Thuis in uw branche

Brandbrief SRA aan Belastingdienst inzake storingen SBA's

  • Publicatiedatum: 12-2-2015

SRA heeft op 10 februari 2015 samen met KPMG een brandbrief naar de Belastingdienst gestuurd over de huidige problemen met de Servicebericht Aanslagen (SBA's).

De tekst van de brandbrief aan de Belastingdienst luidt:

''Wij maken ons ernstig zorgen over de stabiliteit en continuïteit van de processen bij de Belastingdienst rond het proces van de SBA's. De afgelopen maanden zijn we met regelmaat geconfronteerd met kleine en grote storingen. De laatste storing werd afgelopen vrijdag 6 februari als opgelost weergegeven.

Sinds gisteren maandag 9 februari staat er opnieuw een storing vermeld op de website van de Belastingdienst. Nu voor alle middelen met uitzondering van Inkomstenbelasting 2015. Feitelijk duurt de storing dus al enkele weken. Zo blijkt de verzending van SBA's VPB 2015 niet goed te gaan, sterker nog, er is naar onze mening nog geen SBA VPB 2015 verstuurd. Voor de oudere jaren komen er ook slechts mondjesmaat SBA's binnen.

Het feit dat er vrijdag 6 februari een bericht is geplaatst dat alles weer naar behoren zou werken en er maandag 9 februari een bericht op de website van de Belastingdienst is geplaatst dat er wéér een storing is waardoor alleen voor de IB 2015 nog SBA's kunnen worden verzonden, is een veeg teken. Navraag door verschillende personen bij verschillende diensten maakt niet helder wanneer deze problemen definitief zijn verholpen.

Gelet op het belang van de elektronische kopie aanslag (EKA) en SBA in onze bedrijfsprocessen/dienstverlening aan onze klanten, is het van zeer groot belang dat we op zo'n kort mogelijke termijn weer (alle) SBA's kunnen ontvangen.

Vanuit de beconorganisaties benadrukken wij dan ook met klem dat het technisch oplossen van de storing een eerste vereiste is.

De beconorgansties waarmee wij hebben gesproken maken zich grote zorgen over de borging van de processen binnen de Belastingdienst. Wij vragen dan ook alle aandacht van de daarvoor verantwoordelijke perso(o)nen binnen de Belastingdienst.

Wij vragen of we met spoed geïnformeerd kunnen worden over bovenstaande bevindingen.''