Thuis in uw branche

Grip ervaart het gemak van Scienta

Eerder verschenen in ons ledenmagazine SRAadviseur

  • Publicatiedatum: 22-11-2022
Gerie Kieskamp
Gerie Kieskamp

Scienta is software voor het vastleggen en delen van informatie en documenten. Sinds een halfjaar gebruikt SRA-kantoor Grip de tool voor het beheer van hun handboeken, praktijkhandreikingen en procedures. Gerie Kieskamp is in haar functie als Hoofd Vaktechniek en Kwaliteitsmanager de beheerder van de tool. Hoe is het gebruik van Scienta haar de afgelopen maanden bevallen?

''Het doorvoeren van wijzingen van SRA in de kantoorhandboeken bespaart heel veel tijd. Ik had niet verwacht dat dit zo eenvoudig zou gaan”, vertelt Kieskamp. Voorheen legde ze Word-bestanden van de Grip- en SRA-handboeken naast elkaar om de verschillen te zoeken. Een tijdrovend klusje. ''Maar in Scienta worden de aanpassingen in de SRA-content op overzichtelijke wijze weergegeven. Als beheerder kun je ervoor kiezen de wijzigingen te accepteren, te weigeren of kantoorspecifiek te maken. De aanpassingen staan direct in het kantoorhandboek.'' Met één druk op de knop beschikken de medewerkers over de recentste versie.

Eenvoudige implementatie

Ook de implementatie van de tool verliep volgens Kieskamp vlekkeloos: ''De SRA-content wordt klaargezet in de Scienta-omgeving en je kunt aan de slag. Met vragen kun je terecht bij de helpdesk en ook vanuit Scienta wordt een vinger aan de pols gehouden of alles goed verloopt.'' Verder verzorgt Scienta gratis cursussen om nieuwe abonnees op weg te helpen. Kieskamp: ''Voor beheerders is dat wel handig, omdat zij de content moeten publiceren. Het systeem is echter zo toegankelijk dat een cursus voor de overige gebruikers niet echt noodzakelijk is. Voor hen wijst alles zich vanzelf.''

Lees verder in de SRAadviseur

SRAadviseur november 2022

Benieuwd naar andere artikelen uit de SRAadviseur?

Lees hier de gehele SRAadviseur