen gepland, maar je kunt je ook per bijeenkomst inschrijven. Lees meer over de intervisiegesprekken.

Inschrijven

Wanneer je de nulmeting hebt afgerond kun je je inschrijven voor het trainingsprogramma en de intervisiebijeenkomsten. Onderstaand tref je per training meer informatie aan. Wanneer je doorklikt op de training zie je meer inhoudelijke informatie en alle data waarop deze zijn gepland. Je kunt je per training inschrijven of kies voor een stuk gemak en schrijf je in één keer voor 3 trainingen en eventueel 2 intervisiebijeenkomsten in.

Inschrijven jaar 1  Inschrijven jaar 2  Inschrijven jaar 3 

Jouw voordelen:

 • Direct voor 3 trainingen en 2 intervisiebijeenkomsten in kunnen schrijven
 • Een uitgebreide rapportage van de nulmeting: directe input voor je verslagen en trainingen
 • Vaste trainers
 • Meerdere trainingsdata voor elke training
 • Centrale locatie in Midden Nederland, zowel per auto als openbaar vervoer goed bereikbaar
 • Kleine groepen met maximaal 12 deelnemers
 • Hoog leerrendement door intakes
 • Praktijkopdrachten als handvat voor het schrijven van je rapportages
 • Eén loket voor al je trainingen, intervisiebijeenkomsten en vragen

Wanneer je je inschrijft ontvang je van ons een digitale bevestiging met de mogelijkheid de training direct in je digitale agenda te plaatsen. Drie weken voor aanvang van de training ontvang je van ons een digitaal intakeformulier. Een week voor aanvang krijg je van ons een reminder en heb je ook toegang tot het cursusmateriaal in onze online leeromgeving.

Na afloop van de training ontvang je een digitale evaluatie op het opgegeven mailadres. Ook krijg je van de trainer handvatten mee om het geleerde in de praktijk te brengen. Hierdoor kun je je rapportages voor de praktijkstage nog meer en gemakkelijker inhoud geven.

Ervaringen van cursisten

 • "Het was een interessante en bruikbare cursus voor in de praktijk. Daarnaast werd de cursus enthousiast en leuk gegeven, dit heeft zeker bijgedragen aan het positief bijwonen van de cursus."
 • "Prima cursus met een leuke en goede trainer. De behandelde zijn goed om mee te nemen in de praktijk."
 • "Het was een zeer nuttige cursus, waarbij je de opgedane kennis en theorie direct in de praktijk kunt brengen. Je denkt met elkaar mee en het brengt je als groep echt verder, ondanks dat je elkaar niet/nauwelijks kent. Dit komt zeker doordat het een hele interactieve cursus is en de docente daar zeker aan heeft bijgedragen."
 • "Ik vond het een erg leerzame en leuke cursus. Veel bruikbare dingen voor in de praktijk!"

Vragen?

Wij kunnen ons voorstellen dat het inschrijven en volgen van het trainingsprogramma vragen oplevert. Neem daarom gerust even contact op met:

Laura Gijsbers 

Laura Gijsbers
Projectmanager
E lgijsbers@sra.nl
T 030 656 60 60